עדויות חדשות תומכות בגרייה מגנטית תוך-גולגולתית חוזרת להקלה על מיגרנה כרונית (Front Neurol)

במאמר שפורסם בכתב העת Frontiers in Neurology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי גרייה מגנטית מוחית חוזרת (Repetitive Transcranial Magnetic Stimulation) הממוקדת בקורטקס פרה-פרונטלי דורסו-לטראלי הינה גישה יעילה להפחתת התקפי מיגרנה, אך אינה מהווה אמצעי יעיל להפחתת חומרת הכאב.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מיגרנה הינה הפרעה נוירווסקולארית הפוגעת באיכות החיים של למעלה ממיליארד חולים בשנה. גרייה מגנטית מוחית חוזרת מבוססת על שדות מגנטיים המכוונים לקורטקס המוח. במטה-אנליזה הנוכחית הם ביקשו לבחון את ההשפעה התרפואיטית או המונעת של גרייה מגנטית מוחית חוזרת בחולים עם מיגרנה כרונית.

החוקרים השלימו חיפוש במאגרי PubMed, Web of Science, Embase ו-Cochrane Library לזיהוי מחקרים שפורסמו בין ינואר 2004 ועד דצמבר 2021. הסקירה כללה מחקרים אקראיים ומבוקרים להערכת ההשפעה משככת הכאבים של גרייה מגנטית מוחית חוזרת בחולים עם מיגרנה כרונית.

הסקירה כללה שמונה מחקרים ומניתוח הנתונים עלה גודל השפעה של 1.13- (רווח בר-סמך 95% של 1.69- עד 0.58-) על תדירות התקפי מיגרנה, עדות לכך שגרייה מגנטית מוחית חוזרת יעילה יותר בהפחתת התקפי מיגרנה לעומת טיפול דמה.

ממצאי המחקר תומכים בתועלת של גרייה מגנטית מוחית חוזרת להפחתת תדירות התקפי מיגרנה, אם כי אינה מפחיתה את חומרת הכאב.

 

Front Neurol, Nov 24, 2022

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

מחקר River Stent: הרחבה של הסינוסים המוחיים הוורידיים עם סטנט בטוח ויעיל וניתן להערכה מלאה באמצעים לא־פולשניים

מחקר River Stent: הרחבה של הסינוסים המוחיים הוורידיים עם סטנט בטוח ויעיל וניתן להערכה מלאה באמצעים לא־פולשניים

מקור: Journal of NeuroInterventional Surgery
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|05/09/2025

ה־Commentary מציג סקירה מקצועית של ניסוי River Stent, אשר בדק את הבטיחות והיעילות של התקנת סטנט ייעודי בסינוסים הוורידיים התוך־גולגולתיים לטיפול ב־Idiopathic Intracranial Hypertension (IIH)

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן