Geriatrics

האם קשישים מטופלים בחומרי הרדמה במינונים מתאימים? (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-American Geriatrics Society.)

ממחקר חדש עולה כי בחולים מעל גיל 65 ניתן לעיתים קרובות מינון גבוה מהמומלץ של Propofol להשראת הרדמה כללית. המינונים הגבוהים עשויים להוביל להיארעות מוגברת של תת לחץ דם משמעותי לאחר השראת ההרדמה, אך ללא עליה בשיעורי התמותה באשפוז. ממצאי המחקר הוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Geriatrics Society.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Propofol הינה התרופה הנפוצה ביותר להשראת הרדמה כללית, ומבוגרים עשויים להיות רגישים יותר להשפעות התרופה. מינון גבוה עשוי להוביל לאי-יציבות המודינאמית וסיבוכים לאחר הניתוח.

החוקרים ערכו סקירה רטרוספקטיבית של חולים שעברו הרדמה כללית בבית החולים Mount Sinai בין השנים 2006-2009. המחקר כלל כ-25,000 משתתפים בגילאי 18-90 שנים; כ-21,000 מהם טופלו ב- Propofol (82.6%).  החוקרים לא כללו במחקר מקרים לבביים או מיילדותיים.

תת לחץ דם לאחר השראת הרדמה אובחן במידה וחלה ירידה של למעלה מ-40% בלחץ הדם העורקי הממוצע, וירידה אל מתחת ל-70 מ”מ כספית , או ערכי לחץ דם עורקי ממוצע של מתחת ל-60 מ,מ כספית. חולים שטופלו ב- Propofol היו צעירים יותר (53 שנים לעומת 60 שנים), סבלו ממצבים רפואיים לא-דחופים (89% לעומת 78%), עם מדד ASA נמוך יותר ושיעורי תמותה נמוכים יותר באשפוז (1.1% לעומת 10.4%, p<0.001). בסה”כ, 86% החולים בגיל 65 ומטה טופלו ב- Propofol, וכך גם 73% מאלו מעל גיל 65.

בחולים מבוגרים יותר ניתנו מינונים נמוכים יותר של Propofol. בכ-16,000 חולים מתחת לגיל 65, חציון המינון היה 2.17 מ”ג לק”ג, ובכ-5,000 חולים בגילאי 65 ומעלה, חציון המינון היה 1.75 מ”ג לק”ג. בקרב אלו מעל גיל 65 , 67% טופלו במינון של מעל 1.5 מ”ג לק”ג.

החוקרים זיהו עליה תלוית גיל בסיכויים לתת לחץ דם לאחר השראת הרדמה. עם עליה של 0.5 מ”ג לק”ג במינון Propofol, הסיכוי לתת לחץ דם באדם בגיל 50 במהלך חמש הדקות לאחר השראת לידה היה 1.05. בגיל 65, יחס הסיכויים היה 1.10 ובגיל 80 עמד על 1.15.

שיעורי התמותה באשפוז עמדו על 2.65% בחולים שפיתחו תת לחץ דם ו-1.03% באלו שלא סבלו מתת לחץ דם במהלך חמש הדקות הראשונות לאחר השראת הרדמה (יחס סיכויים של 2.61).

במדגם המטופלים ב- Propofol, נרשמו 14 מקרי תמותה באשפוז בחולים עם מדד ASA של 1 או 2 (0.1%) ו-226 מקרי תמותה בחולים עם מדד של 3 ומעלה (2.3%).

באופן מפתיע, החוקרים מצאו כי מינוני Propofol מתחת ל-1.5 מ”ג לק”ג לוו בעליה בשיעורי התמותה באשפוז בכל קבוצות הגיל . הסיכון לתמותה באשפוז היה גבוה יותר בחולים שטופלו ב-0.0-1.0 מ”ג לק”ג ובאלו שטופלו במינון 1.5-2.0 מ”ג לק”ג (יחס סיכויים של 3.15). באלו שטופלו במינון 1.0-1.5 מ”ג לק”ג נרשם יחס סיכויים של 2.03. לא זוהה הבדל מובהק סטטיסטית בחולים שטופלו במינונים של מעל 2.0 מ”ג לק”ג.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ניתנים מינונים גבוהים יותר של Propofol, אך הדבר לא מוביל להופעת סיבוכים, לפחות לא בכל הנוגע לשיעורי תמותה באשפוז. הניתוח הסטטיסטי לא הצליח לזהות הבדלים ברורים. עדיין לא ברור אם תת לחץ דם לאחר השראת הרדמה הינו סמן לסיבוכים.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-American Geriatrics Society

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    לפניכם מפגש ראשון מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הראשון עוסק בהיפוגליקמיה. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו נורדיסק

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 3 - אינסולינים ארוכי טווח

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 3 - אינסולינים ארוכי טווח

    לפניכם מפגש שלישי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש השלישי עוסק באינסולינים ארוכי טווח. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 4 - טכנולוגיות בסוכרת

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 4 - טכנולוגיות בסוכרת

    לפניכם מפגש רביעי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הרביעי עוסק בטכנולוגיות בסוכרת. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 2 - טיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 2 - טיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי

    לפניכם מפגש שני מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש השני עוסק בטיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 5 - רפואה מותאמת אישית

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 5 - רפואה מותאמת אישית

    לפניכם מפגש חמישי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש החמישי עוסק ברפואה מותאמת אישית. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת […]

  • הפרעות ראיה מלוות בסיכון מוגבר לדמנציה בקשישים (Am J Ophthalmol)

    הפרעות ראיה מלוות בסיכון מוגבר לדמנציה בקשישים (Am J Ophthalmol)

    ירידה בראיה וברגישות לניגודיות מלוות בסיכון מוגבר להיארעות דמנציה בקשישים וירידה ברגישות לניגודיות לאורך הזמן מצויה בקורלציה עם הסיכון להתפתחות דמנציה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Ophthalmology. החוקרים בחנו את הקשר בין תפקודי הראיה ובין הסיכון לדמנציה ב-2,159 גברים ונשים (גיל ממוצע של 77.9 שנים; 54% נשים) ממחקר National Health […]

  • החשיבות הפרוגנוסטית של הבדלים במספר מפרקים רגישים מול מספר מפרקים נפוחים בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית (J Clin Rheumatol)

    החשיבות הפרוגנוסטית של הבדלים במספר מפרקים רגישים מול מספר מפרקים נפוחים בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית (J Clin Rheumatol)

    בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית (Rheumatoid Arthritis) ומספר גדול יותר של מפרקים רגישים ממפרקים נפוחים תועדו תוצאות גרועות יותר, בפרט בכל הנוגע להשפעה של הכאב על התפקוד, מעורבות חברתית ועייפות, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Rheumatology. בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית בשלב מוקדם חשוב להבין את ההשפעה של הבדלים […]

  • שכיחות גבוהה של שבר ירך ראשון בנשים בעשור השביעי לחייהן (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-Endocrine Society)

    שכיחות גבוהה של שבר ירך ראשון בנשים בעשור השביעי לחייהן (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-Endocrine Society)

    בנשים עם צפיפות עצם נמוכה סיכוי גבוה יותר לדווח על שבר ירך ראשון בשנות ה-60 לחייהן, בהשוואה לגילאים מתקדמים יותר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-Endocrine Society. החוקרים התבססו על נתוני שברי ירך מסקר ה-National Health and Nutrition Examination Survey לשנים 2009-2010, 2013-2014 ו-2017-2018. הם כללו נשים מעל גיל 60 […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה