Hepatitis Other

האם יש תועלת בהוספת Telaprevir לטיפול בזיהום HCV לאחר כשלון טיפול ראשוני? (מתוך הכנס השנתי ה-46 של EASL)

הוספת Telaprevir לטיפול הסטנדרטי בשילוב Pegylated Interferon Alfa-2a ו-Ribavirin (peg-IFN/RBV) כנגד זיהום בנגיף HCV (Hepatitis C Virus) עדיפה על טיפול חוזר בשילוב peg-IFN/RBV עם פלסבו בחולים בהם הטיפול הראשוני כשל בעבר, כך מדווחים חוקרים בכנס השנתי ה-46 של EASL (European Association for the Study of Liver).

הבטיחות והסבילות של הוספת Telaprevir היו דומות לתוצאות ממחקרים קודמים. תופעות לוואי שהובילו להפסקת הטיפול לצמיתות כללו בעיקר אנמיה ופריחה, והיו נפוצות יותר בקבוצת המטופלים ב- Telaprevir, בהשוואה לקבוצת הפלסבו.

שכיחות הכישלונות תחת טיפול משולב סטנדרטי נעה סביב 60% מהחולים עם HCV מגנוטיפ 1, שהינו הזן הקשה יותר להכחדה.

במחקר REALIZE (Re-Treatment of Patients With Telaprevir-Based Regimen to Optimized Outcomes) ביקשו החוקרים להעריך את הוספת Telaprevir ל-peg-IFN/RBV ב-662 חולים עם HCV מגנוטיפ 1 לאחר כשלון טיפול קודם ב-peg-IFN/RBV.

המשתתפים חולקו לשלוש קטגוריות: חולים ללא תגובה לטיפול (לא חלה ירידה של לפחות 2log10 ברמות HCV RNA בדם לאחר 12 שבועות טיפול סטנדרטי קודם); תגובה חלקית לטיפול (ירידה של לפחות 2log10 לאחר 12 שבועות טיפול סטנדרטי אך עדיין רמות HCV RNA הניתנות לזיהוי בדם לאחר 24 שבועות; והישנות (רמה נגיפית מתחת לסף הזיהוי לאחר 42 שבועות אך לאחר מכן הישנות נגיפים הניתנים לזיהוי בדם).

המשתתפים חולקו באקראי לאחת משלוש קבוצות טיפול: 266 חולים טופלו ב- Telaprevir עם peg-IFN/RBV למשך 12 שבועות, לאחר מכן פלסבו עם peg-IFN/RBV למשך ארבעה שבועות; 264 חולים טופלו בפלסבו עם peg-IFN/RBV למשך ארבעה שבועות ולאחר מכן ב- Telaprevir עם peg-IFN/RBV למשך 12 שבועות; 132 חולים טופלו בפלסבו עם peg-IFN/RBV למשך 16 שבועות.

בקרב חולים עם הישנות קודמת, ב-83-88% תועדה תגובה וירולוגית ממושכת לאחר טיפול ב- Telaprevir עם peg-IFN/RBV. פחות מ-10% מהם פיתחו הישנות לאחר 72 שבועות. מנגד, רק ב-41% מאלו שלא הגיבו קודם לכן לטיפול תועדה תגובה וירולוגית ממושכת עם Telaprevir, אך שיעור זה עדיין היה גבוה פי ארבע בהשוואה לשיעורי תגובה וירולוגית ממושכת לאחר טיפול חוזר ב-peg-IFN/RBV עם פלסבו. בסך הכל, בכ-35% מהחולים בשתי קבוצות הטיפול ב- Telaprevir לא הושגה תגובה וירולוגית ממושכת; כישלנות אלו תועדו בעיקר בקרב אלו עם תגובה חלקית או העדר תגובה לטיפול קודם.

שיעורי תגובה וירולוגית ממושכת נטו להיות גבוהים יותר בנשאי גנוטיפ 1b, בעיקר באלו עם תגובה חלקית קודמת לטיפול ואלו שלא הגיבו לטיפול קודם.

כאשר החוקרים בחנו את הנתונים לפי דרגת הפיברוזיס הבסיסית, בכל תת-קבוצות החולים התגובה לטיפול ב- Telaprevir הייתה טובה יותר בהשוואה ל-peg-IFN/RBV עם פלסבו.

החוקרים מציינים כי תופעות הלוואי, ששכיחותן הייתה גבוהה יותר בלפחות מ-10% בקבוצות המטופלים ב- Telaprevir, בהשוואה לקבוצת הפלסבו, כללו עייפות, גרד, פריחה, אנמיה, בחילות, שלשולים תסמינים אנו-רקטאליים (כולל גרד, אי-נוחות או טחורים).

מרבית תופעות הלוואי היו בדרגה 1 או 2, חלק מהחולים פיתחו תופעות לוואי בדרגה 3 לטיפול ב- Telaprevir. הפריחה חלפה עם הפסקת הטיפול. אנמיה טופלה עם הפחתת מינון RBV במידת הצורך. בקבוצת Telaprevir, 11-15% הפסיקו את הטיפול בשל תופעות לוואי ,זאת בהשוואה ל-3% בקבוצת הפלסבו.

החוקרים מסכמים וכותבים כי טיפול משולב ב-peg-IFN/RBV עם Telaprevir היה עדיף בבירור על פני טיפול סטנדרטי בשילוב peg-IFN/RBV.

מתוך הכנס השנתי ה-46 של EASL

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • משלב Bulevirtide עם Peginterferon Alfa-2a עדיף על Bulevirtide לבדו כנגד זיהום כרוני בהפטיטיס D (מתוך N Engl J Med)

    משלב Bulevirtide עם Peginterferon Alfa-2a עדיף על Bulevirtide לבדו כנגד זיהום כרוני בהפטיטיס D (מתוך N Engl J Med)

    משלב Bulevirtide במינון 10 מ”ג עם Peginterferon Alfa-2a עדיף על Bulevirtide במינון 10 מ”ג בלבד בטיפול בחולים עם זיהום כרוני בנגיף הפטיטיס D (HDV, או Hepatitis D Virus) כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine. במחקר בשלב 3, טיפול מונותרפי ב- Bulevirtide הוביל לתגובה נגיפית בחולים עם זיהום כרוני […]

  • בנשים עם מחלת כבד אוטואימונית סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (מתוך כנס ה-DDW)

    בנשים עם מחלת כבד אוטואימונית סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (מתוך כנס ה-DDW)

    בנשים עם מחלת כבד אוטואימונית ייתכן סיכון מוגבר לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-Digestive Disease Week. באופן ספציפי יותר, תעד סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם בנשים עם דלקת כבד אוטואימונית (Autoimmune Hepatitis) ודלקת ראשונית של דרכי המרה (Primary Biliary Cholangitis). החוקרים השלימו מחקר עוקבה רב-מרכזי, רטרוספקטיבי, […]

  • הפטיטיס D - סקירה (JAMA, CME)

    הפטיטיס D - סקירה (JAMA, CME)

    זיהום בנגיף הפטיטיס D הוא סיבה לדאגה ברחבי העולם, כאשר הוא מתרחש בשילוב עם זיהום בנגיף הפטיטיס B, ומשפיע על כ-12 עד 72 מיליון בני אדם ברחבי העולם. סקירה זו מתוך ה-JAMA מתעמקת במורכבויות של זיהום בנגיף הפטיטיס D, עם פירוט על אֵפּידֶמיולוגיה, אבחון, מניעה וכן על ההתפתחויות העדכניות בטיפול בו. סקירת המידע הזמין מעניקה תובנות חשובות על האתגרים שמציב זיהום בנגיף הפטיטיס D ועל המאמצים המתמשכים לטפל בבעיה זו של בריאות הציבור.

  • משלב Sofosbuvir/Velpatasvir עם Ribavirin משפר תפקוד כלייתי וכבדי בחולים עם זיהום כרוני בנגיף HCV (מתוך כנס The Liver Meeting)

    משלב Sofosbuvir/Velpatasvir עם Ribavirin משפר תפקוד כלייתי וכבדי בחולים עם זיהום כרוני בנגיף HCV (מתוך כנס The Liver Meeting)

    משלב Sofosbuvir/Velpatasvir (אפקלוזה) עם Ribavirin נמצא יעיל בקרב חולים עם זיהום כרוני ועמיד בנגיף HCV (או Hepatitis C Virus) עם שחמת כבד ומחלת כליות כרונית, כך עולה מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס ה-The Liver Meeting. החוקרים מסין בחנו את הבטיחות והיעילות של 12 שבועות טיפול במשלב Sofosbuvir/Velpatasvir עם Ribavirin ב-65 חולים (גיל ממוצע של 52.3 […]

  • טיפול ארוך-טווח ב-Tenofovir Disoproxi Fumarate מלווה בסיכון מוגבר לשברים בקשישים עם זיהום כרוני בנגיף HBV (מתוך J Hepatol)

    טיפול ארוך-טווח ב-Tenofovir Disoproxi Fumarate מלווה בסיכון מוגבר לשברים בקשישים עם זיהום כרוני בנגיף HBV (מתוך J Hepatol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Hepatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול ארוך-טווח ב- Tenofovir Disoproxi Fumarate (או TDF) מלווה בסיכון מוגבר לשברים בקשישים עם זיהום כרוני בנגיף HBV (או Hepatitis B Virus). ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי זיהום בנגיף HBV מלווה בירידה בצפיפות עצם ועליה בסמני שחלוף עצם. עם […]

  • טיפול הורמונאלי לנשים לאחר מנופאוזה מלווה בסיכון מוגבר לאבני מרה (PLoS One)

    טיפול הורמונאלי לנשים לאחר מנופאוזה מלווה בסיכון מוגבר לאבני מרה (PLoS One)

    במאמר שפורסם בכתב העת PLoS One מדווחים חוקרים מדרום קוריאה על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול הורמונאלי לאחר-מנופאוזה, כולל Tibolone, מלווה בסיכון מוגבר לאבני מרה. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לקבוע אם טיפול הורמונאלי לאחר-מנופאוזה מעלה את הסיכון לאבני מרה ולממאירות כיס מרה. לצורך כך, החוקרים השלימו מחקר עוקבה רטרוספקטיבי שהתבסס על נתונים ממאגר […]

  • טיפול ב-Tenofovir Disoproxil טוב יותר מ-Entecavir כנגד סרטן כבד משנית ל-HBV (מתוך JAMA Netw Open)

    טיפול ב-Tenofovir Disoproxil טוב יותר מ-Entecavir כנגד סרטן כבד משנית ל-HBV (מתוך JAMA Netw Open)

    טיפול ב- Tenofovir Disoproxil(אוויפלרה) עשוי להביא לשיעורי הישרדות כוללים והישרדות ללא-הישנות גבוהים יותר, בהשוואה לטיפול ב-Entecavir (אנטקאביר) בחולים עם סרטן כבד משנית לזיהום בנגיף HBV (או Hepatitis B Virus) לאחר ניתוח לכריתה של הכבד. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הראו כי טיפול כנגד הנגיף עשוי למנוע הישנות ממאירות ולהאריך את ההישרדות הכוללת לאחר […]

  • משלב Sofosbuvir/Velpatasvir עם Tenofovir Alafenamide יעיל כנגד זיהום משולב ב-HBV ו-HCV (מתוך כנס ה-The Liver Meeting)

    משלב Sofosbuvir/Velpatasvir עם Tenofovir Alafenamide יעיל כנגד זיהום משולב ב-HBV ו-HCV (מתוך כנס ה-The Liver Meeting)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס The Liver Meeting עולים שיעורי תגובה נגיפית ממושכת גבוהים עם משלב Sofosbuvir/Velpatasvir (אפקלוזה) עם Tenofovir Alafenamide (ומלידי) במשך 12 שבועות כנגד זיהום משולב בנגיפי HCV ו-HBV.  יתרה מזאת, לא תועדו מקרים של רה-אקטביציה של HBV DNA במהלך תקופת הטיפול. החוקרים השלימו מחקר רב-מרכזי, פרוספקטיבי, בתווית-פתוחה, להערכת הבטיחות והיעילות של משלב […]

  • אבחנה של HCV אינה מעלה את הסיכון לתמותה על-רקע COVID-19 (מתוך כנס ה-Liver Meeting)

    אבחנה של HCV אינה מעלה את הסיכון לתמותה על-רקע COVID-19 (מתוך כנס ה-Liver Meeting)

    מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Liver Meeting עולה כי בקרב חולים עם זיהום בנגיף HCV (או Hepatitis C Virus) בלבד לא תועד סיכון מוגבר לתמותה בעקבות הדבקה בנגיף הקורונה, אם כי בחולים עם הזיהום הנגיפי ושחמת כבד תועד סיכון מוגבר לתמותה בעקבות זיהום COVID-19. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנה חשיבות רבה להבנת האינטראקציה בין […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה