Hematology Other

ההשפעה של המצב הסוציו-אקונומי ושכונת המגורים על הסיכון להתפתחות מחלות ממאירות (Cancer Epidemiol Biomarkers Prev)

מנתונים חדשים בילדים מדור הבייבי בום (Baby Boomers) עולה כי הן מצב התעסוקה של ההורים והמצב הסוציואקונומי של שכונת המגורים בה גדלים תינוקות עשויים להשפיע בדרגה משתנה על התפתחות מחלות ממאירות מסוימות בשלב מאוחר יותר במהלך החיים.

החוקרים מיוטה וניו-ג’רזי מדווחים כי רמת תעסוקה גבוהה של ההורים, כפי שנקבע בתעודת הלידה של התינוק, מלווה בסיכון מוגבר לסרטן שד, סרטן ערמונית ומלנומה. בנוסף, הנתונים הצביעו על קשר בין מקום המגורים ובין הסיכון להתפתחות ממאירויות מסוימות, כאשר בהשוואה לנשים בשכונות במעמד סוציו-אקונומי גבוה, בנשים שנולדו בשכונות במעמד נמוך תועד סיכון הרבה יותר גבוה לסרטן פולשני של צוואר הרחם. מנגד, בגברים בשכונות ממעמד סוציו-אקונומי נמוך תועד סיכון מופחת לסרטן ערמונית ובשני המינים נרשם סיכון נמוך יותר למלנומה.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים את תעודות הלידה של כ-60,000 תינוקות ממין נקבה וכ-65,000 תינוקות ממין זכר, שנולדו בין 1945-1959 בשני מחוזות ביוטה. הם גם בחנו את ממוצע ההכנסה למשק בית בזמן הלידה וכך ביססו את המצב הסוציו-אקונומי ברמה  הפרטנית. מאגר הנתונים Utah Cancer Registry שימש לזיהוי היארעות מקרי סרטן במבוגרים.

משך המעקב הממוצע עמד על 34 שנים מגיל 18 שנים, 91% מהמשתתפים שרדו עד למועד המעקב האחרון.

מהערכת הסיכון לפי המצב הסוציו-אקונומי עלה כי בנשים במעמד הנמוך ביותר תועד סיכון נמוך ב-17% לסרטן שד, בהשוואה לאלו במעמד הגבוה ביותר. בגברים במצב הסוציו-אקונומי הנמוך ביותר תועד סיכון נמוך ב-30% לסרטן ערמונית, בהשוואה לאלו במעמד הגבוה ביותר.

הן בנשים והן בגברים, בצאצאים למשפחות ממעמד סוציו-אקונומי הנמוך ביותר תועד סיכון למלנומה שהיה נמוך ב-19% בהשוואה לאלו ממעמד סוציו-אקונומי הגבוה ביותר.

מהערכת המצב הסוציו-אקונומי של השכונה עלה כי חלק מהממצאים תמכו בתוצאות אלו. בנשים שנולדו בשכונות ברמה סוציו-אקונומית הנמוכה ביותר תועד סיכון מוגבר משמעותית לסרטן פולשני של צוואר הרחם (עליה של 44%) בהשוואה לאלו בשכונות מהמעמד הגבוה ביותר. למצב הסוציו-אקונומי של השכונה הייתה השפעה דומה לזו של המצב הסוציו-אקונומי של הפרט על הסיכון למלנומה וסרטן ערמונית, אך לא כך היה עבור סרטן שד בנשים.

בסיכומו של דבר, החוקרים לא זיהו קשר בין המצב הסוציו-אקונומי ובין סרטן לבלב, ריאות, או מעי גס ורקטום.

ממצאי המחקר מעידים כי המצב הסוציו-אקונומי בגיל צעיר, על-בסיס גורמים דוגמת המצב התעסוקתי של ההורים, עשוי להשפיע על הסיכון לממאירות בבגרות.

Cancer Epidemiol Biomarkers Prev. Published online September 21, 2016

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה