Glaucoma

ההשפעה של שינויים בלחץ תוך-עיני על התקדמות גלאוקומה בלחץ תקין (Int J Ophthalmol)

במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Ophthalmology מדווחים חוקרים מגרמניה על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שינויים בטווח הקצר והארוך בלחץ תוך עיני אינם מובילים להתקדמות גלאוקומה בלחץ תקין.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את השינויים בטווח הקצר ובטווח הארוך בלחץ תוך-עיני ולהבין טוב יותר את המדדים העיניים והדמוגרפיים העשויים לנבא התקדמות גלאוקומה בלחץ תקין.

המחקר הרטרוספקטיבי כלל 137 עיניים של 75 חולים עם גלאוקומה בלחץ תקין (פחות מ-21 מ”מ כספית), ללא תלות במשטר הטיפול. שינויים בלחץ התוך-עיני, מדד ממוצע ומקסימאלי נבחנו לאורך מעקב ממוצע של 38 חודשים. ניתוח סטטיסטי שימש להערכת ההשפעה של מדדי לחץ תוך-עיני, מיופיה, מין, יחס כוס-דסקה ותוצאות בדיקת שדות ראיה, על התקדמות גלאוקומה בלחץ תקין.

שינויים בלחץ תוך-עיני, לחץ תוך-עיני ממוצע ומקסימאלי לא היו גורמי סיכון להתקדמות גלאוקומה בלחץ תקין, אם כי לחץ תוך-עיני מקסימאלי בעת הערכה ראשונית היה גבוה יותר בעיניים בהם תועדה התקדמות, בהשוואה לעיניים ללא התקדמות.

ב-46 מבין 137 עיניים תועדה התקדמות (33.5%), כאשר התקדמות כוללת (התקדמות בשלוש בדיקות לפחות) תועדה ב-28 מבין 137 עיניים (20.4%). שיעור החולים בהם לא תועדה התקדמות גלאוקומה בלחץ תקין לאורך חמש שנים עמד על 58.2%.

מרבית מקרי ההתקדמות של גלאוקומה בלחץ תקין אובחנו באמצעות בדיקת שדות ראיה (36 מבין 46 מקרים).

החוקרים מסכמים וכותבים כי מאחר ושינויים פונקציונאליים בלחץ תוך-עיני צפויים עם הזמן, יש לעקוב אחר חולים עם גלאוקומה בלחץ תקין באמצעות בדיקת שדות ראיה לעיתים קרובות יותר מאשר כלים אחרים.

Int J Ophthalmol. 2021 Oct 18;14(10):1553-1559

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפול ב-Filgotinib מפחית שיעורי כשלון טיפול כנגד דלקת ענביה (JAMA Ophthalmology)

    טיפול ב-Filgotinib מפחית שיעורי כשלון טיפול כנגד דלקת ענביה (JAMA Ophthalmology)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Ophthalmology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר אקראי חדש בשלב 2, מהן עולה כי Filgotinib, מעכב Janus Kinase-1, הינו טיפול יעיל ונסבל היטב ומפחית את שיעורי כשלון טיפולים כנגד דלקת ענביה פעילה שאינה על-רקע זיהומי. מחקר HUMBOLDT הינו מחקר בשלב 2, אקראי, שכלל משתתפים מ-26 מרכזים משבע מדינות להערכת היעילות והבטיחות […]

  • תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

    תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: אגוניסטים לקולטן פפטיד 1 דמוי גלוּקָגון (GLP-1 Receptor Agonists) התבלטו בִּזכות יכולתם לווסת את רמות הסוכר בדם ובמקביל לגרום לירידה במשקל. לצד היתרונות הטיפוליים, הועלו חששות לגבי תופעות לוואי פסיכיאטריות אפשריות הקשורות לתרופות אלה. סקירה זו International Journal of Clinical Pharmacy בוחנת את הנושא.

  • מניעת נפילות בקרב קשישים (JAMA, CME)

    מניעת נפילות בקרב קשישים (JAMA, CME)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: הנחיות למניעת נפילות בקרב קשישים שפורסמו ב-JAMA מתארות שיטות עבודה מומלצות להערכת סיכון לנפילה ולהתערבויות מעשיות, בתפקוד חושי, קוגניטיבי ואוטונומי בבעיות רפואיות פעילוֹת, בתרופות, בסיכונים סביבתיים ובפעילויות יומיומיות.

  • השפעת אספירין על רטינופתיה סוכרתית, פרופ' מרדכי רוזנר

    השפעת אספירין על רטינופתיה סוכרתית, פרופ' מרדכי רוזנר

    רטינופתיה סוכרתית היא הגורם המוביל לפגיעה בראייה במבוגרים בגיל העבודה בכל העולם. השלב הראשון של המחלה שניתן לזיהוי הינו חסימה של נימים ברשתית (capillary occlusion) על ידי קרישים או דלקת, שגורמת לאזורים של נונפרפוזיה ומיקרואנאוריזמות בכלי הדם שבסביבה. מתחילה שרשרת של שינויים שגורמים לנזק נוסף לכלי הדם הקטנים ולניוון של הרקמה העצבית. ההשפעה נוגדת הקרישה […]

  • דלקת ענביה בילדים מלווה בסיכון מוגבר לקטרקט (JAMA Network Open)

    דלקת ענביה בילדים מלווה בסיכון מוגבר לקטרקט (JAMA Network Open)

    בילדים עם אבחנה של דלקת ענביה (Uveitis) סיכון מוגבר משמעותית להתפתחות קטרקט, בהשוואה לאלו ללא התהליך הדלקתי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. הסיכון המוגבר נותר על כנו לאורך תקופות מעקב שונות ובקבוצות שונות לפי גיל, מין ומוצא אתני. מחקר העוקבה התבסס על נתונים ממאגר TriNetX וכלל ילדים עם וללא […]

  • ההיבטים החשובים בסוכרת בגיל השלישי; היפוגליקמיה (1)

    ההיבטים החשובים בסוכרת בגיל השלישי; היפוגליקמיה (1)

    לפניכם מפגש ראשון מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הראשון עוסק בהיפוגליקמיה. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו נורדיסק

  • ההיבטים החשובים בסוכרת בגיל השלישי; הטיפול המתקדם (2)

    ההיבטים החשובים בסוכרת בגיל השלישי; הטיפול המתקדם (2)

    לפניכם מפגש שני מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש השני עוסק בטיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה