התועלת של Entecavir בטיפול בזיהום כרוני בנגיף HBV עם תגובה תת-אופטימאלית ל-Adefovir (מתוך Alimentary Pharmacology & Therapeutics)

מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Alimentary Pharmacology & Therapeutics עולה כי בחולים עם תגובה תת-אופטימאלית לטיפול ב-Adefovir , מעבר לטיפול ב-Entecavir הוכח כיעיל בחולים עם זיהום כרוני בנגיף HBV (Hepatitis B Virus).

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חלה עליה במספר החולים עם זיהום כרוני בנגיף HBV, בהם כשל הטיפול התרופתי ב- Adefovir, והטיפול בחולים אלו מהווה אתגר לרופאים רבים. אין נתונים רבים אודות התועלת של טיפול ב-Entecavir בחולים שטופלו בעבר ב- Adefovir.

במסגרת המחקר הנוכחי ביקשו החוקרים לבחון את ההשפעה של טיפול מונותרפי ב-Entecavir על רמות HBV DNA ורמות ALT בחולים עם זיהום כרוני בנגיף HBV, שטופלו בעבר ב- Adefovir, אך החליפו לטיפול ב-Entecavir בשל תגובה תת-אופטימאלית.

מדגם המחקר כלל מועמדים מחמש מרפאות גסטרואנטרולוגיות בארצות הברית. כל משתתף השלים לפחות 12 חודשי טיפול ב-Entecavir, לאחר תגובה תת-אופטימאלית לטיפול ב- Adefovir. היעד העיקרי של המחקר היה דיכוי נגיפי מלא (רמות HBV  DNA מתחת ל-100 IU/mL) והיעד המשני היה תגובה ביוכימית (רמות ALT מתחת ל-40 IU/L).

מדגם המחקר כלל 60 חולים. 12 טופלו ב-Lamivudine ואף אחד לא פיתח עמידות לטיפול זה. בזמן ההחלפה לטיפול ב-Entecavir, באף אחד מהחולים לא הודגם דיכי נגיפי מלא. שיעורי דיכוי נגיפי מלא עמדו על 68% לאחר 12 חודשי טיפול ב-Entecavir. שיעורי התגובה הביוכימית עמדו על 67% בעת ההחלפה לטיפול ב-Entecavir ו-80% לאחר 12 חודשים. לא תואר הבדל מובהק בשיעורי התגובה בין חולים שטופלו ב-Lamivudine ואלו שלא נטלו בעבר את הטיפול התרופתי. בקרב שמונה חולים עם עמידות ל- Adefovir, דיכוי נגיפי מלא תועד בכל החולים לאחר 12 חודשי טיפול ב-Entecavir ובשבעה חולים נרשמה תגובה ביוכימית.

החוקרים מסכמים וכותבים כי בחולים עם תגובה תת-אופטימאלית לטיפול ב- Adefovir, דיכוי נגיפי מלא ותגובה ביוכימית צפויים במרבית החולים, 12 חודשים לאחר החלפה לטיפול ב-Entecavir, כולל חולים עם חשיפה קודמת ל-Lamivudine ואלו עם תנגודת לטיפול ב- Adefovir.

Alimentary Pharmacology & Therapeutics. 2011;34(7):767-774

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

היסטוריה של מחלות אוטואימוניות והסיכון להיארעות סוכרת מסוג 1 במתבגרים

היסטוריה של מחלות אוטואימוניות והסיכון להיארעות סוכרת מסוג 1 במתבגרים

מקור: Diabetes Care
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|18/11/2025

במאמר מדווחים פרופ’ גלעד טוויג ושותפיו מהמרכז הרפואי בשיבא על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי תחלואה אוטואימונית מאוחרת בגיל ההתבגרות מלווה בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 1 בבגרות בשני המינים, בפרט באלו עם מחלה אוטואימונית של בלוטת התריס ומחלת צליאק

מעכב JAK מול אנטגוניסט TNF; איזה בטוח יותר עבור מטופלים עם מחלות דלקתיות מתווכות־חיסון?

מעכב JAK מול אנטגוניסט TNF; איזה בטוח יותר עבור מטופלים עם מחלות דלקתיות מתווכות־חיסון?

מקור: JAMA Network Open
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|16/09/2025

מטא־אנליזה הראתה כי אין הבדל מובהק בין שימוש במעכבי JAK לבין שימוש באנטגוניסטים של TNF מבחינת הסיכון לזיהומים חמורים או לממאירויות בקרב מטופלים עם מחלות דלקתיות מתווכות־חיסון (IMIDs)

דימום ממערכת העיכול התחתונה (JAMA)

דימום ממערכת העיכול התחתונה (JAMA)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|01/07/2024

דימום ממערכת העיכול התחתונה, המוגדר כהמטוֹכזיה, מהווה חמישית מכלל המקרים של דימום במערכת העיכול בקרב חולים הזקוקים לאשפוז בבית חולים. מאמר סקירה זה הוא סיכום של ההנחיות הקליניות של JAMA שפורסמו באפריל 2024.
מתוך הגליון הראשון של מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן