Geriatrics

קשישים בסיכון הגבוה ביותר ל-COVID חמור (Canadian Medical Association Journal)

בני 80 ומעלה בעלי השיעור הנמוך ביותר של הידבקות בעבר בקורונה, בעוד שהם נמצאים בסיכון הרב ביותר לתוצאות חמורות, כך עולה ממחקר חדש שפורסם ב-Canadian Medical Association Journal. לפי המחקר הקנדי, יותר מ-40% מבני 80 ומעלה בקולומביה הבריטית בקנדה לא נדבקו בעבר בקורונה עד יולי 2023, ובנוסף, זו קבוצת החולים שנמצאה במחקר גם בסיכון הגבוה ביותר לתוצאות חמורות עקב קורונה, כמו אשפוז או מוות.

המחקר התבסס על שני מחקרי חתך מבוססי-אוכלוסייה שכללו יחד 4,000 דגימות סרום והראו כי בני 50 ומטה הם בעלי השיעור הגבוה ביותר של הידבקות בעבר בקורונה, ואילו בני 80 ומעלה היו בעלי השיעור הנמוך ביותר (57.7%). לפי המחברת הראשית של המאמר, “למבוגרים בני 80 פלוס היה סיכון גבוה פי 10 לאשפוז מזיהום ראשון של קורונה בהשוואה לילדים מתחת לגיל 5 שנים, ופי 10 סיכון גבוה יותר למוות מאשר קבוצת הגיל המבוגרת הבאה – 70 עד 79 שנים”. היא הוסיפה כי “לממצאים הללו יש השלכות על תעדוף חיסונים ותכנון מערכת הבריאות עם כניסתנו לסתיו ולחורף של 2023”.

סרו-חיוביות הנגרמת על ידי הזיהום הוגדרה במחקר כזיהוי של נוגדן חלבון אנטי-נוקלאוקפסיד (אנטי-NP), וכל סרו-חיוביות (הנגרמת על ידי חיסון או זיהום) הוגדרה כזיהוי של חלבון אנטי-NP, אנטי-ספייק 1 (אנטי-S1), או שניהם. מספר ההידבקויות הראשונות הוערך במחקר בהתבסס על ההבדל בין ה-seroprevalence המצטבר הנגרם על ידי זיהום.

הסיכונים לאשפוז (<0.3%) ולתמותה (<0.1%) כתוצאה מזיהום ראשון ב-SARS-CoV-2 במחקר היו נמוכים בסך הכל, כשהסיכונים החלו לעלות בגיל 50 בערך, תוך שהם נשארים בעקביות מתחת ל-1% ו-0.1% עד גיל 80.

לכתבה ב-medscape

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • ירידה בסיכון להתפתחות Long COVID מתחילת המגפה (N Engl J Med)

    ירידה בסיכון להתפתחות Long COVID מתחילת המגפה (N Engl J Med)

    הסיכוי להתפתחות Long COVID פחת משמעותית מתחילת המגפה, ממצאים המספקים זיק של תקווה וסימן להתקדמות במאבק כנגד הנגיף, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine. החוקרים כותבים כי הירידה הנ”ל נובעת מהפצת החיסונים ושינויים בנגיף עצמו. במקרים של Long COVID החולים סובלים מתסמינים לאורך חודשים או שנים לאחר הזיהום […]

  • תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

    תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: אגוניסטים לקולטן פפטיד 1 דמוי גלוּקָגון (GLP-1 Receptor Agonists) התבלטו בִּזכות יכולתם לווסת את רמות הסוכר בדם ובמקביל לגרום לירידה במשקל. לצד היתרונות הטיפוליים, הועלו חששות לגבי תופעות לוואי פסיכיאטריות אפשריות הקשורות לתרופות אלה. סקירה זו International Journal of Clinical Pharmacy בוחנת את הנושא.

  • מניעת נפילות בקרב קשישים (JAMA, CME)

    מניעת נפילות בקרב קשישים (JAMA, CME)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: הנחיות למניעת נפילות בקרב קשישים שפורסמו ב-JAMA מתארות שיטות עבודה מומלצות להערכת סיכון לנפילה ולהתערבויות מעשיות, בתפקוד חושי, קוגניטיבי ואוטונומי בבעיות רפואיות פעילוֹת, בתרופות, בסיכונים סביבתיים ובפעילויות יומיומיות.

  • אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Obstetrics & Gynecology עולה כי 10% מהנשים שנדבקו בנגיף הקורונה בזמן הריון יפתחו Long COVID. החוקרים מאוניברסיטת יוטה בחנו את הרשומות הרפואיות של למעלה מ-1,500 נשים שחלו בקורונה בזמן הריון וניטרו את התסמינים עליהם דיווחו לאחר לפחות שישה חודשים מהזיהום. מדובר במחקר הראשון להערכת הסיכון להתפתחות Long COVID בנשים הרות. […]

  • זיהומים נלווים מעלים את הסיכון להתלקחות לופוס (Lupus Science & Medicine)

    זיהומים נלווים מעלים את הסיכון להתלקחות לופוס (Lupus Science & Medicine)

    במאמר שפורסם בכתב העת Lupus Science & Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי זיהומים מלווים בסיכון מוגבר להתלקחויות לופוס בתוך שלושה חודשים, כאשר זיהומים מג’וריים מלווים בסיכון גבוה פי 7.4 להתלקחויות מג’וריות. החוקרים בחנו באופן פרוספקטיבי את הקשר בין זיהומים נלווים ובין התפתחות התלקחויות לופוס ב-203 חולים (גיל חציוני של 40 […]

  • ההיבטים החשובים בסוכרת בגיל השלישי; היפוגליקמיה (1)

    ההיבטים החשובים בסוכרת בגיל השלישי; היפוגליקמיה (1)

    לפניכם מפגש ראשון מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הראשון עוסק בהיפוגליקמיה. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו נורדיסק

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה