Hematology Other

מהו נוגד הקרישה הפומי החדש המומלץ למניעת אירוע מוחי בחולים עם פרפור פרוזדורים? (Thromb Haemost)

השוואה לא-ישירה של ארבעה נוגדי-קרישה פומיים חדשים למניעת אירועים מוחיים בחולים עם פרפור פרוזדורים שופכת אור על ההבדלים בפרופיל הבטיחות והיעילות של התכשירים השונים. בהעדר מחקרים להשוואה ישירה בין התרופות, הסקירה של ארבעת המחקרים הגדולים להערכת נוגדי-קרישה פומיים חדשים אל מול קומדין, עשויה לסייע בהכוונת הטיפול התרופתי, כאשר יש לקחת בחשבון את החסרונות הנובעים מהשוואה עקיפה.

מחקרי RE-LY, ROCKET-AF ו-ARISTOTLE בחנו שלושה נוגדי-קרישה פומיים חדשים שאושרו לשימוש Dabigatran (פרדקסה), Rivaroxaban (קסרלטו) ו-Apixaban (אליקוויס), בהתאמה ולאחרונה, מחקר ENGAGE-AF בחן את הטיפול ב-Edoxaban (ליקסיאנה), המצויה בשלבי הערכה בארצות הברית ואירופה.

מהשוואה עלה כי ל-Edoxaban במינון-גבוה (60 מ”ג, עם הפחתת המינון ל-30 מ”ג בהתאם למאפייני החולים) פרופיל בטיחות ויעילות דומה ב-Dabigatran במינון 110 מ”ג, פעמיים ביום. טיפול ב-Dabigatran במינון 150 מ”ג, פעמיים ביום, לווה בסיכון נמוך יותר לאירועים מוחיים או תסחיפים סיסטמיים. Edoxaban במינון-גבוה היה בעל יעילות דומה ל-Rivaroxaban או Apixaban  במניעת אירועים מוחיים, עם פחות אירועי דמם בהשוואה ל-Rivaroxaban ויותר אירועי דמם בהשוואה ל-Apixaban.

טיפול ב-Edoxaban במינון נמוך (30 מ”ג, עם הפחתת מינון ל-15 מ”ג, בתלות במאפייני החולים) היה פחות יעיל בהשוואה לתרופות האחרות, אך לווה בשיעור נמוך יותר של דימומים מג’וריים.

השוואות לא-ישירות מאפשרות בחירה מודעת, למשל, כאשר הרופא מעוניין ביעילות גבוהה יותר להפחתת הסיכון לאירועים מוחיים איסכמיים (לדוגמא, טיפול בפרדקסה במינון 150 מ”ג, פעמיים ביום) או בטיחות רבה יותר עם פרופיל הדימומים המג’וריים הנמוך ביותר, בעיקר בקשישים בסיכון גבוה לדימומים (דוגמת פרדקסה במינון 110 מ”ג, פעמיים ביום, Apixaban או Edoxaban).

עם זאת, תוצאות אלו מסייעות בפיתוח השערות ויש לאשר את הממצאים במחקר אקראי להשוואה ישירה בין התרופות.

במחקר נלווה שפורסם באותו כתב עת, בחנו חוקרים את אותם ארבעה מחקרים והגיעו למסקנות דומות.

השימוש ב-Apixaban או Edoxaban במינון נמוך מושך מאוד בחולים בסיכון גבוה לדימומים, מאחר ולטיפולים אלו פרופיל הדימומים הטוב ביותר, ללא עליה בשיעור דימומים ממערכת העיכול, בהשוואה לטיפול בקומדין.

עם טיפול ב-Edoxaban במינון נמוך תועדו שיעורים גבוהים יותר של אירועים מוחיים איסכמיים, בהשוואה לקומדין, בעוד שעם טיפול ב-Apixaban תועדה מגמה של שיעורים נמוכים יותר של אירועים מוחיים איסכמיים.

לטיפול ב-Rivaroxaban ו-Edoxaban במינון גבוה היו יתרונות שכללו מתן חד-יומי, אך הטיפולים לוו בשיעור גבוה יותר של דימומים ממערכת העיכול, בהשוואה לקומדין.

פרדקסה במינון 150 מ”ג, ,פעמיים ביום, היה משטר הטיפול היחיד שנמצא עדיף על קומדין במניעת אירועים מוחיים לא-המורגיים. עם זאת, משטר טיפול זה לווה בסיכון מוגבר לאוטם שריר הלב ודימומים ממערכת העיכול ולכן יש לנקוט משנה זהירות עם טיפול זה, וככל הנראה להימנע מהטיפול בחולים בסיכון גבוה לדימומים ממערכת העיכול ו/או תסמונת כלילית חדה.

החוקרים מציינים כי מהערכה עדכנית מטעם מנהל המזון והתרופות האמריקאי לא עלו סימנים לסיכון מוגבר לאוטם שריר הלב עם פרדקסה, אך תואר סיכון מוגבר משמעותית לדימומים ממערכת העיכול.

בהעדר השוואה ישירה בין נוגדי הקרישה החדשים, הבחירה בין הטיפולים השונים תושפע ככל הנראה משיקולי יעילות במניעת אירועים מוחיים איסכמיים, סיכון לדימומים מג’וריים, סיכון לאוטם שריר הלב, השפעה על שיעורי התמותה ונוחות טיפול חד-יומי.

Thromb Haemost 2014

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • התועלת של Spironolactone בנשים עם הידראדניטיס סופורטיבה (Int J Women’s Dermatol)

    התועלת של Spironolactone בנשים עם הידראדניטיס סופורטיבה (Int J Women’s Dermatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת International Journal of Women’s Dermatology עולה כי ל- Spironolactone תועלת בנשים בגיל הפוריות עם אבחנה של הידראדניטיס סופורטיבה בדרגה קלה, בפרט במידה והטיפול ניתן בשלב מוקדם. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 157 נשים בגילאי 12-50 שנים (גיל חציוני של 36.5 שנים) עם אבחנה של הידראדניטיס סופורטיבה, אשר טופלו ב- Spironolactone במשך לפחות […]

  • התועלת של משלב פרדניזון ואוגמנטין בטיפול בהתלקחויות הידראדניטיס סופורטיבה (Int J Women’s Dermatol)

    התועלת של משלב פרדניזון ואוגמנטין בטיפול בהתלקחויות הידראדניטיס סופורטיבה (Int J Women’s Dermatol)

    טיפול פומי משולב בפרדניזון ואוגמנטין מהווה גישת טיפול קצר-טווח יעילה לטיפול בהתלקחויות הידראדניטיס סופורטיבה ומפחית את היקף הביקורים לחדרי מיון, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת International Journal of Women’s Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות טיפול ארוך-טווח, חולים עם הידראדניטיס סופורטיבה חווים לעיתים קרובות התלקחויות של המחלה. לעיתים קרובות חולים עם התלקחות המחלה […]

  • טיפול ב-Vocacapsaicin מפחית כאב ושימוש באופיואידים לאחר-ניתוח (Anesthesiology)

    טיפול ב-Vocacapsaicin מפחית כאב ושימוש באופיואידים לאחר-ניתוח (Anesthesiology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Anesthesiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי Vocacapsaicin במהלך ניתוח בוהן קלובה (Hallux Valgus) מפחית כאב ושימוש באופיואידים במהלך 96 השעות הראשונות לאחר-ניתוח, ללא רעילות מקומית או סיסטמית. החוקרים השלימו מחקר אקראי, מבוקר-פלסבו, שכלל 147 חולים שעברו ניתוח בוהן קלובה. המשתתפים חולקו באקראי לקבלת 14 מ”ל של Vocacapsaicin […]

  • טיפול בתרופות להפחתת משקל עשוי להפחית את הסיכון לממאירות בחולים עם סוכרת (JAMA Netw Open)

    טיפול בתרופות להפחתת משקל עשוי להפחית את הסיכון לממאירות בחולים עם סוכרת (JAMA Netw Open)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open עולה כי טיפול בתכשירים ממשפחת GLP-1RA בחולים עם סוכרת מסוג 2 עשוי להפחית את הסיכון להתפתחות מחלות ממאירות שנקשרו עם השמנה, בהשוואה לטיפול באינסולין. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 הם תכשירים המשמשים לטיפול בהשמנה וסוכרת, כאשר המשפחה כוללת את התכשירים Wegovy, Ozempic, Zepbound […]

  • האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ADA (או American Diabetes Association) עולה כי בדיקה גנטית לזיהוי נטייה להפרעה בשובע לאחר ארוחה (Abnormal Postprandial Satiety) עשויה לסייע בחיזוי טיב התגובה לטיפול ב-Semaglutide, אם כי לא הודגם קשר דומה עם הטיפול בתכשיר אחר מאותה משפחה. הבדיקה הינה חלק מהפורטפוליו של MyPhenome Obesity Phenotyping Portfolio של חברת […]

  • האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2, עודף-משקל או השמנת-יתר, טיפול ב-Semaglutide מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של NAION (או Non-Arteritic Anterior Ischemic Optic Neuropathy), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Ophthalmology. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 16,827 חולים ממרכז Massachusetts Eye and Ear בבוסטון. החוקרים התמקדו ב-710 חולים עם סוכרת מסוג 2 , כולל 194 חולים שקיבלו […]

  • מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי משך שינה ארוך יותר והתחלת שינה בשעה מוקדמת יותר מלווים במדדי לחץ דם נמוכים יותר. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כיום אין בהמלצות התייחסות ליעד דפוסי שינה אופטימאליים כטיפול ביתר לחץ דם. כעת הם בחנו את הקשר בין משך ומועד שינה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה