Hematology Other

תוצאות מבטיחות לטיפול ב-Denosumab בחולים עם מחלת עצם על-רקע מיאלומה נפוצה (מתוך כנס מטעם ה-EHA)

חולים עם מיאלומה נפוצה מטופלים לעיתים קרובות בביספוספנטים להגנה על העצם מפני נגעים ליטיים, אך ממחקר חדש עולה כי Denosumab (אקסג’יבה) עשוי לשמש כטיפול חליפי. במחקר בו נערכה השוואה ראש-בראש עם Zoledronic Acid (אקלסטה), החוקרים מצאו כי Denosumab לא היה נחות והדגים יתרון בהפחתת סיכון לאירועים חריגים כלייתיים.

לצורך ההשוואה בין Zoledronic Acid ובין Densoumab, החוקרים חילקו באקראי 1,718 מבוגרים עם אבחנה חדשה של מיאלומה נפוצה לטיפול בזריקות Denosumab במינון 120 מ”ג כל ארבעה  שבועות (859 חולים) או זריקה תוך-ורידית של Zoledronic Acid כל ארבעה שבועות (859 חולים), בנוסף לטיפול במיאלומה נפוצה.

המחקר לא כלל חולים עם אי-ספיקת כליות במידה ופינוי קריאטינין בסיסי היה נמוך מ-0 מ”ל/דקה ומרבית המאפיינים הבסיסיים היו דומים: 66% מהמטופלים ב-Denosumab ו-67.2% מהמטופלים ב-Zoledronic Acid דיווחו על היסטוריה  של סיבוך הקשור בשלד וב-26.7% תועד פינוי קריאטינין מתחת ל-60 מ”ל/דקה.

המחקר ענה על התוצא העיקרי של העדר-נחיתות Denosumab לעומת Zoledronic Acid במונחים של זמן עד לסיבוך הקשור בשלד, כאשר 43.8% מהחולים בקבוצת Denosumab ו-44.6% מהמטופלים ב-Zoledronic Acid אובחנו עם סיבוך ראשון בשלד במהלך חציון מעקב של 17.4 חודשים.

לא תועדו הבדלים מובהקים בין שתי הקבוצות במונחים של חציון הזמן עד לסיבוך ראשון הקשור בשלד; אירוע זה תועד לאחר חציון של 22.38 חודשים עם Denosumab ו-23.98 חודשים עם Zoledronic Acid.

חלק גדול מסיבוכי השלד (60%) אירעו בשלב מוקדם, בתוך שלושה חודשים, והובילו את החוקרים לשער כי הנתונים משקפים אירועים שאירעו עוד בטרם החלה להופיע ההשפעה של הטיפול.  ייתכן כי החשיפה של החולים לטיפול נוגד-ספיגה לא הייתה ארוכה דיו בכדי להוביל להבדלים בטיפול.

לאור זאת, הם השלימו ניתוח פוסט-הוק לאחר 15 חודשים שהדגים עדיפות ל-Denosumab (450 חולים) על-פני Zoledronic Acid (459 חולים) בהערכת הזמן עד לסיבוך ראשון הקשור בשלד (יחס סיכון של 0.66).

סך סיבוכי השלד כללו שברים ב-31 מטופלים ב-Denosumab וב-43 מטופלים ב-Zoledronic Acid; קרינה לעצם ב-5 ו-12 חולים, בהתאמה; ניתוח של העצם ב-9 ו-13 חולים ודחיסת חוט שדרה בשני חולים שטופלו ב-Denosumab וחולה אחד שטופל ב-Zoledronic Acid.

הניתוח לא הדגים הבדלים מובהקים בין הקבוצות במונחי הישרדות כוללת, עם פחות מקרי תמותה בקבוצת Denosumab (121 חולים, 14%) לעומת Zoledronic Acid (129 חולים, 15%).

בניתוח להערכת חציון הישרדות ללא-התקדמות, זוהה הבדל של למעלה מעשרה חודשים בין קבוצת הטיפול ב-Denosumab (46 חודשים) ו-Zoledronic Acid (35 חודשים) (יחס סיכון של 0.82).

אירועים חריגים על-רקע הטיפול תועדו בשיעורים דומים בשתי הקבוצות; אלו שתועדו בלמעלה מ-25% מהחולים כללו שלשולים ובחילות. שיעור אירועים חריגים חמורים תאמו לשיעורים המוכרים עם כל תרופה, כולל היפוקלצמיה (16.9% בקבוצת Denosumab ו-12.4% בקבוצת Zoledronic Acid) ונמק של עצם הלסת (4.1% ו-2.8%, בהתאמה).

חשוב לציין כי שיעור נמוך יותר משמעותית של מטופלים ב-Denosumab אובחנו עם אירועים חריגים העשויים להיות קשורים לרעילות כלייתית (10% לעומת 17.1%). האירועים זוהו בעיקר בחולים עם פינוי קריאטינין של 60 מ”ל/דקה או פחות (12.9% לעומת 26.4%, בהתאמה).

אירועים חריגים על-רקע הטיפול התרופתי הובילו להפסקת התרופה ב-12.9% מהמטופלים ב-Denosumab ו-11.5% מהמטופלים ב-Zoledronic Acid.

מתוך כנס מטעם ה-EHA (European Hematology Association)

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הפחתת משקל עשויה להפחית את הסיכון להתפתחות ממאירויות משנית להשמנה (מתוך כנס ה-ADA)

    הפחתת משקל עשויה להפחית את הסיכון להתפתחות ממאירויות משנית להשמנה (מתוך כנס ה-ADA)

    במבוגרים עם השמנת-יתר המצליחים לרדת במשקל גופם נרשמה ירידה בסיכון להתפתחות ממאירויות על-רקע השמנה, כך עולה מנתונים שפורסמו במהלך כנס ה-American Diabetes Association. החוקרים השלימו מחקר תצפיתי, רטרוספקטיבי, שכלל נתונים אודות 105,472 מבוגרים עם השמנה ובחנו את הרשומות הרפואיות הממוחשבות ממרפאת קליבלנד בין 2000 עד 2022. נתוני מדד מסת גוף נאספו אודות כל משתתף והחוקרים […]

  • טיפול ב-Fenofibrate עשוי להאט התקדמות מחלה עינית סוכרתית (NEJM Evid)

    טיפול ב-Fenofibrate עשוי להאט התקדמות מחלה עינית סוכרתית (NEJM Evid)

    טיפול ב- Fenofibrate מלווה בירידה משמעותית בסיכון להתקדמות מקולופתיה ורטינופתיה סוכרתית, כך עולה מתוצאות מחקר LENS (או Lowering Events in Non-proliferative Retinopathy in Scotland) שהוצגו במהלך כנס ה-American Diabetes Association ופורסמו במקביל ב-NEJM Evidence. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי רטינופתיה סוכרתית הינה האחד מחמשת הגורמים המובילים לאובדן ראיה ברחבי העולם והגורם השני במבוגרים בגיל העבודה […]

  • שכיחות גבוהה של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם היפראלדוסטרוניזם ראשוני (J Clin Endocrinol Metab)

    שכיחות גבוהה של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם היפראלדוסטרוניזם ראשוני (J Clin Endocrinol Metab)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism עולה שכיחות גבוהה של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם אבחנה של היפראלדוסטרוניזם ראשוני, כאשר זוהה קשר הדוק בין הפרעת הנשימה בשינה ובין היפרפילטרציה כלייתית. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את השכיחות של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם היפראלדוסטרוניזם ראשוני ולהעריך את […]

  • משלב פעילות גופנית עם Liraglutide עשוי לסייע בשימור איכות העצם במהלך ירידה במשקל (JAMA Netw Open)

    משלב פעילות גופנית עם Liraglutide עשוי לסייע בשימור איכות העצם במהלך ירידה במשקל (JAMA Netw Open)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open עולה כי משלב פעילות גופנית עם טיפול ב-Liraglutide מהווה גישה יעילה להפחתת משקל המשמרת את צפיפות העצם באתרים בעלי חשיבות קלינית. החוקרים מדנמרק השלימו ניתוח משני של תוצאות מחקר אקראי קודם שכלל 195 חולים (גיל ממוצע של 42.82 שנים) עם השמנת-יתר וללא סוכר, אשר קיבלו טיפול להפחתת […]

  • פעילות גופנית בשעות הערב טובה יותר להפחתת רמות סוכר בדם (Obesity)

    פעילות גופנית בשעות הערב טובה יותר להפחתת רמות סוכר בדם (Obesity)

    פעילות גופנית המבוצעת בעיקרה בשעות הערב מלווה ברמות סוכר נמוכות יותר במבוגרים בעלי אורח חיים יושבני עם עודף-משקל או השמנת-יתר, בפרט באלו עם הפרעה במשק הסוכר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Obesity. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אימונים גופניים בשעות אחר הצהריים והערב משפרים א משק הסוכר במבוגרים עם עודף-משקל או השמנת-יתר, אך […]

  • אורטיקריה מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של מחלה ממארת (British Journal of Dermatology)

    אורטיקריה מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של מחלה ממארת (British Journal of Dermatology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת British Journal of Dermatology עולה כי בהשוואה לאוכלוסייה הכללית, בחולים עם אורטיקריה תועדה עליה של 49% בסיכון להתפתחות מחלה ממארת בשנה הראשונה לאחר האבחנה, עם ירידה בסיכון ל-6% בשנים הבאות. מחקר העוקבה הרטרוספקטיבי התבסס על נתונים ממאגרים בדנמרק ובחן את היארעות הסיכון לממאירות בקרב חולים עם אורטיקריה בהשוואה לסיכון לממאירות […]

  • הסיכון לתרומבואמבוליזם ורידי משנית לניתוח בריאטרי פוחת עם הזמן (Obesity Surgery)

    הסיכון לתרומבואמבוליזם ורידי משנית לניתוח בריאטרי פוחת עם הזמן (Obesity Surgery)

    במאמר שפורסם בכתב העת Obesity Surgery מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי למרות שניתוח בריאטרי מלווה בסיכון גבוה לתרומבואמבוליזם ורידי בחודש הראשון לאחר-ניתוח, הסיכון פוחת משמעותית עם הזמן. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ניתוח בריאטרי מלווה בעליה בסיכון לתרומבואמבוליזם ורידי בטווח הקצר, כולל תסחיף ריאתי ופקקת ורידים עמוקים, אך לא ידוע אם […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Epcoritamab לטיפול בלימפומה פוליקולארית חוזרת או עמידה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Epcoritamab לטיפול בלימפומה פוליקולארית חוזרת או עמידה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) העניק אישור מואץ ל- Epcoritamab לטיפול במבוגרים עם לימפומה פוליקולארית עמידה או חוזרת לאחר שני קווי טיפול סיסטמי, או יותר. האישור הנוכחי מהווה את ההתוויה השנייה שאושרה למתן התכשיר המכוון ל-CD20, לאחר שבשנת 2023 אושר לשימוש במקרים עמידים או חוזרים של לימפומה מסוג DLBCL (או Diffuse Large […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה