ממחקר חדש עולה שצריכה של חומצות שומן אומגה 3 לא מגנה מפני התדרדרות קוגנטיבית: נמצא כי לרמות ה- PUFAs (omega-3 polyunsaturated fatty acids) בתאי הדם האדומים לא היה קשר לתפקוד קוגנטיבי בסיסי או לשינויים קוגנטיביים לאורך זמן בנשים מבוגרות ללא דמנציה. עם זאת, לצריכה של מזון העשיר בחומצות שומן אלו יש השפעות בריאותית חיוביות אחרות, כמו הורדת הסיכון למחלות לב, כך שככל הנראה ההמלצה לצריכה של חומצות השומן הללו לא עתידה להשתנות.
במחקר נכללו 2157 נשים עם קוגניציה נורמלית שלקחו חלק במחקר של טיפול הורמונלי לאחר מנאופוזה. החוקרים ערכו אחר המשתתפות מעקב שכלל בדיקות קוגנטיביות שנתיות, לתקופה חציונית של 5.9 שנים. מחקר העוקבה הרטרוספקטיבי העריך את הקשר שבין רמות DHA+EPA בתאי הדם האדומים לפני החלוקה האקראית וכן את התפקוד והמדדים הקוגנטיבים בתחילת המחקר ואת השינוי הקוגנטיבי לאורך זמן. יעדי המחקר העיקריים היו התפקוד הקוגנטיבי והתפקוד בשבעה תחומים קוגנטיבים: מהירות מוטורית עדינות, זכרון מילולי, זכרון חזותי, יכולת התפיסה המרחבית , ידע מילולי , השטף המילולי וזכרון עבודה.
לאחר התאמות שערכו למאפיינים דמוגרפיים, קלינים והתנהגותיים, לא נמצאו פערים קוגנטיביים בחתך רוחב שהיו בעלי מובהקות סטטיסטית (p < 0.01) , בין נשים בשלישונים עם רמות ה- DHA+EPA הנמוכות או הגבוהות ביותר, בבדיקה הקוגנטיבית השנתית הראשונה. כמו כן, לא היו פערים בעלי מובהקות סטיסטית (p < 0.01) בין הנשים שהשתייכו לשלישונים הגבוהים או הנמוכים של רמות ה-DHA+EPA בשינוי הקוגנטיבי לאורך זמן.
החוקרים מסכמים כי לא נמצא כל קשר בין הרמה של DHA+EPA ב-RBC לבין התדרדרות קוגנטיבית הקשורה לגיל בקבוצת נשים מבוגרות ללא דמנציה.
Neurology 2013
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!