Hematology Other

טיפול מוקדם ורציף מביא לשיפור שיעורי ההישרדות בחולים עם מיאלומה נפוצה (EHA)

מתוצאות שני מחקרים חדשים עולה כי השתלת אוטולוגית מוקדמת של תאי גזע, בהשוואה להשתלת תאי גזע בעת הישנות המחלה, וכן טיפול רציף במחלה, הביאו לשיפור שיעורי ההישרדות הכוללים בחולים מתחת לגיל 65 שנים, עם אבחנה חדשה של מיאלומה נפוצה.

באופן היסטורי, השתלה אוטולוגית של תאי גזע בחולים עם אבחנה חדשה של מיאלומה נפוצה הביאה לשיפור שיעורי ההישרדות בהשוואה לכימותרפיה. עם פיתוח טיפולים חדשים למיאלומה, החשיבות והתזמון של השתלה אוטולוגית הפכו פחות ברורים ובמטרה לבחון את הנושא, חוקרים בשני מחקרים אקראיים, רב-מרכזיים, בחנו את שיעורי ההישרדות ללא-התקדמות ושיעורי ההישרדות הכוללים בחולים עם אבחנה חדשה של מיאלומה נפוצה, שטופלו בשתי גישות שונות.

במחקר אחד, החולים קיבלו טיפול אינדוקציה על-בסיס Lenalidomide עם טיפול מיצוק בדמות השתלה אוטולוגית של תאי גזע, או טיפול אינדוקציה עם כימותרפיה ו-Lenalidomide כטיפול מיצוק ולאחר מכן טיפול אחזקה ב- Lenalidomideאו ללא טיפול אחזקה. במחקר השני, החולים חולקו באקראי לטיפול בגישת Lenalidomide והשתלה אוטולוגית או לטיפול אינדוקציה עם כימותרפיה, Lenalidomide כטיפול מיצוק וטיפול אחזקה עם Lenalidomide ו-Dexamethasone או Lenalidomide בלבד.

בשני המחקרים, חולים שחולקו לטיפול בשילוב כימותרפיה עם Lenalidomide היו מועמדים להשתלה אוטולוגית של תאי גזע עם הישנות. חולים בהם בוצעה השתלה אוטולוגית מלכתחילה טופלו בעת ההישנות בהתאם לשיקול הדעת של הרופא.

החוקרים מדווחים על נתונים אודות 529 חולים שהתאימו לטיפול מיצוק, כאשר כמחציתם אובחנו עם מחלה בשלב I בעת האבחנה וב-20% הפרופיל הציטוגנטי הצביע על סיכון גבוה.

התוצאים העיקריים כללו את שיעורי ההישרדות ללא-התקדמות ראשנה ושניה ושיעורי ההישרדות הכלליים. חציון משך המעקב אחר השורדים עמד על כארבע שנים.

עם השתלה אוטולוגית מוקדמת חציון שיעורי ההישרדות ללא התקדמות ראשונה אחת עמדו על 51 חודשים, זאת בהשוואה ל-32 חודשים עם השתלה מאוחרת (ירידה של 49% בסיכוי להתקדמות). מניתוח הנתונים עלתה תועלת להשתלה מוקדמת, ללא תלות במחקר הקליני, שלב ISS, פרופיל ציטוגנטי או סוג טיפול אחזקה. היקף הירידה בסיכון נע בין 31-61%.

מהערכת שיעורי ההישרדות ללא-התקדמות שניה עלה כי 75% מהחולים לאחר השתלה מוקדמת ו-60% מהחולים לאחר השתלה מאוחרת שרדו, עם ירידה של 41% בסיכון. התועלת הייתה עקבית בכל תתי הקבוצות ונעה בין 22-62%.

שיעורי ההישרדות הכוללים לאחר ארבע שנים נטו לטובת השתלה אוטולוגית מוקדמת של תאי גזע (יחס סיכון של 0.62) וניתוח הנתונים הצביע שוב יתרון עקבי לטובת השתלה מוקדמת.

חציון משך ההישרדות ללא-התקדמות שניה (הזמן מהישנות ראשונה לשניה) היה מעט ארוך יותר עם השתלה מוקדמת (17 לעומת 12 חודשים), אך ההבדל לא היה מובהק סטטיסטית.

מהנתונים אודות טיפול רציף עלה כי חציון שיעורי ההישרדות ללא-התקדמות ראשונה עמד על 36 חודשים, זאת בהשוואה לחציון של 16 חודשים בחולים שקיבלו טיפול למשך תקופה מוגדרת. התועלת תוארה גם עם שיעורי הישרדות ללא-התקדמות שניה (מהקצאה עד להישנות שניה, 55 לעומת 40 חודשים). לאחר חציון מעקב של 60 חודשים, חציון שיעורי ההישרדות הכולל עדיין לא נקבע, אך שיעורי ההישרדות לאחר ארבע שנים הצביעו על יתרון משמעותי לטיפול רציף.

בסקירה שכללה 1,218 חולים בגיל ממוצע של 68-69 שנים, ברבע מהחולם חולקו באקראי לטיפול רציף או לטיפול לתקופה מוגדרת תועדו שינויים ציטוגנטיים. ההבדל בשיעורי ההישרדות עד להתקדמות ראשונה הצביע על ירידה של 53% בסיכוי להתקדמות לטובת טיפול רציף (p<0.001). מניתוח לפי תתי-קבוצות עלה יתרון עקבי לטובת טיפול רציף, כולל משטר הטיפול, שלב ISS, פרופיל ציטוגנטי ומצב תפקודי. בכל תתי הקבוצות שנבחנו תואר יתרון לטיפול רציף, שנע בין 44-71%, עם מובהקות סטטיסטית בכל המקרים.

ניתוח שיעורי ההישרדות הצביע על יתרון משמעותי לטיפול רציף, כאשר שיעורי ההישרדות לאחר ארבע שנים עמדו על 69% עם טיפול רציף, בהשוואה ל-60% עם טיפול במשך קבוע. ההבדל הצביע על ירידה של 31% לטובת טיפול רציף (P=0.003). בדומה לתוצאות שיעורי הישרדות ללא-התקדמות ראשונה ושניה, מניתוח לפי תתי-קבוצות עלה יתרון הישרדותי עם טיפול רציף.

EHA 2014

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שילוב Sorafenib עם TACE משפר הישרדות חולים עם הישנות סרטן כבד (JAMA Oncol)

    שילוב Sorafenib עם TACE משפר הישרדות חולים עם הישנות סרטן כבד (JAMA Oncol)

    בהשוואה ל-TACE (או Transarterial Chemoembolization) בלבד, שילוב Sorafenib עם TACE עשוי להביא לשיפור ההישרדות הכוללת והישרדות ללא התקדמות מחלה בחולים עם הישנות סרטן כבד בשלב בינוני עם חדירה מיקרווסקולארית, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Oncology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בחולים עם הישנות סרטן כבד בשלב בינוני הפרוגנוזה אינה טובה, כאשר TACE […]

  • טיפול בתרופות להפחתת משקל עשוי להפחית את הסיכון לממאירות בחולים עם סוכרת (JAMA Netw Open)

    טיפול בתרופות להפחתת משקל עשוי להפחית את הסיכון לממאירות בחולים עם סוכרת (JAMA Netw Open)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open עולה כי טיפול בתכשירים ממשפחת GLP-1RA בחולים עם סוכרת מסוג 2 עשוי להפחית את הסיכון להתפתחות מחלות ממאירות שנקשרו עם השמנה, בהשוואה לטיפול באינסולין. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 הם תכשירים המשמשים לטיפול בהשמנה וסוכרת, כאשר המשפחה כוללת את התכשירים Wegovy, Ozempic, Zepbound […]

  • הפחתת משקל עשויה להפחית את הסיכון להתפתחות ממאירויות משנית להשמנה (מתוך כנס ה-ADA)

    הפחתת משקל עשויה להפחית את הסיכון להתפתחות ממאירויות משנית להשמנה (מתוך כנס ה-ADA)

    במבוגרים עם השמנת-יתר המצליחים לרדת במשקל גופם נרשמה ירידה בסיכון להתפתחות ממאירויות על-רקע השמנה, כך עולה מנתונים שפורסמו במהלך כנס ה-American Diabetes Association. החוקרים השלימו מחקר תצפיתי, רטרוספקטיבי, שכלל נתונים אודות 105,472 מבוגרים עם השמנה ובחנו את הרשומות הרפואיות הממוחשבות ממרפאת קליבלנד בין 2000 עד 2022. נתוני מדד מסת גוף נאספו אודות כל משתתף והחוקרים […]

  • שכיחות גבוהה של חרדה ודיכאון בחולים עם מלנומה עורית (British Journal of Dermatology)

    שכיחות גבוהה של חרדה ודיכאון בחולים עם מלנומה עורית (British Journal of Dermatology)

    מתוצאות מטה-אנליזה חדשה שפורסמו בכתב העת British Journal of Dermatology עולה שכיחות גבוהה של חרדה ודיכאון בחולים עם מלנומה עורית ממארת. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי העומס הפסיכולוגי של מלנומה עורית עשוי להשפיע על מכלול הטיפול בחולים, כולל היענות לטיפול, סיכויי הישנות ותמותה. עם זאת, אין נתונים רבים אודות השכיחות וגורמי הסיכון לחרדה ודיכאון באוכלוסיית […]

  • האם טיפול משלים במשלב Dabrafenib עם Trametinib משפר הישרדות בחולי מלנומה? (N Engl J Med)

    האם טיפול משלים במשלב Dabrafenib עם Trametinib משפר הישרדות בחולי מלנומה? (N Engl J Med)

    בחולים עם מלנומה בשלב III לאחר התערבות ניתוחית, טיפול משלים במשלב Dabrafenib עם Trametinib הפחית את הסיכון לתמותה בהיקף של 20% לעומת פלסבו, אם כי התועלת ההישרדות הכוללת לא הייתה מובהקת סטטיסטית, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine. בחולים עם מוטציית BRAF V600E הטיפול המשולב הפחית את הסיכון […]

  • אורטיקריה מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של מחלה ממארת (British Journal of Dermatology)

    אורטיקריה מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של מחלה ממארת (British Journal of Dermatology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת British Journal of Dermatology עולה כי בהשוואה לאוכלוסייה הכללית, בחולים עם אורטיקריה תועדה עליה של 49% בסיכון להתפתחות מחלה ממארת בשנה הראשונה לאחר האבחנה, עם ירידה בסיכון ל-6% בשנים הבאות. מחקר העוקבה הרטרוספקטיבי התבסס על נתונים ממאגרים בדנמרק ובחן את היארעות הסיכון לממאירות בקרב חולים עם אורטיקריה בהשוואה לסיכון לממאירות […]

  • הופעה מוקדמת של סרטן מעי גס ורקטום אינה מחייבת מעקב הדוק יותר (Clin Gastro & Hepatol)

    הופעה מוקדמת של סרטן מעי גס ורקטום אינה מחייבת מעקב הדוק יותר (Clin Gastro & Hepatol)

    בהשוואה לחולים עם אבחנה של סרטן מעי גס ורקטום בגיל אופייני, באלו עם הופעה מוקדמת של המחלה הממארת לא תועד סיכון מוגבר למחלה מתקדמת ולכן אין צורך בבדיקות קולונוסקופיה תדירות יותר בהשוואה להמלצות בהנחיות הנוכחיות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות העלייה בהיארעות הופעה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה