Geriatrics

תוצאות טיפול בפלזמה ממחלימים בקשישים מעל גיל 80 שנים עם דלקת ריאות משנית ל-COVID-19 (מתוך BMC Geriatr)

קורונה

במאמר שפורסם בכתב העת BMC Geriatrics טיפול בפלזמה ממחלימים בקשישים לאחר גיל 80 שנים עם דלקת ריאות משנית ל-COVID-19 אמנם נסבל היטב אך לא לווה בהבדל מובהק סטטיסטית בשיעורי התמותה באשפוז, אשפוזים ליחידות טיפול נמרץ, או משך אשפוז.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בחולים מבוגרים, בהם שכיחות גבוהה של מחלות רקע, מחקרים הצביעו על שיעורי תמותה גבוהים עקב COVID-19. פלזמה ממחלימים מהווה אפשרות טיפול אלו ומטרת המחקר הרטרוספקטיבי הנוכחי הייתה לקבוע את היעילות והבטיחות של טיפול זה.

מדגם המחקר כלל 41 חולים בגילאי 81 שנים ומעלה עם דלקת ריאות משנית ל-COVID-19, אשר קיבלו פלזמה ממחלימים בשילוב עם הטיפול הסטנדרטי, 51.2% עם טיטר גבוה של נוגדני IgG כנגד SARS-CoV-2 ו-48.8% עם טיטר נמוך. חציון מרווח הזמן מהופעת התסמינים ועד מתן עירוי פלזמה עמד על 7 ימים. קבוצה דומה של 82 חולים אשר קיבלה רק טיפול סטנדרטי, במהלך תקופה בה פלזמה ממחלימים לא הייתה זמינה, שימשה כקבוצת ביקורת.

שיעורי התמותה באשפוז עמדו על 26.8% בקבוצת הביקורת ועל 14.6% בקרב חולים שקיבלו פלזמה ממחלימים (p=0.131) ושיעור האשפוזים ביחידות טיפול נמרץ עמד על 8.5% בביקורות ועל 4.9% בזרוע ההתערבות (p=0.467). שיעורי התמותה נטו להיות נמוכים יותר בקבוצה שקיבלה טיטר גבוה, בהשוואה לאלו שקיבלו טיטר נמוך (9.5% לעומת 20%, בהתאמה) ובקרב חולים שקיבלו את העירוי בתוך שבוע מהופעת התסמינים (10% בהשוואה ל-19.1%), אם כי ההבדלים לא היו מובהקים סטטיסטית. לא תועדו הבדלים במשך האשפוז.

באשר לבטיחות הטיפול, החוקרים מדווחים כי לא זוהו אירועים חריגים משמעותיים על-רקע מתן פלזמה ממחלימים.

החוקרים קוראים לנקוט משנה זהירות בפירוש הממצאים מאחר ורק במחצית מהחולים תועד טיטר גבוה של פלזמה ממחלימים ולאור מספר המשתתפים הקטן במחקר הנוכחי, המגביל את העוצמה הסטטיסטית לזיהוי הבדלים משמעותיים.

BMC Geriatr. 2021 Oct 18;21(1):566

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שלום וברוכים הבאים לפרק נוסף של “שבירת מיתוסים”. היום נדבר על נושא חשוב ביותר – השמנה בילדים ובמבוגרים. פרופסור רז דן בשאלה מדוע השמנה בילדים רק ממשיכה לעלות, נדון בסיבה שהטיפול במגפת ההשמנה נכשל ומתי שומן עודף הוא דווקא יתרון. הצטרפו אלינו לפרק חשוב, מלמד ומלא בתובנות! בואו נתחיל! בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • ירידה בסיכון להתפתחות Long COVID מתחילת המגפה (N Engl J Med)

    ירידה בסיכון להתפתחות Long COVID מתחילת המגפה (N Engl J Med)

    הסיכוי להתפתחות Long COVID פחת משמעותית מתחילת המגפה, ממצאים המספקים זיק של תקווה וסימן להתקדמות במאבק כנגד הנגיף, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine. החוקרים כותבים כי הירידה הנ”ל נובעת מהפצת החיסונים ושינויים בנגיף עצמו. במקרים של Long COVID החולים סובלים מתסמינים לאורך חודשים או שנים לאחר הזיהום […]

  • תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

    תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: אגוניסטים לקולטן פפטיד 1 דמוי גלוּקָגון (GLP-1 Receptor Agonists) התבלטו בִּזכות יכולתם לווסת את רמות הסוכר בדם ובמקביל לגרום לירידה במשקל. לצד היתרונות הטיפוליים, הועלו חששות לגבי תופעות לוואי פסיכיאטריות אפשריות הקשורות לתרופות אלה. סקירה זו International Journal of Clinical Pharmacy בוחנת את הנושא.

  • מניעת נפילות בקרב קשישים (JAMA, CME)

    מניעת נפילות בקרב קשישים (JAMA, CME)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: הנחיות למניעת נפילות בקרב קשישים שפורסמו ב-JAMA מתארות שיטות עבודה מומלצות להערכת סיכון לנפילה ולהתערבויות מעשיות, בתפקוד חושי, קוגניטיבי ואוטונומי בבעיות רפואיות פעילוֹת, בתרופות, בסיכונים סביבתיים ובפעילויות יומיומיות.

  • אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Obstetrics & Gynecology עולה כי 10% מהנשים שנדבקו בנגיף הקורונה בזמן הריון יפתחו Long COVID. החוקרים מאוניברסיטת יוטה בחנו את הרשומות הרפואיות של למעלה מ-1,500 נשים שחלו בקורונה בזמן הריון וניטרו את התסמינים עליהם דיווחו לאחר לפחות שישה חודשים מהזיהום. מדובר במחקר הראשון להערכת הסיכון להתפתחות Long COVID בנשים הרות. […]

  • ההיבטים החשובים בסוכרת בגיל השלישי; היפוגליקמיה (1)

    ההיבטים החשובים בסוכרת בגיל השלישי; היפוגליקמיה (1)

    לפניכם מפגש ראשון מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הראשון עוסק בהיפוגליקמיה. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו נורדיסק

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה