Hematology Other

טיפול בתרכיזי גורמי קרישה כנגד השינויים בתפקודי הקרישה על-רקע טיפול ב-Apixaban (מתוך American Heart Association Emerging Science Series Report)

במהלך הרצאה מצולמת ברשת מטעם ה-American Heart Association  דיווחו חוקרים על תוצאות מחקרי מעבדה מתקדמים שהתבססו על דם הומאני ושהוכיחו כי תתכן נסיגה בפעילות של אחד מנוגדי הקרישה החדשים, Apixaban, באמצעות מתן פקטורי קרישה, אם כי דרושים מחקרים נוספים במטרה להבין את המינונים המתאימים.

לדברי החוקרים, למרות שכבר החלו מחקרים בתחום במטרה לפתח נוגדנים לתרופות החדשות הללו, ייתכן כי יידרשו עוד שנים בטרם אלו יהיו זמינים בשוק. בשלב זה, דרוש פרוטוקול לטיפול במידת הצורך, למשל, כאשר נדרשת התערבות ניתוחית או בחולה שהיה מעורב בתאונה.

המומחים מסבירים כי הם מטפלים בכל שבוע בשניים או שלושה חולים הנדרשים לנסיגה של הפעילות נוגדת הקרישה תחת טיפול בתכשירים החדשים. לרוב, החולים קיבלו את הטיפולים הללו מהקרדיולוגים או הנוירולוגים, ולעיתים החולים ואף הרופאים אינם יודעים מהו התכשיר שניתן להם.

החוקרים פירטו את הנוהל המקובל בבית החולים שלהם, שהתפתח בעקבות הפרוטוקול לטיפול בחולים הנוטלים קומדין. כאשר פונה לבית החולים חולה המטופלים באחד מנוגדי הקרישה החדשים, והוא מצוי בסיכון לדימום, נהוג לערוך מספר בדיקות, כולל PTT ו-aPTT, הזמינים כל יום וכל היום ולאחר מכן ניתנה מנה סטנדרטית של PCC. נהוג לתת 50 יחידות לק”ג, ולמעשה הפרוטוקול כולל לרוב מתן מנה סטנדרטית של 4000 יחידות, במטרה להקל על הרופאים או המנתחים.

פרוטוקול זה היה בשימוש במשך מספר חודשים ולא תוארו סיבוכים עקב מתן PCC. חלק גדול מהרופאים עדיין מנסים להביא לנסיגת ההשפעה נוגדת הקרישה עם פלזמה בחולים אלו, שאינם מתמודדים היטב עם עודף נפח. החוקרים גם מאמינים כי גישת מתן PCC תהיה טובה יותר בחולים המטופלים במעכבי פקטור Xa, בהשוואה למטופלים ה-Dabigatran. לדבריהם, הם מודדים את זמן התרומבין, ובמידה ותקין, אזי החולה ככל הנראה פינה את התרופה. עם זאת, בהעדר גישה אחרת, הם בוחרים ב-PCC גם כטיפול להסגת ההשפעה של Dabigatran, אך אינם יודעים אם יעיל.

מומחים מציינים כי השימוש ב-PCC בארצות הברית פחות מקובל בהשוואה לאזורים אחרים. תכשירי PCC הזמינים בקנדה ובאירופה כוללים את כל ארבעת הפקטורים התלויים בוויטמין K (II, VII, IXו-X), בעוד שאלו הזמינים בארצות הברית כוללים רמות נמוכות של פקטור VII, ולכן מדובר בתרכיז של שלושה פקטורים בלבד.

החוקרים הסבירו כי במסגרת המחקר הם נטלו דגימות דם ממתנדבים בריאים, להם הוסיפו Apixaban, בתנאי מעבדה, במינון של 200 ננוגרם למ”ל, שהוא כפול מהריכוז של התרופה הצפוי לאחר טיפול סטנדרטי. פקטורי קרישה שונים Recombinant Factor VII (נובוסבן) במינון 270 מיקרוגרם לקילוגרם; Activated PCC במינון 75 יחידות לק”ג; ו-PCC Beriplex במינון 50 IU/kg נבדקו במגוון מבחנים: תפקוד טסיות בשיעורי גזירה גבוהים, ייצור תרומבין, מדדי ויסקואלסטיים ובדיקות דם דרך כלי דם פגועים.

תרכיזי הפקטורים השונים פיצו באופן שונה על השינויים בקרישה, אם כי התגובה לפקטורים אלו לא הייתה הומוגנית בכל הבדיקות. החוקרים מדגישים כי דרושים מחקרים נוספים במטרה לקבוע את המינונים הנכונים של פקטורי קרישה אלו, הנדרשים בכדי להביא לנסיגה בפעילות נוגדת הקרישה.

American Heart Association Emerging Science Series Report

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 מעכבים משמעותית את התרוקנות הקיבה? (Am J Gastroenterol)

    האם אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 מעכבים משמעותית את התרוקנות הקיבה? (Am J Gastroenterol)

    בקרב חולים שטופלו באגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 תועד עיכוב מתון בלבד בהתרוקנות קיבה של מזון מוצק ולא תועד כל עיכוב משמעותי בהתרוקנות נוזלים, בהשוואה לאלו שקיבלו פלסבו, עדות לכך שייתכן ואין צורך בהפסקת הטיפול בתרופות אלו לפני התערבות ניתוחית, כך כותבים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת American Journal of Gastroenterology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אגוניסטים […]

  • הנציבות האירופית אישרה את משלב Osimertinib עם כימותרפיה כקו-ראשון לטיפול בסרטן ריאות מתקדם עם מוטציית EGFR (מתוך הודעת הנציבות האירופית)

    הנציבות האירופית אישרה את משלב Osimertinib עם כימותרפיה כקו-ראשון לטיפול בסרטן ריאות מתקדם עם מוטציית EGFR (מתוך הודעת הנציבות האירופית)

    הנציבות האירופית (European Commission) אישרה את מתן Osimertinib (טאגריסו) בשילוב עם Pemetrexed וכימותרפיה על-בסיס פלטינום כקו טיפול ראשון במבוגרים עם סרטן ריאות מתקדם מסוג NSCLC (או Non-Small Cell Lung Cancer) חיובי למוטציית EGFR עם עדות למוטציות L858R או מחיקות אקסון 19. המומחים מסבירים כי אבחנת סרטן ריאות באירופה עולה על 450,000 מקרים בשנה. כ-10-15% מהחולים […]

  • התועלת של Spironolactone בנשים עם הידראדניטיס סופורטיבה (Int J Women’s Dermatol)

    התועלת של Spironolactone בנשים עם הידראדניטיס סופורטיבה (Int J Women’s Dermatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת International Journal of Women’s Dermatology עולה כי ל- Spironolactone תועלת בנשים בגיל הפוריות עם אבחנה של הידראדניטיס סופורטיבה בדרגה קלה, בפרט במידה והטיפול ניתן בשלב מוקדם. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 157 נשים בגילאי 12-50 שנים (גיל חציוני של 36.5 שנים) עם אבחנה של הידראדניטיס סופורטיבה, אשר טופלו ב- Spironolactone במשך לפחות […]

  • התועלת של משלב פרדניזון ואוגמנטין בטיפול בהתלקחויות הידראדניטיס סופורטיבה (Int J Women’s Dermatol)

    התועלת של משלב פרדניזון ואוגמנטין בטיפול בהתלקחויות הידראדניטיס סופורטיבה (Int J Women’s Dermatol)

    טיפול פומי משולב בפרדניזון ואוגמנטין מהווה גישת טיפול קצר-טווח יעילה לטיפול בהתלקחויות הידראדניטיס סופורטיבה ומפחית את היקף הביקורים לחדרי מיון, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת International Journal of Women’s Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות טיפול ארוך-טווח, חולים עם הידראדניטיס סופורטיבה חווים לעיתים קרובות התלקחויות של המחלה. לעיתים קרובות חולים עם התלקחות המחלה […]

  • טיפול ב-Vocacapsaicin מפחית כאב ושימוש באופיואידים לאחר-ניתוח (Anesthesiology)

    טיפול ב-Vocacapsaicin מפחית כאב ושימוש באופיואידים לאחר-ניתוח (Anesthesiology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Anesthesiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי Vocacapsaicin במהלך ניתוח בוהן קלובה (Hallux Valgus) מפחית כאב ושימוש באופיואידים במהלך 96 השעות הראשונות לאחר-ניתוח, ללא רעילות מקומית או סיסטמית. החוקרים השלימו מחקר אקראי, מבוקר-פלסבו, שכלל 147 חולים שעברו ניתוח בוהן קלובה. המשתתפים חולקו באקראי לקבלת 14 מ”ל של Vocacapsaicin […]

  • טיפול בתרופות להפחתת משקל עשוי להפחית את הסיכון לממאירות בחולים עם סוכרת (JAMA Netw Open)

    טיפול בתרופות להפחתת משקל עשוי להפחית את הסיכון לממאירות בחולים עם סוכרת (JAMA Netw Open)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open עולה כי טיפול בתכשירים ממשפחת GLP-1RA בחולים עם סוכרת מסוג 2 עשוי להפחית את הסיכון להתפתחות מחלות ממאירות שנקשרו עם השמנה, בהשוואה לטיפול באינסולין. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 הם תכשירים המשמשים לטיפול בהשמנה וסוכרת, כאשר המשפחה כוללת את התכשירים Wegovy, Ozempic, Zepbound […]

  • האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ADA (או American Diabetes Association) עולה כי בדיקה גנטית לזיהוי נטייה להפרעה בשובע לאחר ארוחה (Abnormal Postprandial Satiety) עשויה לסייע בחיזוי טיב התגובה לטיפול ב-Semaglutide, אם כי לא הודגם קשר דומה עם הטיפול בתכשיר אחר מאותה משפחה. הבדיקה הינה חלק מהפורטפוליו של MyPhenome Obesity Phenotyping Portfolio של חברת […]

  • האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2, עודף-משקל או השמנת-יתר, טיפול ב-Semaglutide מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של NAION (או Non-Arteritic Anterior Ischemic Optic Neuropathy), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Ophthalmology. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 16,827 חולים ממרכז Massachusetts Eye and Ear בבוסטון. החוקרים התמקדו ב-710 חולים עם סוכרת מסוג 2 , כולל 194 חולים שקיבלו […]

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה