Hematology Other

מה בין טיפול בפרדקסה ובין הסיכון לאוטם לבבי? (J Am Coll Cardiol)

בעקבות תוצאות שתי סקירות עצמאיות עולה שוב השאלה אם טיפול ב-Dabigatran Etexilate (פרדקסה) מביא לעליה בסיכון לאוטם לבבי. שני המחקרים הדגימו סיכון מוגבר לאוטם לבבי, בהיקף שנע בין 38% עד 70%, בהשוואה לתרופות אחרות ופלסבו.

במחקר הראשון, החוקרים מקליבלנד וטורקיה מצאו כי הטיפול בפרדקסה לווה בעליה מובהקת סטטיסטית של 48% בסיכון לאוטם לבבי,  בהשוואה לביקורות. כאשר הסירו מהסקירה את תוצאות מחקר RE-LY (Randomized Evaluation of Long-Term Anticoagulant Therapy), התוצאות עדיין היו מובהקות סטטיסטית.

בניתוח הנתונים, שפורסם במכתב למערכת שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology, החוקרים בחנו את כל המחקרים האקראיים-מבוקרים להערכת הטיפול בפרדקסה בחולים עם תרומבואמבוליזם ורידי ותסמונת כלילית חדה, כמו גם נתונים שהוצגו ע”י חברת התרופות למנהל התרופות והמזון האמריקאי.

הסקירה החדשה קוראת תיגר על הערכה מוקדמת שפורסמה במהלך חודש אפריל בכתב העת Journal of the American College of Cardiology, בה התוצאות היו בדיוק הפוכות. באותו דיווח, פרדקסה הייתה טובה לפחות כמו קומדין בחולים עם פרפור פרוזדורים בתנאי העולם האמיתי. למעשה, מינונים של 110 ו-150 מ”ג הפחיתו את הסיכון לאוטם לבבי בהיקף של 70% ו-60%, בהתאמה.

החוקרים מאמינים כי המגבלות הנובעות ממחקרים תצפיתיים עשויים להסביר את ההבדלים בין המחקר התצפיתי הנוכחי והתוצאות ממחקרים אקראיים קודמים.

הסיכון לאוטם לבבי עם פרדקסה זכה לכותרות גם בכנס ה-International Society on  Thrombosis and Haemostasis שנערך באמסטרדם לאחרונה. עשרה מחקרים נכללו במטה-אנליזה שמצאה כי מבין כ-24,000 מטופלים בפרדקסה תועדו 292 אירועים של אוטם לבבי. בסיכומו של דבר, הסיכון לאוטם לבבי עלה ב-32% בהשוואה לקבוצת ההשוואה, עליה שהייתה מובהקת סטטיסטית. בקרב חולים שטופלו במינון של 150 מ”ג, הסיכון לאוטם לבבי עלה ב-41-45% בהשוואה למטופלים בפרדקסה. הסיכון לאוטם לבבי נטה להיות מובהק סטטיסטית באלו שטופלו במינון של 110 מ”ג (p=0.057).

בהשוואה לקומדין, הסיכון לאוטם לבבי עלה בהיקף של 38%, בעוד שהסיכון לאוטם לבבי עלה ב-70% בקרב מטופלים בפרדקסה, בהשוואה למטופלים בפלסבו.

החוקרים סיכמו וקבעו כי מסקירה זו של מחקרים אקראיים ומבוקרים עולות עדויות מוצקות לכך שפרדקסה מלווה בעליה משמעותית בסיכון לאוטם לבבי, בעיקר במינון גבוה (150 מ”ג, פעמיים ביום). עם זאת, לא ניתן להסיק מסקנות חד-משמעיות בנוגע למינון הנמוך (110 מ”ג, פעמיים ביום), לאור מספר המחקרים המוגבל שנכללו בסקירה.

מומחים מבריטניה הסבירו כי הם מאמינים כי הסיכון המוגבר לאוטם לבבי שתועד במחקר RE-LY ובמחקר מקליבלנד וטורקיה הינו פשוט אקראי. במחקר RE-LY, הסיכון לאוטם לבבי נטה להיות גבוה יותר עם הטיפול במינון נמוך (יחס סיכויים של 1.35, p=0.07) והיה גבוה יותר משמעותית עם מינון גבוה (יחס סיכויים של 1.38, P=0.048). באותה עת, הממצאים אודות אוטם לבבי לא היו צפויים, אך הסוגיה נבחנה במחקרים שפורסמו מאז.

המומחים טוענים כי יש להתייחס להבדלים הלא-מובהקים בשיעורי אוטם לבבי במחקר RE-LY בפרספקטיבה הנכונה אל מול הירידה הכוללת בשיעורי התמותה הקרדיווסקולארית והאוטמים המוחיים. במידה וההבדלים המספריים באוטמים הלבביים עם טיפול בפרדקסה הם בעלי חשיבות, אזי הדבר צפוי להיות מתורגם לעליה בשיעורי רה-וסקולריזציה ועליה באשפוזים עקב אנגינה חדשה, אך לא כך היה. באשר לתמותה קרדיווסקולארית, למעשה השיעורים היו נמוכים יותר משמעותית עם פרדקסה במינון 150 מ”ג בהשוואה לקומדין.

J Am Coll Cardiol 2013

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • התועלת של Spironolactone בנשים עם הידראדניטיס סופורטיבה (Int J Women’s Dermatol)

    התועלת של Spironolactone בנשים עם הידראדניטיס סופורטיבה (Int J Women’s Dermatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת International Journal of Women’s Dermatology עולה כי ל- Spironolactone תועלת בנשים בגיל הפוריות עם אבחנה של הידראדניטיס סופורטיבה בדרגה קלה, בפרט במידה והטיפול ניתן בשלב מוקדם. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 157 נשים בגילאי 12-50 שנים (גיל חציוני של 36.5 שנים) עם אבחנה של הידראדניטיס סופורטיבה, אשר טופלו ב- Spironolactone במשך לפחות […]

  • התועלת של משלב פרדניזון ואוגמנטין בטיפול בהתלקחויות הידראדניטיס סופורטיבה (Int J Women’s Dermatol)

    התועלת של משלב פרדניזון ואוגמנטין בטיפול בהתלקחויות הידראדניטיס סופורטיבה (Int J Women’s Dermatol)

    טיפול פומי משולב בפרדניזון ואוגמנטין מהווה גישת טיפול קצר-טווח יעילה לטיפול בהתלקחויות הידראדניטיס סופורטיבה ומפחית את היקף הביקורים לחדרי מיון, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת International Journal of Women’s Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות טיפול ארוך-טווח, חולים עם הידראדניטיס סופורטיבה חווים לעיתים קרובות התלקחויות של המחלה. לעיתים קרובות חולים עם התלקחות המחלה […]

  • טיפול ב-Vocacapsaicin מפחית כאב ושימוש באופיואידים לאחר-ניתוח (Anesthesiology)

    טיפול ב-Vocacapsaicin מפחית כאב ושימוש באופיואידים לאחר-ניתוח (Anesthesiology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Anesthesiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי Vocacapsaicin במהלך ניתוח בוהן קלובה (Hallux Valgus) מפחית כאב ושימוש באופיואידים במהלך 96 השעות הראשונות לאחר-ניתוח, ללא רעילות מקומית או סיסטמית. החוקרים השלימו מחקר אקראי, מבוקר-פלסבו, שכלל 147 חולים שעברו ניתוח בוהן קלובה. המשתתפים חולקו באקראי לקבלת 14 מ”ל של Vocacapsaicin […]

  • טיפול בתרופות להפחתת משקל עשוי להפחית את הסיכון לממאירות בחולים עם סוכרת (JAMA Netw Open)

    טיפול בתרופות להפחתת משקל עשוי להפחית את הסיכון לממאירות בחולים עם סוכרת (JAMA Netw Open)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open עולה כי טיפול בתכשירים ממשפחת GLP-1RA בחולים עם סוכרת מסוג 2 עשוי להפחית את הסיכון להתפתחות מחלות ממאירות שנקשרו עם השמנה, בהשוואה לטיפול באינסולין. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 הם תכשירים המשמשים לטיפול בהשמנה וסוכרת, כאשר המשפחה כוללת את התכשירים Wegovy, Ozempic, Zepbound […]

  • האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ADA (או American Diabetes Association) עולה כי בדיקה גנטית לזיהוי נטייה להפרעה בשובע לאחר ארוחה (Abnormal Postprandial Satiety) עשויה לסייע בחיזוי טיב התגובה לטיפול ב-Semaglutide, אם כי לא הודגם קשר דומה עם הטיפול בתכשיר אחר מאותה משפחה. הבדיקה הינה חלק מהפורטפוליו של MyPhenome Obesity Phenotyping Portfolio של חברת […]

  • האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2, עודף-משקל או השמנת-יתר, טיפול ב-Semaglutide מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של NAION (או Non-Arteritic Anterior Ischemic Optic Neuropathy), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Ophthalmology. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 16,827 חולים ממרכז Massachusetts Eye and Ear בבוסטון. החוקרים התמקדו ב-710 חולים עם סוכרת מסוג 2 , כולל 194 חולים שקיבלו […]

  • מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי משך שינה ארוך יותר והתחלת שינה בשעה מוקדמת יותר מלווים במדדי לחץ דם נמוכים יותר. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כיום אין בהמלצות התייחסות ליעד דפוסי שינה אופטימאליים כטיפול ביתר לחץ דם. כעת הם בחנו את הקשר בין משך ומועד שינה […]

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה