Hematology Other

האם יש תועלת לניטור תפקוד טסיות להתאמת טיפול נוגד-טסיות בקשישים עם תסמונת כלילית חדה? (The Lancet)

מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת The Lancet עולה כי ניטור תפקוד טסיות עם התאמת הטיפול בנוגדי-טסיות לא הובילה לשיפור התוצאות הקליניות בקשישים לאחר הכנסת תומכן בשל תסמונת כלילית חדה.

החוקרים השלימו מחקר רב-מרכזי, בתווית-פתוחה, אקראי-מבוקר, להערכת עדיפות ב-35 מרכזים בצרפת. חולים בגילאי 75 שנים ומעלה לאחר הכנסת תומכן כלילי בשל תסמונת כלילית חדה חולקו באקראי לטיפול פומי ב-Prasugrel במינון 5 מ”ג ביום עם התאמת מינון או תרופה במקרה של תגובה לא-הולמת (קבוצת ניטור), או לטיפול ב-Prasugrel במינון 5 מ”ג ביום ללא ניטור או התאמת טיפול (קבוצת ביקורת). בדיקת תפקוד הטסיות בוצעה 14 ימים לאחר ההקצאה האקראית ושוב 14 ימים לאחר התאמת טיפול בקבוצת הניטור.

תוצא הסיום העיקרי כלל משלב של תמותה קרדיווסקולארית, אוטם שריר הלב, אירוע מוחי, תרומבוזיס של התומכן, רה-וסקולריזציה דחופה וסיבוכי דמם לאחר 12 חודשי מעקב.

בתקופה שבין 27 במרץ, 2012, ועד 19 במאי, 2015, חולקו באקראי 877 חולים לקבוצת ניטור (442 חולים) או ביקורת (435 חולים). תוצא הסיום העיקרי תועד ב-120 חולים (28%) בקבוצת הניטור, בהשוואה ל-123 חולים (28%) בקבוצת הביקורת (יחס סיכון של 1.003, p=0.98). שיעור אירועי דמם לא היה שונה משמעותית בין הקבוצות.

החוקרים מסכמים וכותבים כי בדיקת תפקוד הטסיות עשויה לשמש במרכזים רבים והנחיות בינלאומיות עשויות להמשיך ולתמוך באפשרות זו, אך ממצאי המחקר הנוכחי אינם תומכים בגישה זו.

The Lancet

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ADA (או American Diabetes Association) עולה כי בדיקה גנטית לזיהוי נטייה להפרעה בשובע לאחר ארוחה (Abnormal Postprandial Satiety) עשויה לסייע בחיזוי טיב התגובה לטיפול ב-Semaglutide, אם כי לא הודגם קשר דומה עם הטיפול בתכשיר אחר מאותה משפחה. הבדיקה הינה חלק מהפורטפוליו של MyPhenome Obesity Phenotyping Portfolio של חברת […]

  • האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2, עודף-משקל או השמנת-יתר, טיפול ב-Semaglutide מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של NAION (או Non-Arteritic Anterior Ischemic Optic Neuropathy), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Ophthalmology. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 16,827 חולים ממרכז Massachusetts Eye and Ear בבוסטון. החוקרים התמקדו ב-710 חולים עם סוכרת מסוג 2 , כולל 194 חולים שקיבלו […]

  • מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי משך שינה ארוך יותר והתחלת שינה בשעה מוקדמת יותר מלווים במדדי לחץ דם נמוכים יותר. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כיום אין בהמלצות התייחסות ליעד דפוסי שינה אופטימאליים כטיפול ביתר לחץ דם. כעת הם בחנו את הקשר בין משך ומועד שינה […]

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

  • גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי שיעורי התמותה משנית לאנדוקרדיטיס זיהומי במבוגרים עם מחלת לב מולדת הם נמוכים, אך טיפול שמרני במקרים אלו מלווה בסיכון הגבוה ביותר לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב מולדת זרימת דם טורבולנטית חריגה מלווה בסיכון הגבוה ביותר לאנדוקרדיטיס זיהומי. למרות התקדמות באבחנה וטיפול, […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה