טיפול בתרופות הפועלות ישירות כנגד חלבוני נגיף HCV מלווה בשיעורי הישנות HCC נמוכים יותר בחולי שחמת כבד (Liver International)

במאמר שפורסם בכתב העת Liver International מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה כי שיעורי הישנות HCC (Hepatocellular Carcinoma) נמוכים יותר משמעותית בקרב חולים שטופלו בתרופות בעלות פעילות ישירה כנגד חלבוני נגיף HCV (Hepatitis C Virus), בהשוואה לחולים שלא קיבלו את הטיפול התרופתי.

מדגם המחקר כלל 68 חולים עם זיהום HCV ואבחנה ראשונה של HCC תחת הפוגה. חלק מהחולים קיבלו טיפול תרופתי ואחרים לא טופלו בתרופות כנגד חלבוני הנגיף. החוקרים אספו נתונים קליניים, ביולוגיים ווירולוגיים בעת אבחנה ראשונה של HCC, בעת הפוגה ובמהלך המעקב. כל החולים שנכללו במחקר אובחנו עם שחמת כבד.

גיל המשתתפים הממוצע עמד על 62 שנים, 76% היו גברים. 23 חולים (34%) קיבלו טיפול בתרופות בעלות פעילות ישירה כנגד חלבוני הנגיך וב-96% תועדה תגובה נגיפית ממושכת. חציון הזמן בין הפוגת HCC ועד התחלת טיפול תרופתי עמד על 7.2 חודשים וחציון הזמן בין התחלת הטיפול התרופתי ועד הישנות HCC עמד על 13 חודשים.

שיעורי ההישנות עמדו על 1.7 ל-100 חודשי-אדם בקרב מטופלים, לעומת 4.2 ל-100 חודשי-אדם בקרב לא-מטופלים. מניתוח ההישרדות עלה כי יחס הסיכון להישנות HCC לאחר חשיפה לטיפול התרופתי עמד על 0.24.

החוקרים מסכמים וכותבים כי לאור חשיבות ממצאים אלו, דרושים מחקרי עוקבה פרוספקטיביים לאישור התוצאות.

Liver International. 2017;37(8):1122-1127.

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

היסטוריה של מחלות אוטואימוניות והסיכון להיארעות סוכרת מסוג 1 במתבגרים

מקור: Diabetes Care
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|18/11/2025

במאמר מדווחים פרופ’ גלעד טוויג ושותפיו מהמרכז הרפואי בשיבא על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי תחלואה אוטואימונית מאוחרת בגיל ההתבגרות מלווה בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 1 בבגרות בשני המינים, בפרט באלו עם מחלה אוטואימונית של בלוטת התריס ומחלת צליאק

מעכב JAK מול אנטגוניסט TNF; איזה בטוח יותר עבור מטופלים עם מחלות דלקתיות מתווכות־חיסון?

מקור: JAMA Network Open
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|16/09/2025

מטא־אנליזה הראתה כי אין הבדל מובהק בין שימוש במעכבי JAK לבין שימוש באנטגוניסטים של TNF מבחינת הסיכון לזיהומים חמורים או לממאירויות בקרב מטופלים עם מחלות דלקתיות מתווכות־חיסון (IMIDs)

דימום ממערכת העיכול התחתונה (JAMA)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|01/07/2024

דימום ממערכת העיכול התחתונה, המוגדר כהמטוֹכזיה, מהווה חמישית מכלל המקרים של דימום במערכת העיכול בקרב חולים הזקוקים לאשפוז בבית חולים. מאמר סקירה זה הוא סיכום של ההנחיות הקליניות של JAMA שפורסמו באפריל 2024.
מתוך הגליון הראשון של מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן