Geriatrics

היעילות של ג’ל אסטרדיול לטיפול בתסמיני מנופאוזה (מתוך Menopause)

מאת ד”ר נגה ליפשיץ

מתוצאות מחקר שפורסם ב-16 באוגוסט 2010 ב-Menopause, עולה כי ג’ל Estradiol 0.1% במתן טרנס-דרמלי היה יעיל לטיפול בתסמינים ווזומוטוריים בנשים לאחר מנופאוזה, ללא קשר לגיל או למצב הרחם והשחלות.

התוצאות מגיעות מניתוח post-hoc של נתוני המחקר המקורי, שהינו מחקר קליני בשלב 3. הג’ל שנבדק, Divigel, אושר לשימוש ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) לפני כ-3 שנים. המימון למחקר ניתן מטעם מעבדות Upsher-Smith, המייצרות את Divigel.

החוקרים כותבים כי ההנחיות לטיפול בתסמינים ווזומוטוריים הקשורים למנופאוזה, ממליצות על טיפול באסטרוגן במינון הנמוך האפשרי ולמשך הזמן הקצר ביותר שניתן. הם מסבירים כי Divigel מכיל 1 מ”ג אסטרדיול עבור כל 1 גרם של ג’ל.

המחקר המקורי כלל 488 נשים לאחר מנופאוזה. החוקרים חילקו את המשתתפות באקראי לקבלת טיפול ב-Divigel במינון 1 גרם, 0.5 גרם, 0.25 גרם או פלסבו. בעבודה הנוכחית סיווגו החוקרים את המשתתפות לפי גילן (פחות מ-50 שנה, 50-59 שנה, 60 שנה ומעלה), לפי מצב הרחם (קיים או לאחר כריתת רחם) ולפי מצב השחלות (קיימות או לאחר כריתת שחלות).

החוקרים מדווחים כי ג’ל האסטרדיול 0.1% בכל המינונים צמצם את התדירות ואת החומרה של תסמינים ווזומוטוריים בינוניים-קשים בכל אחת מהקבוצות שנבדקו, ללא קשר לגיל, מצב הרחם או מצב השחלות.

כמו כן, בנשים בנות 50 שנה ומעלה שקיבלו את הטיפול בג’ל, נצפה שיפור בתסמיני המנופאוזה ללא קשר למצב הרחם או השחלות, לעומת נשים שקיבלו פלסבו.

לדברי החוקרים, היעילות שנצפתה לטיפול בנשים המבוגרות יותר מדגימה כי גם כאשר הטיפול ניתן שנים לאחר המנופאוזה, הוא יעיל בהקלת התסמינים הווזומוטוריים.

הם מסכמים כי ג’ל אסטרדיול 0.1% במתן טרנס-דרמלי הוא חלופה אפשרית טובה לטיפולים ההורמונאליים הקיימים, המאפשרת מתן מינון אסטרוגן נמוך לנשים עם תסמינים ווזומוטוריים בינוניים עד חמורים.

Menopause. 2010

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    לפניכם מפגש ראשון מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הראשון עוסק בהיפוגליקמיה. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו נורדיסק

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 3 - אינסולינים ארוכי טווח

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 3 - אינסולינים ארוכי טווח

    לפניכם מפגש שלישי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש השלישי עוסק באינסולינים ארוכי טווח. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 4 - טכנולוגיות בסוכרת

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 4 - טכנולוגיות בסוכרת

    לפניכם מפגש רביעי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הרביעי עוסק בטכנולוגיות בסוכרת. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 2 - טיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 2 - טיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי

    לפניכם מפגש שני מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש השני עוסק בטיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 5 - רפואה מותאמת אישית

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 5 - רפואה מותאמת אישית

    לפניכם מפגש חמישי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש החמישי עוסק ברפואה מותאמת אישית. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת […]

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

  • תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    בנשים עם תחלואה אימהית חמורה סיכון מוגבר לפניה למחלקה לרפואה דחופה או אשפוז על-רקע הפרעת מצב נפשי לאורך עד 13 שנים לאחר הלידה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. במחקר העוקבה הרטרוספקטיבי השוו החוקרים את הביקורים בחדרי מיון ואשפוזים בשל מצב נפשי בנשים לאחר-לידה  עם וללא תחלואה אימהית חמורה לאורך 13 […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה