Hematology Other

מתן Rituximab אושר לטיפול ב-CLL (מתוך אתר ה-FDA)

ה-FDA הודיע על אישור התוויה חדשה למתן זריקת Rituximab (מבטרה) לטיפול בחולים עם אבחנה חדשה או הישנות CLL (Chronic Lymphocytic Leukemia) חיובית ל-CD20. Rituximab מאושר לשימוש עם טיפול כימותרפי סטנדרטי הכולל Fludarabine (פלודרה) ו-Cyclophosphamide (אנדוקסן).

Rituximab היא התרופה השלישית המאושרת לטיפול ב-CLL משנת 2008, ומדגישה את המחויבות של ה-FDA להרחבת הפיתוח ואישור תרופות לטיפול בחולים עם מחלת חמורות ומסכנות-חיים.

הכותבים מפנים לאישור Ofatumumab (Arzerra) באוקטובר 2009 לטיפול ב-CLL עמיד לטיפול, ולאישור Bendamustine (Treanda) במרץ 2008 לטיפול ב-CLL שלא-טופל קודם לכן.

אישור Rituximab מבוסס על נתונים משני מחקרים בשלב 3, שמצאו כי הוספתו לשילוב הכימותרפי של Fludarabine ו-Cyclophosphamide הביא לשיפור משמעותי בשיעורי ההישרדות ללא-התקדמות, בהשוואה לטיפול הכימותרפי בלבד.

במחקר CLL8 שכלל 817 חולים שלא-טופלו קודם לכן, הוספת Rituximab לשילוב FC לווה בשיפור של 79% בשיעורי ההישרדות ללא-התקדמות (ירידה בסיכון של 44%, HR = 0.56,  p<0.01,  95% CI = 0.43-0.71). משך ההישרדות ללא-התקדמות גדל בלמעלה משמונה חודשים, בהשוואה למתן FC בלבד (39.8 חודשים לעומת 31.5 חודשים).

במחקר REACH שכלל 552 חולים שלא טופלו ב- Rituximab עם הישנות CLL, מתן Rituximab עם FC הביא לשיפור של 32% בשיעורי ההישרדות ללא-התקדמות (ירידה בסיכון של 24%, HR = 0.76,  p=0.02,  95% CI = 0.60-0.96). ההישרדות ללא-התקדמות הייתה ארוכה בחמישה חודשים עם טיפול משולב בהשוואה למתן FC בלבד (26.7 חודשים לעומת 21.7 חודשים).

בנוסף לשיפור בהישרדות ללא-התקדמות בשני המחקרים, תועדה עלייה משמעותית בשיעורי התגובה המלאים והכוללים.

לדברי הכותבים, שילוב Rituximab עם כימותרפיה עשוי לדחות את הצורך בטיפול נוסף, מאחר שמאריך משמעותית את הזמן שחולים עם CLL חיים ללא החמרת מחלתם. עם זאת, הוספת Rituximab לכימותרפיה אינה מתאימה לכל החולים עם CLL, הפוגע בעיקר במבוגרים לאחר גיל 50.

מניתוח הנתונים משני המחקרים עולה כי אין תועלת במתן הטיפול לחולים בגיל 70 ומעלה. למרות שאנשי ה-FDA מציינים כי אין עדות לכך ש- Rituximab מזיק לקשישים, היארעות תופעות לוואי בדרגה 3 ו-4 עם שילוב Rituximab ו-FC, הייתה גבוהה יותר בקרב קשישים מעל גיל 70, בהשוואה לחולים צעירים יותר.

המשטר המומלץ של Rituximab בחולי CLL הוא מתן הטיפול בגישה תוך-ורידית, במינון 375 מ”ג למ”ר, ביום שלפני התחלת הטיפול הכימותרפי, ולאחר מכן מינון של 500 מ”ג למ”ר ביום 1 למחזורי הטיפול 2-6 (כל 28 ימים).

תופעות הלוואי הנפוצות כללו תגובה באתר ההזרקה וספירות נמוכות של תאי הדם. תגובות באתר ההזרקה תועדו ב-59% מהחולים ואופיינו בבחילות, חום, צמרמורות, לחץ דם נמוך, הקאות וקשיי נשימה.

אחת האזהרות המצורפות ל- Rituximab היא אזהרה מפני הסיכון לתגובה חמורה ומסכנת-חיים באתר ההזרקה, תסמונת TLS (Tumor Lysis Syndrome), תגובות חמורות של העור והריריות, ו-PML (Progressive Multifocal Leukoencephalopathy). כמו-כן, ייתכנו רה-אקטביציה של זיהום HBV (Hepatitis B Virus), זיהומים אופורטוניסטיים, הפרעות קצב לב ואנגינה, וחסימה או פרפורציה של מעי.

Rituximab אושר בעבר לטיפול בלימפומה מסוג שאינו-הודג’קין וב-Rheumatoid Arthritis עמידה לטיפול.

מתוך אתר ה-FDA

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • היעילות והבטיחות של Infliximab ו-Adalimumab בחולים עם מחלת מעי דלקתית (Inflammopharmacology)

    היעילות והבטיחות של Infliximab ו-Adalimumab בחולים עם מחלת מעי דלקתית (Inflammopharmacology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Inflammopharamcology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי הן Adalimumab (יומירה) והן Infliximab (רמסימה) הדגימו פרופיל בטיחות חיובי ויעילות משמעותית עם עדות לתגובה מעבדתית בחולים עם מחלת מעי דלקתית בדרגה בינונית-עד-חמורה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Infliximab ו-Adalimumab משמשים לעיתים קרובות לטיפול בחולים עם מחלת מעי דלקתית בדרגה בינונית-עד-חמורה. […]

  • מה בין רמות חומצה אורית בדם ובין הסיכון לסרטן שד? (Am J Med Sci)

    מה בין רמות חומצה אורית בדם ובין הסיכון לסרטן שד? (Am J Med Sci)

    מנתונים שפורסמו בכתב העת American Journal of the Medical Sciences עולה כי רמות גבוהות של חומצה אורית בדם עשויות להפחית את הסיכון להיארעות סרטן שד בנשים, רמז להשפעה מגנה של חומצה אורית בדם מפני המחלה הממארת בנשים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תתכן מעורבות של רמות חומצה אורית בדם בהתפתחות ממאירות בשל עיכוב עקה חמצונית, […]

  • נציבות התרופות האירופית מזהירה מפני סיכון לתגובה אנפילקטית לטיפול ב-Glatiramer Acetate (מתוך הודעת ה-EMA)

    נציבות התרופות האירופית מזהירה מפני סיכון לתגובה אנפילקטית לטיפול ב-Glatiramer Acetate (מתוך הודעת ה-EMA)

    אנשי צוות רפואי באיחוד האירופי קיבלו הודעה המזהירה מפני סיכון לתגובות אנפילקטיות בחולים עם טרשת נפוצה המטופלים ב- Glatiramer Acetate(קופקסון), כאשר תגובות אלו עלולות להופיע גם שני לאחר התחלת הטיפול התרופתי. המומחים מסבירים כי Glatiramer Acetate הינו טיפול תרופתי לטרשת נפוצה התקפית, הניתן בצורת זריקה. התרופה משמשת לטיפול בטרשת נפוצה מזה למעלה משני עשורים עם […]

  • מה המשמעות של דחיית ה-MDMA על ידי ה-FDA לגבי עתיד התרופות הפסיכדליות? (Pharmacy Times)

    מה המשמעות של דחיית ה-MDMA על ידי ה-FDA לגבי עתיד התרופות הפסיכדליות? (Pharmacy Times)

    כתבה חדשה שפורסמה ב- Pharmacy Times דנה בדחיית הטיפול ב- MDMA בהפרעת דחק פוסט-טראומטית על ידי ועדת ייעוץ עצמאית של ה-FDA והשלכותיה על המחקר וההערכה של תרופות פסיכדליות. יהונתן ניסן משתף את הכתבה בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

  • שכיחות גבוהה של גאוט בחולים לאחר השתלת לב או ריאה (Front Transplant)

    שכיחות גבוהה של גאוט בחולים לאחר השתלת לב או ריאה (Front Transplant)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Frontiers in Transplantation עולה כי גאוט נפוץ מאוד בחולים לאחר השתלת לב ו/או ריאות, כאשר אבחנה קודמת של גאוט טרם ההשתלה מנבאת התפתחות מחלה תסמינית לאחר ההשתלה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי גאוט עשוי להתפתח לאחר השתלת איבר סולידי עם השלכות משמעותיות על בריאות החולים. בהעדר מידע אודות שיעורי […]

  • גורמי סיכון לתמותה עקב מחלות לב וכלי דם בחולים עם לימפומה מסוג DLBCL (מתוך Leuk Lymphoma)

    גורמי סיכון לתמותה עקב מחלות לב וכלי דם בחולים עם לימפומה מסוג DLBCL (מתוך Leuk Lymphoma)

    במאמר שפורסם בכתב העת Leukemia & Lymphoma מדווחים חוקרים מסין על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי גיל מתקדם, מין זכר, שלב מוקדם יותר של הגידול באבחנה, כימותרפיה, קרינה וניתוח מלווים כולם בסיכון מוגבר לתמותה עקב מחלות לב וכלי דם בחולים עם אבחנה של לימפומה מסוג DLBCL (או Diffuse Large B Cell Lymphoma). מטרת המחקר […]

  • מזון אולטרה-מעובד מעלה את הסיכון ללופוס בנשים (Arthritis Care & Research)

    מזון אולטרה-מעובד מעלה את הסיכון ללופוס בנשים (Arthritis Care & Research)

    צריכה רבה של מזון אולטרה-מעובד מעלה ביותר מ-50% את הסיכון לאבחנה של לופוס בנשים, עם סיכון גבוה כפליים באלו עם נוגדנים כנגד דנ”א סליל כפול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Arthritis Care & Research. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים אודות 204,175 נשים ממחקר Nurses’ Health Study בין השנים 1984-2016. המשתתפים השלימו שאלוני […]

  • האם אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 מעכבים משמעותית את התרוקנות הקיבה? (Am J Gastroenterol)

    האם אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 מעכבים משמעותית את התרוקנות הקיבה? (Am J Gastroenterol)

    בקרב חולים שטופלו באגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 תועד עיכוב מתון בלבד בהתרוקנות קיבה של מזון מוצק ולא תועד כל עיכוב משמעותי בהתרוקנות נוזלים, בהשוואה לאלו שקיבלו פלסבו, עדות לכך שייתכן ואין צורך בהפסקת הטיפול בתרופות אלו לפני התערבות ניתוחית, כך כותבים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת American Journal of Gastroenterology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אגוניסטים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה