Hematology Other

טיפול ב-Idarucizumab עשוי להביא לנסיגה מהירה בהשפעות Dabigatran לפני ניתוח חירום (מתוך כנס ה-ESC)

ממחקר RE-VERSE AD עולה כי Idarucizumab הינו טיפול בטוח ויעיל להסגה מהירה של השפעות טיפול נוגד-קרישה בחולים עם פרפור פרוזדורים הנדרשים לניתוח או התערבות דחופים. ממצאי המחקר הוצגו בפוסטר במהלך כנס ה-ESC (European Society of Cardiology).

החוקרים מצאו כי מבין 39 חולים שטופלו ב-Dabigatran (פרדקסה) וטופלו ב- Idarucizumab, 36 השלימו את הפרוצדורה הדחופה, כאשר ב-92% הושג המוסטזיס תקין במהלך הפעולה. שניים מבין החולים האחרים פיתחו דמם חריג קל וחולה אחד פיתח דימום בינוני אך נשלט.

אף אחד מהחולים לא פיתח סיבוכי דמם 24 שעות לאחר הניתוח. למרות ששמונה חולים פיתחו מאוחר יותר אירועים חריגים חמורים, אף אחד מהאירועים הללו לא יוחס לטיפול ב- Idarucizumab.

החוקרים התמקדו באופן ספציפי בחולים עם פרפור פרוזדורים, שטופלו ב-Dabigatran במינון של 110 מ”ג (24 חולים) או 150 מ”ג (15 חולים), פעמיים ביום, למניעת אירוע מוחי. היבות הנפוצות ביותר לניתוח דחוף כללו שבר בעצמות (8 חולים) או דלקת חדה של כיס המרה (5 חולים).

כל 39 המשתתפים קיבלו טיפול תוך-ורידי ב- Idarucizumab במינון 5 גרם בשני עירויים נפרדים, במרווח של פחות מ-15 דקות. מדד dTT (Dilute Tjhrombin Time) או ECT (Ecarin Clotting Time) שימשו להערכת האחווז המקסימאלי של הסגת ההשפעה נוגדת הקרישה של Dabigatran בתוך ארבע שעות ממתן Idarucizumab. תוצאי סיום משניים כללו המוסטאזיס שסווג כתקין, חריג בדרגה קלה, חריג בדרגה בינונית, או חריג מאוד.

מבין 39 החולים, 36 השלימו ניתוח חירום. חולה אחד קיבל מינון יתר של Dabigatran ולא נדרש בסופו של דבר לדיאליזה דחופה לאחר טיפול ב- Idarucizumab. בשני החולים הנותרים תועדה נסיגה מוצלחת, אך עדיין לא היו יציבים לניתוח.

חציון הזמן עמד על 1.7 שעות בין מתן הטיפול הראשון ובין הניתוח. חציון שיעור ההסגה המקסימאלי עמד על 100%, כפי שנקבע לפי בדיקות dTT ו-ECT, עם עדות לנסיגת ההשפעה של Dabigatran בדימה שנלקחה לאחר העירוי הראשון.

בתחילת הדרך, חציון ריכוז Dabigatran בפלזמה עמד על 76 ננוגרם למ”ל. לאחר מתן העירוי הראשון של Idarucizumab, רק בחולה אחד נותר ריכוז Dabigatran לא-קשור מעל 20 ננוגרם למ”ל. מבירור הנושא עלה כי אותו חולה סבל מהפרעות סירקולטוריות/במחזור הדם עם אפשרות לפגיעה בתפקודי הקרישה.

בנוסף, בארבע השעות לאחר הטיפול מצאו החוקרים כי 26 מבין 28 חולים שהשלימו הערכה באמצעות dTT הערכים התנרמלו, כמו גם 30 מבין 34 חולים שנבדקו ע”י ECT.  בקרב חולים אלו שהשלימו הערכה לאחר 12 שעות, ב-81% מדד dTT היה נמוך מהגבול העליון של הנורמה וב-54% תועדו מדדי ECT מתחת לסף העליון.

אעפ”י שחולה אחד פיתח פקקת ורידים עמוקים שבעה ימים לאחר הטיפול, וחולה אחר אובחן עם אירוע מוחי איסכמי 26 ימים לאחר הטיפול, בשני המקרים לא ניתן טיפול אנטי-תרומבוטי בעת התייצגות בנוסף תשעה חולים הלכו לעולמם, שניים בתוך יומיים מהפרוצדורה ושלושה בתוך 90 ימים מהפרוצדורה. עם זאת, כל מקרי התמותה נבעו מהסיבות המקוריות לצורך בניתוח או ממחלות הרקע.

מתוך כנס ה-ESC

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ADA (או American Diabetes Association) עולה כי בדיקה גנטית לזיהוי נטייה להפרעה בשובע לאחר ארוחה (Abnormal Postprandial Satiety) עשויה לסייע בחיזוי טיב התגובה לטיפול ב-Semaglutide, אם כי לא הודגם קשר דומה עם הטיפול בתכשיר אחר מאותה משפחה. הבדיקה הינה חלק מהפורטפוליו של MyPhenome Obesity Phenotyping Portfolio של חברת […]

  • האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2, עודף-משקל או השמנת-יתר, טיפול ב-Semaglutide מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של NAION (או Non-Arteritic Anterior Ischemic Optic Neuropathy), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Ophthalmology. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 16,827 חולים ממרכז Massachusetts Eye and Ear בבוסטון. החוקרים התמקדו ב-710 חולים עם סוכרת מסוג 2 , כולל 194 חולים שקיבלו […]

  • מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי משך שינה ארוך יותר והתחלת שינה בשעה מוקדמת יותר מלווים במדדי לחץ דם נמוכים יותר. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כיום אין בהמלצות התייחסות ליעד דפוסי שינה אופטימאליים כטיפול ביתר לחץ דם. כעת הם בחנו את הקשר בין משך ומועד שינה […]

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

  • גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי שיעורי התמותה משנית לאנדוקרדיטיס זיהומי במבוגרים עם מחלת לב מולדת הם נמוכים, אך טיפול שמרני במקרים אלו מלווה בסיכון הגבוה ביותר לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב מולדת זרימת דם טורבולנטית חריגה מלווה בסיכון הגבוה ביותר לאנדוקרדיטיס זיהומי. למרות התקדמות באבחנה וטיפול, […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה