Hematology Other

החשיבות הפרוגנסטית של תסמונת נפרוטית בחולי סרטן (Am J Med)

בחולים עם תסמונת נפרוטית קיים סיכון מוגבר להיארעות מחלות ממאירות בתוך חמש שנים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מדנמרק, ובחולים אלו למחלה הממארת פרוגנוזה גרועה יותר, בהשוואה לחולים ללא התסמונת הנפרוטית.

החוקרים מוסיפים כי הקשר היה בולט ביותר עם ממאירויות ספציפיות, כולל ממאירות של הריאה, ממאירות של הכליות, לימפומה ומייאלומה נפוצה.

ממצאי המחקר מדגישים כי יש לקחת בחשבון אפשרות לממאירות סמויה, בפרט סרטן ריאות ומיאלומה נפוצה, בחולים מאושפזים עם תסמונת נפרוטית. הסיכון לממאירות אינו גבוה דיו בכדי להצדיק תכנית סקירה סדירה, אך החוקרים מציעים בירור מכוון על-בסיס תסמינים וחשד קליני.

החוקרים ערכו מחקר מבוסס-אוכלוסיה של כל המשתתפים שאובחנו עם תסמונת נפרוטית בין 1980-2010, ללא היסטוריה קודמת של מחלות ממאירות.

מבין 4,293 משתתפים עם תסמונת נפרוטית, 338 פיתחו ממאירות במהלך חציון מעקב של 5.7 שנים. הסיכון לממאירות כלשהי בתוך חמש שנים עמד על 4.7% בחולים עם תסמונת נפרוטית, עליה של 73% בסיכון בהשוואה לאוכלוסיה הכללית. הקשר היה בולט יותר עם ממאירות של הריאה, ממאירות כלייתית, לימפומה ומייאלומה נפוצה. הסיכון הגבוה ביותר תואר בתוך שנה מאבחנת תסמונת נפרוטית (SIR-4.49) ונותר מוגבר מעבר לשנה הראשונה (SIR-1.34).

שיעורי התמותה חמש שנים לאחר הממאירות עמדו על 68.5% בחולי סרטן עם תסמונת נפרוטית ועל 63.4% בחולי סרטן ללא ההפרעה (יחס סיכון מתוקן של 1.20).

מומחים בתחום טוענים כי הממצאים מפתיעים, לאור מחקרים קטנים בעבר להערכת הסיכון לממאירות עם הפרעות גלומרולאריות מסוימות. זהו המחקר הראשון להערכת הקשר בין כל ההפרעות הגלומרולאריות הנכללות תחת הכותרת של תסמונת נפרוטית.

החוקרים קוראים לערוך מחקרים נוספים בנושא.

Am J Med 2014

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה