סקירת מומחים קובעת כי משטר הטיפול ב- Elbasvir/grazoprevir (זפטייר) בהפטיטיס C (גנוטיפ1 ו-4) הוא אפקטיבי עם פרופיל בטיחות מועדף (Expert Opinion on Drug Safety)

בסקירה חדשה מה-Expert Opin Drug Saf מצביעים החוקרים על כך שהטיפול האנטיויראלי ב- Elbasvir/grazoprevir  ((זפטייר, MSD) ) כנגד הפטיטיס C (להלו HCV) גנוטייפ 1 ו-4 הוא אפקטיבי ועם פרופיל בטיחות מצוין, וזאת בהתבסס על מידע נרחב ממס’ מחקרים קליניים שבוצעו לקראת אישור התרופה אשר כוללים תתי קבוצות הנמצאים בסיכון מוגבר לרעילות. למעשה, מדגישים המחברים, משטר טיפולי זה הוא היחידי כיום המאושר לאנשים עם מחלת כליות מתקדמת הזקוקים לדיאליזה.


בהקדמה למאמר מסבירים הכותבים כי השילוב של Elbasvir/grazoprevir בטבלייה אחת הוא אפקטיבי ביותר עבור HCV . משטר טיפולי זה מאפשר חסימה משמעותית של פרוטאז NS3/4A ופעילות NS5A . כתוצאה מכך ישנם אחוזי הצלחה גבוהים בטיפול בקרב חולי   HCV בגנוטיפ 1,4,6

במסגרת הסקירה מתארים החוקרים את מנגנון הפעולה, הפרמוקוקינטיקה, יישומים קלינים, יעילות ופרופיל הבטיחות של Elbasvir/Grazoprevir. בנוסף ישנה התייחתסות לאוכלוסיות ספציפיות כמו אנשים עם שחמת כבד מפוצה ולא מפוצה, זיהומים משולבים של  HCV/HIV, מחלת כליות מתקדמת, ומטופלים שנכשלו בעבר בטיפול אנטיויראלי.  

סיכום חוות דעת המומחים הוא כדלקמן:

Elbasvir/grazoprevir הוא משטר טיפול אנטיויראלי אפקטיבי עבור HCV גנוטיפ 1 ו-4, עם פרופיל בטיחותי מועדף וזאת על בסיס נתונים נרחבים מתוך מחקרים קליניים שכללו אוכלוסיות הנמצאות בסיכון גבוה. כאמור, הכותבים מדגישים את העובדה שזהו הטיפול היחיד המאושר כיום עבור חולי HCV הסובלים גם ממחלת כליות כרונית מתקדמת הזקוקים לדיאליזה.

Expert Opin Drug Saf.  Jun;15(6):883-90,2016

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

אוטמים מוחיים בטריטוריות מרובות, טיפול נוגד קרישה והישנות לאחר שבץ קריפטוגני: ניתוח תת־קבוצה של מחקר ARCADIA

אוטמים מוחיים בטריטוריות מרובות, טיפול נוגד קרישה והישנות לאחר שבץ קריפטוגני: ניתוח תת־קבוצה של מחקר ARCADIA

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|10/09/2026

שבץ קריפטוגני (שבץ ממקור לא ידוע) הוא אתגר טיפולי משמעותי. כאשר בבדיקות הדמיה (כמו MRI) מזוהים אוטמים (מוחיים) ביותר מטריטוריה כלי דם אחת, הדבר מעלה חשד סביר למקור תסחיפי מהלב (Cardioembolism)

בחיפוש אחר הזהות המקצועית של הגריאטר

בחיפוש אחר הזהות המקצועית של הגריאטר

מקור: Journal of the American Geriatrics Society
פרופ' אלי מזרחי
פרופ' אלי מזרחי
אין תגובות|09/09/2026

למרות העלייה בצורך בשירותי גריאטריה עם הזדקנות האוכלוסייה, המקצוע עדיין סובל מנראות ומהכרה מוגבלות

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן