Hematology Other

תוצאות מבטיחות לתכשירים להסגת פעילות מעכבי פקטור Xa (מתוך N Engl J Med)

מתוצאות מחקר ANNEXA-4 (Andexanet Alfa, a Novel Antidote to the Anticoagulation Effects of Factor Xa Inhibitor) שהוצגו במהלך כנס ה-ESC (European Society of Cardiology), עולות תוצאות מבטיחות לטיפול באנטידוט לפקטור Xa, הפועל במהירות ונסבל היטב במצבים של דימום מסכן-חיים על-רקע נוגדי-קרישה. תוצאות הביניים של המחקר פורסמו גם במהלך חודש אוגוסט בכתב העת New England Journal of Medicine.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Andexanet Alfa הינו חלבון דמה לפקטור Xa שהוכח כטיפול המביא להסגת עיכוב פקטור Xa במתנדבים בריאים.

מדובר במחקר רב-מרכזי, פרוספקטיבי, בתווית-פתוחה, שכלל 67 חולים עם דימום מג’ורי אקוטי בתוך 18 שעות מנטילת מעכב פקטור Xa. כל החולים טופלו בבולוס Andexanet ולאחריו עירוי במשך שעתיים של התרופה. החולים נבחנו להערכת שינויים במדדי פעילות פקטור Xa והערכת יעילות הומאוסטטית במהלך תקופה של 12 שעות. בהמשך, כל החולים היו במעקב למשך 30 ימים.

אוכלוסיית המחקר להערכת יעילות הטיפול כללה 47 חולים עם נתונים בסיסיים אודות פעילות כנגד פקטור Xa של לפחות 75 ננוגרם/מ”ל עם אישור חומרת דימום.

גיל המשתתפים הממוצע עמד על 77 שנים; במרבית המקרים היה ידוע על מחלה קרדיווסקולארית משמעותית. אירועי דמם כללו בעיקר דימום ממערכת העיכול או דימום תוך-גולגולתי. הזמן הממוצע מההתייצגות בחדר המיון ועד התחלת בולוס Andexanet עמד על 4.8 שעות. לאחר מתן הטיפול הראשוני, חציון פעילות כנגד פקטור Xa ירדה ב-89% מתחלת המחקר בחולים שטופלו ב-Rivaroxaban (קסרלטו) וב-93% במטופלים ב-Apixaban (אליקוויס). שינויים אלו נותרו דומים במהלך מתן העירוי לאורך שעתיים.

ארבע שעות לאחר תום העירוי, תועדה ירידה יחסית של 39% בפעילות כנגד פקטור Xa בהשוואה לפעילות בתחילת המחקר בקרב חולים שטופלו ב-Rivaroxaban, עם ירידה מקבילה של 30% באלו שטופלו ב-Apixaban. 12 שעות לאחר עירוי Andexanet נקבע כי הומאוסטזיס קליני היה מצוין או טוב ב-37 מבין 47 חולים בניתוח היעילות. אירועים תרומבוטיים תוארו ב-12 מבין 67 חולים (18%) במהלך 30 ימי המעקב.

החוקרים מסכמים וכותבים כי על-בסיס הנתונים המוקדמים, בולוס ראשוני והמשך עירוי בן שעתיים של Andexanet הוביל להפחתה משמעותית בפעילות כנגד פקטור Xa בחולים עם דימום מג’ורי חד על-רקע מעכבי גורם הקרישה, עם השגת הומאוסטזיס יעיל ב-79% מהמטופלים.

N Engl J Med 2016

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ADA (או American Diabetes Association) עולה כי בדיקה גנטית לזיהוי נטייה להפרעה בשובע לאחר ארוחה (Abnormal Postprandial Satiety) עשויה לסייע בחיזוי טיב התגובה לטיפול ב-Semaglutide, אם כי לא הודגם קשר דומה עם הטיפול בתכשיר אחר מאותה משפחה. הבדיקה הינה חלק מהפורטפוליו של MyPhenome Obesity Phenotyping Portfolio של חברת […]

  • האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2, עודף-משקל או השמנת-יתר, טיפול ב-Semaglutide מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של NAION (או Non-Arteritic Anterior Ischemic Optic Neuropathy), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Ophthalmology. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 16,827 חולים ממרכז Massachusetts Eye and Ear בבוסטון. החוקרים התמקדו ב-710 חולים עם סוכרת מסוג 2 , כולל 194 חולים שקיבלו […]

  • מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי משך שינה ארוך יותר והתחלת שינה בשעה מוקדמת יותר מלווים במדדי לחץ דם נמוכים יותר. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כיום אין בהמלצות התייחסות ליעד דפוסי שינה אופטימאליים כטיפול ביתר לחץ דם. כעת הם בחנו את הקשר בין משך ומועד שינה […]

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

  • גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי שיעורי התמותה משנית לאנדוקרדיטיס זיהומי במבוגרים עם מחלת לב מולדת הם נמוכים, אך טיפול שמרני במקרים אלו מלווה בסיכון הגבוה ביותר לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב מולדת זרימת דם טורבולנטית חריגה מלווה בסיכון הגבוה ביותר לאנדוקרדיטיס זיהומי. למרות התקדמות באבחנה וטיפול, […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה