Hepatitis Other

השפעת התזונה על הסיכון ל-HCC (מתוך Int J Cancer)

חוקרים איטלקים טוענים כי מזונות מסוימים, בהם חלב ופירות, מורידים את הסיכון להתפתחות HCC (Hepatocellular Carcinoma).

לדברי החוקרים, ממצאי המחקר מצביעים על כך שלתזונה יש תפקיד בסיכון לסרטן HCC. בדומה לסוגי סרטן אחרים, הם מצאו כי בעיקר לפירות וירקות יש השפעה מגנה מפני הממאירות הנ”ל.

במסגרת המחקר עקבו החוקרים אחר 185 חולי HCC במסגרות בתי-חולים ו-412 ביקורות ללא מחלה ממארת.

תשובות לשאלוני תזונה העלו קשר משמעותי הפוך בין צריכת מוצרי מזון שונים וסיכון ל-HCC. לאחר תיקנון, יחס הסיכונים בעקבות צריכה מוגברת של פירות ויוגורטים עמד על 0.28. עבור בשר לבן, עמד OR על 0.44, עבור ביצים על 0.31 ועבור פירות על 0.48. עם זאת, ההשפעה המגנה של צריכת ירקות לא הגיעה לרמה בעלת משמעות סטטיסטית.

החוקרים מאמינים כי הממצאים נכונים לחולים עם זיהום בנגיפי Hepatitis B ו-Hepatitis C.

לסיכום, החוקרים מוסיפים כי בכל הקשור למניעת HCC, מומלץ לשמור על תזונה נכונה, עתירה בפירות וירקות. כמו כן, חשוב להגביל את צריכת משקאות אלכוהוליים ולהישמר מפני זיהום HCV, בעיקר באמצעות מין מוגן והימנעות משימוש משותף מחטים.

Int J Cancer 2006;119:2916-2921.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה