Hematology Other

חשיבות תגובתיות טסיות רבה תחת טיפול בחולים לאחר התערבות כלילית מילעורית (Am J Cardiol.)

במאמר שפורסם בכתב העת American Journal of Cardiology מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה כי ניתן להתגבר על תגובתיות טסיות גבוהה תחת טיפול (HTPR או High on-Treatment Platelet Reactivity) בחולים עם וללא טיפול אחזקה קודם בתיאנופירידינים ע”י זיהוי חולים עם HTPR והחלפה לתרופה אחרת ממשפחת תיאנופירידינים.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים אם ניתן להתגבר על HTPR ביום התערבות כלילית מילעורית בחולים עם וללא טיפול אחזקה קודם בתיאנופירידינים. HTPR הוגדר בנוכחות מעל 230 יחידות PRU (P2Y12 Reaction Units) ומשתתפים אלו החליפו לתרופה אחרת ממשפחת תיאנופירידינים. חולים עם תגובתיות טסיות רבה תחת טיפול שהשלימו התערבות כלילית מילעורית מצויים בסיכון גבוה לסיבוכים איסכמיים.

מדגם המחקר כלל 429 חולים שהשלימו התערבות כלילית מילעורית עם תומכנים מצופי-תרופה. חולים תחת טיפול אחזקה בתיאנופירידינים (249 חולים) עם PRU גבוה מ-230 טופלו במנת העמסה של תיאנופירידינים חליפיים. חולים שלא טופלו בעבר בתיאנופירידינים (180 חולים) חולקו באקראי לטיפול ב-Clopidogrel במינון 600 מ”ג (90 חולים) או Prasugrel במינון 60 מ”ג (90 חולים).

חולים עם HTPR קיבלו מנת העמסה של התרופה החליפית. חולים תחת טיפול אחזקה ב-Clopidogrel (192 חולים) תועדו שיעורי הימצאות גבוהים יותר של HTPR, בהשוואה ל-Prasugrel (57 חולים, 51% לעומת 4%). חולים תחת טיפול אחזקה ב-Clopidogrel עם HTPR (98 חולים) שטופלו במנת העמסה של Prasugrel השיגו 97% מהמטופלים PRU של עד 230.

חולים שלא נחשפו לתיאנופירידינים וטופלו במנת העמסה של Clopidogrel תועדה שכיחות גבוהה יותר של HTPR, בהשוואה ל-Prasugrel (37% לעומת 3%). בחולים לאחר העמסת Clopidogrel עם HTPR (33 חולים), שקיבלו מנת העמסה חוזרת עם Prasugrel תועדה מדד PRU של עד 230 ב-94% מהמקרים.

כל שלושת החולים לאחר העמסת Prasugrel עם HTPR, שטופלו ב-Clopidogrel, השיגו מדדי PRU נמוכים מ-230. שני חולים פיתחו סיבוך מג’ורי בתוך 30 ימים וחולה אובחן עם דימום מג’ורי.

Am J Cardiol. 2017 Jan 5.

לידיעיה ב-PubMed

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ADA (או American Diabetes Association) עולה כי בדיקה גנטית לזיהוי נטייה להפרעה בשובע לאחר ארוחה (Abnormal Postprandial Satiety) עשויה לסייע בחיזוי טיב התגובה לטיפול ב-Semaglutide, אם כי לא הודגם קשר דומה עם הטיפול בתכשיר אחר מאותה משפחה. הבדיקה הינה חלק מהפורטפוליו של MyPhenome Obesity Phenotyping Portfolio של חברת […]

  • האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2, עודף-משקל או השמנת-יתר, טיפול ב-Semaglutide מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של NAION (או Non-Arteritic Anterior Ischemic Optic Neuropathy), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Ophthalmology. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 16,827 חולים ממרכז Massachusetts Eye and Ear בבוסטון. החוקרים התמקדו ב-710 חולים עם סוכרת מסוג 2 , כולל 194 חולים שקיבלו […]

  • מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי משך שינה ארוך יותר והתחלת שינה בשעה מוקדמת יותר מלווים במדדי לחץ דם נמוכים יותר. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כיום אין בהמלצות התייחסות ליעד דפוסי שינה אופטימאליים כטיפול ביתר לחץ דם. כעת הם בחנו את הקשר בין משך ומועד שינה […]

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

  • גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי שיעורי התמותה משנית לאנדוקרדיטיס זיהומי במבוגרים עם מחלת לב מולדת הם נמוכים, אך טיפול שמרני במקרים אלו מלווה בסיכון הגבוה ביותר לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב מולדת זרימת דם טורבולנטית חריגה מלווה בסיכון הגבוה ביותר לאנדוקרדיטיס זיהומי. למרות התקדמות באבחנה וטיפול, […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה