Hematology Other

התועלת של אספירין והפרין בנשים הרות עם נוגדני aPL והפלות חוזרות (Cochrane Systematic Review)

מנתונים שפורסמו ב-Cochrane Database of Systematic Reviews עולה כי משלב הפרין (Unfractionated Heparin או Low Molecular Weight Heparin) עם אספירין במהלך היריון עשוי להביא לעליה בשיעור לידות-חי בנשים עם נוגדני aPL (Anti-Phospholipid), בהשוואה לטיפול באספירין בלבד.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את ההשפעות של אספירין ו/או הפרין לשיפור תוצאות היריון בנשים עם נוגדני aPL (Lupus Anticoagulant ו/או β2-glycoprotein-I) לפחות בשתי בדיקות שונות, עם היסטוריה של הפלות חוזרות. הם ערכו חיפוש במאגרי Cochrane Pregnancy and Childbirth’s Trials Register, ClincialTrials.gov ו-WHO International Clinical Trials Registry Platform והתמקדו במחקרים שבחנו את ההשפעות של אספירין, הפרין (בין אם UFH או LMWH), או שילוב של אספירין והפרין, אל מול פלסבו, טיפול אחר, או ללא טיפול, על תוצאות היריון בנשים עם נוגדני aPL בבדיקות חוזרות והיסטוריה של הפלות חוזרות.

הסקירה כללה 11 מחקרים, אשר כללו בסך הכול 1,672 נשים. המינון וסוג הטיפול בהפרין ואספירין היה שונה בין המחקרים. מחקר אחד השוואה אספירין בלבד מול פלסבו; לא תועדו מחקרים להשוואת הפרין בלבד מול פלסבו או מחקרים שערכו השוואה אל מול מעקב בלבד במהלך ההיריון. חמישה מחקרים בחנו את היעילות של הפרין (UFH או LMWH) בשילוב עם אספירין, אל מול אספירין בלבד; מחקר אחד ערך השוואה בין LMWH ובין אספירין; שני מחקרים השוו את השילוב של LMWH עם אספירין אל מול השילוב של UFH עם אספירין; שני מחקרים בחנו את תוצאות משלב הפרין במינונים שונים עם אספירין. כל המחקרים כללו אספירין במינון נמוך.

מהנתונים עולה אי-ודאות רבה בכל הנוגע להשפעה של אספירין על לידות חי, בהשוואה לפלסבו (סיכון יחסי של 0.94, רווח בר-סמך 95% של 0.71-1.25; מחקר יחיד; 4 נשים; עדויות בדרגת ודאות נמוכה מאוד).

ישנה אי-ודאות רבה בכל הנוע להשפעה כלשהי של אספירין על הסיכון לקדם רעלת היריון, אובדן היריון, לידה מוקדמת, הגבלה בגדילה תוך-רחמית או אירועים חריגים בילדות, בהשוואה לפלסבו.

שילוב אספירין עם הפרין הביא לעליה במספר לידות-חי (סיכון יחסי של 1.27; רווח בר-סמך 95% של 1.09-1.49; 5 מחקרים, 1,295 נשים, עדויות בדרגת ודאות נמוכה).

ישנה אי-ודאות בכל הנוגע להשפעה כלשהי של משלב אספירין עם הפרין על הסיכון לקדם רעלת היריון, לידה מוקדמת, או הגבלה בגדילה תוך רחמית, בהשוואה לאספירין בלבד. ישנה אי-ודאות רבה בנוגע להשפעה של אספירין עם הפרין על אירועים חריגים (דימום) באם, בהשוואה לאספירין בלבד (סיכון יחסי של 1.65; רווח בר-סמך 95% של 0.19-14.03, מחקר יחיד; 31 נשים).

משלב הפרין עם אספירין עשוי להפחית את הסיכון לאובדן היריון (סיכון יחסי של 0.48; רווח בר-סמך 95% של 0.32-0.71; 5 מחקרים; 1,295 נשים, עדויות בדרגת ודאות נמוכה).

בהשוואת משלב LMWH עם אספירין אל מול אספירין בלבד, הסיכון היחסי ללידת חי עמד על 1.20 (רווח בר-סמך 95% של 1.04-1.38; 3 מחקרים, 1,155 נשים). בהשוואת UFH עם אספירין אל מול אספירין בלבד, הסיכון היחסי ללידת חי עמד על 1.74 (רווח בר-סמך 95% של 1.28-2.35; שני מחקרים, 140 נשים).

החוקרים מסכמים וכותבים כי משלב הפרין (LMWH או UFH) עם אספירין במהלך היריון עשוי להביא לעליה בשיעורי לידות-חי בנשים עם נוגדני aPL, בהשוואה לטיפול באספירין בלבד. התועלת של הפרין נבעה בעיקר ממחקר גדול אחד בו משלב LMWH עם אספירין נבחן אל מול אספירין בלבד.

Cochrane Systematic Review 2020

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

  • תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    בנשים עם תחלואה אימהית חמורה סיכון מוגבר לפניה למחלקה לרפואה דחופה או אשפוז על-רקע הפרעת מצב נפשי לאורך עד 13 שנים לאחר הלידה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. במחקר העוקבה הרטרוספקטיבי השוו החוקרים את הביקורים בחדרי מיון ואשפוזים בשל מצב נפשי בנשים לאחר-לידה  עם וללא תחלואה אימהית חמורה לאורך 13 […]

  • האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת European Journal of Epidemiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר אפשרי בין תחושת דחק וחרדה בזמן הריון ובין סיכון מוגבר ללידה בשבוע מוקדם יותר, אך רק בשבועות מוקדמים של ההיריון. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהאטיולוגיה אינה ידועה היטב, לידה מוקדמת מהווה סוגיה רפואית חשובה מאחר והינה […]

  • תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    טיפול במינון גבוה של תרופות אנטי-פסיכוטיות, בפרט Quetiapine, Clozapine ו-Olanzapine, מלווה בסיכון מוגבר לדלקת ריאות בחולים עם סכיזופרניה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry. טיפול מונותרפי בתכשירים עם עומס אנטי-כולינרגי גבוה גם מעלה את הסיכון לדלקת ריאות. החוקרים התבססו על מספר מאגרי נתונים ארציים ובחנו את הנתונים אודות חולים שטופלו בשל סכיזופרניה […]

  • ההשפעה של חשיפה תוך-רחמית לחסמי ביתא על התוצאות סביב הלידה בנשים עם מחלת לב (Int J Cardiol)

    ההשפעה של חשיפה תוך-רחמית לחסמי ביתא על התוצאות סביב הלידה בנשים עם מחלת לב (Int J Cardiol)

    בנשים עם היסטוריה של מחלת לב תועד קשר בין חשיפה אימהית לחסמי ביתא ובין הסיכון לסיבוכים סביב הלידה, כאשר Labetalol לווה בסיכון הנמוך ביותר ללידת תינוק קטן לגיל ההיריון, בעוד שהממצאים תומכים בהמלצה להימנע משימוש ב-Atenolol. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חסמי ביתא משמשות לעיתים קרובות בזמן הריון, בעיקר בנשים עם מחלת לב. תרופות אלו […]

  • תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    טיפול משולש הכולל מטפורמין, Dapagliflozin ו-Saxagliptin מהווה גישת טיפול יעילה ובטוחה לחולים עם סוכרת מסוג 2 שלא קיבלו טיפול תרופתי קודם, בהשוואה להגברת עצימות הטיפול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ההנחיות הנוכחיות ממליצות על טיפול משולב מוקדם להפחתת הסיכון לסיבוכי סוכרת ומניעת אינרציה קלינית בחולים עם סוכרת מסוג 2. […]

  • היעילות והבטיחות של Donidalorsen כנגד אנגיואדמה תורשתית (N Engl J Med)

    היעילות והבטיחות של Donidalorsen כנגד אנגיואדמה תורשתית (N Engl J Med)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine עולות עדויות חדשות התומכות במתן Donidalorsen כטיפול מניעתי בחולים עם אנגיואדמה תורשתית לאחר שהוכח כי הטיפול התרופתי הפחית את שיעור התלקחויות המחלה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אנגיואדמה תורשתית הינה הפרעה נדירה, המתאפיינת באירועים חוזרים של נפיחות העלולה להיות מסכנת-חיים.  טיפול מונע ארוך-טווח עשוי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה