Hematology Other

החשיבות הפרוגנוסטית של לימפופניה לאחר טיפול כימותרפי-קרינתי כנגד סרטן וושט (מתוך הכנס השנתי מטעם ASTRO)

בקרב חולים עם ממאירות של הוושט אשר פיתחו לימפופניה חמורה לאחר טיפול כימותרפי-קרינתי תועדו תוצאות גרועות יותר משמעותית, בהשוואה לחולים עם ערכי לימפוציטים שמורים לאחר הטיפול. הנתונים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ASTRO (American Society for Radiation Oncology) מדגישים את חשיבות המערכת החיסונית לבקרת מחלות ממאירות.

מדגם המחקר כלל 189 חולים אשר היו במעקב לאורך חציון של 2.3 שנים. מרבית החולים אובחנו עם ממאירות בשלב II (3%) או III (60%), עם גידולים בחלק הדיסטאלי של הוושט/צומת קיבה-וושט (85%), אשר ברובם היו מסוג אדנוקרצינומה (78%). הגיל החציוני של המשתתפים במחקר עמד על 65 שנים, 84% היו גברים וכמעט כולם לבנים.

כל החולים קיבלו טיפול כימו-קרינתי, עם חציון מנת קרינה של 50.4 Gy. למעט למעלה ממחצית מהחולים טופלו בו-זמנית ב-Carboplatin/Paclitaxel; מרבית החולים האחרים קיבלו טיפול המבוסס על 5-Leucovorin. בנוסף, 68% מהחולים השלימו הסרה ניתוחית לאחר השלמת הטיפול הכימו-קרינתי.

קרוב למחצית מהחולים (45%) פיתחו לימפופניה בדרגה 4. בקרב אלו עם ספירת לימפוציטים שירדה משמעותית, חציון ההישרדות ללא-הישנות עמד על 1.8 שנים בלבד, זאת בהשוואה ל-4.0 שנים בקרב אלו שלא פיתחו לימפופניה (p=0.02). חציון ההישרדות הכולל היה גם כן קצר יותר משמעותית בחולים עם לימפופניה בדרגה 4 (2.4 שנים), בהשוואה לאלו עם ספירת לימפוציטים שמורה לאחר טיפול כימו-קרינתי (4 שנים).

מניתוח רב-משתנים עלה כי ההישרדות הכללית הייתה נמוכה ב-79% בחולים עם מחלה בשלב III, בהשוואה לאלו עם מחלה בשלב I ובשלב II.

בחולים עם לימפופניה בדרגה 4, ההישרדות הכוללת הייתה נמוכה ב-55% בהשוואה לאלו שלא פיתחו לימפופניה. מצד שני, הסרה ניתוחית של הגידול הובילה לעליה של 60% בהישרדות הכללית.

נתוני דוזימטריה היו זמינים עבור 119 חולים. מניתוח רב-משתני עלה כי מעבר למשתנים קליניים, ספירת לימפוציטים התחלתית גבוהה מערכי הסף של נפח המנה ללב, עמוד שדרה חזי, אבי עורקים והגוף ניבאו כולם הופעת לימפופניה בדרגה 4.

מאחר ומדובר בממצאים תצפיתיים, החוקרים קוראים להשלים מחקרים לבחון את הקריטריונים הללו באופן מעמיק יותר.

מתוך הכנס השנתי מטעם ASTRO

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה