היארעות HCC בעקבות זיהומים בנגיפי HCV או HBV (מתוך J Viral. Hepat)

מתוצאות מחקר חדש מאוסטרליה עולה כי חלה ירידה בשיעורי ההיארעות הכוללים של ממאירות HCC (Hepatocellualr Carcinoma) בקרב חולים עם זיהום כרוני בנגיף HBV (Hepatitis B Virus) או נגיף HCV (Hepatitis C Virus). עם זאת, למרות הירידה בשיעורי ההיארעות המתוקנים של HCC, חלה עליה במספר המקרים האבסולוטי של HCC, ככל הנראה בשל הזדקנות האוכלוסייה.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי זיהומים כרוניים בנגיפי HBV ו-HCV הינם הגורמים העיקריים להתפתחות HCC.

במחקר הנוכחי ביקשו החוקרים להעריך את מגמות היארעות HCC במדגם מבוסס-אוכלוסיה של חולים עם זיהום HBV או HCV.

בין השנים 1992 ו-2007, 1201 חולים שהיו רשומים במאגר אובחנו עם HCC: 556 מבין אלו עם זיהום בנגיף HBV, 592 מאלו עם זיהום בנגיף HCV, 45 מאלו עם זיהום משולב ב-HBV ו-HCV, ו-8 עם זיהום משולב בנגיף ה-HIV.

שיעורי ההיארעות הכוללים של HCC, לאחר תקנון לגיל, ירדו באופן לא-משמעותי מ-148 ל-100,000 אנשים באוכלוסיה בשנת 1995, ל-101.2 בשנת 2007 בקרב חולים עם זיהום בנגיף HBV בלבד, וירדו משמעותית מ-151.8 ל-100,000 אנשים באוכלוסיה ל-75.3 בקרב אלו עם זיהום בנגיף HCV בלבד. עם זאת, שיעורי ההיארעות בקבוצת החולים עם זיהום בנגיף HCV בלבד עלו באופן פרוגרסיבי מהתקופה שבין 1992-1997 ל-2004-2007.

למרות ירידה בשיעורי ההיארעות המתוקנים של HCC במשך הזמן, מספר המקרים האבסולוטי עלה ככל הנראה בשל הזדקנות האוכלוסייה ועליה בשכיחות זיהומי HBV ו-HCV באוסטרליה.

J Viral. Hepat. 2011 18(7):e232-e241

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

היסטוריה של מחלות אוטואימוניות והסיכון להיארעות סוכרת מסוג 1 במתבגרים

היסטוריה של מחלות אוטואימוניות והסיכון להיארעות סוכרת מסוג 1 במתבגרים

מקור: Diabetes Care
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|18/11/2025

במאמר מדווחים פרופ’ גלעד טוויג ושותפיו מהמרכז הרפואי בשיבא על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי תחלואה אוטואימונית מאוחרת בגיל ההתבגרות מלווה בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 1 בבגרות בשני המינים, בפרט באלו עם מחלה אוטואימונית של בלוטת התריס ומחלת צליאק

מעכב JAK מול אנטגוניסט TNF; איזה בטוח יותר עבור מטופלים עם מחלות דלקתיות מתווכות־חיסון?

מעכב JAK מול אנטגוניסט TNF; איזה בטוח יותר עבור מטופלים עם מחלות דלקתיות מתווכות־חיסון?

מקור: JAMA Network Open
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|16/09/2025

מטא־אנליזה הראתה כי אין הבדל מובהק בין שימוש במעכבי JAK לבין שימוש באנטגוניסטים של TNF מבחינת הסיכון לזיהומים חמורים או לממאירויות בקרב מטופלים עם מחלות דלקתיות מתווכות־חיסון (IMIDs)

דימום ממערכת העיכול התחתונה (JAMA)

דימום ממערכת העיכול התחתונה (JAMA)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|01/07/2024

דימום ממערכת העיכול התחתונה, המוגדר כהמטוֹכזיה, מהווה חמישית מכלל המקרים של דימום במערכת העיכול בקרב חולים הזקוקים לאשפוז בבית חולים. מאמר סקירה זה הוא סיכום של ההנחיות הקליניות של JAMA שפורסמו באפריל 2024.
מתוך הגליון הראשון של מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן