Geriatrics

שילוב Cetuximab עם כימותרפיה לטיפול בסרטן המעי הגס והרקטום (מתוך הכנס השנתי ה-31 של ESMO)


בכנס השנתי ה-31 של Congress of the European Society of Medical Oncology (ESMO) טענו מומחים כי הוספת Cetuximab (Erbitux) לטיפול כימותרפיה ציטוטוקסית עשוי בקרוב לשנות לחלוטין את הטיפול בטיפול בחולים ספציפיים עם סרטן המעי הגס והרקטום. לדברי החוקרים, טיפול זה נראה הרבה פחות טוקסי, יעיל מאוד ומלווה בשיעורי תגובה לטיפול גבוהים יותר. הבעיה היא שטיפול זה יעיל רק בתת-אוכלוסיה של חולים ומחקרים שונים עדיין לא הצליחו למצוא מבחן שישמש לזיהוי מוקדם של החולים שיגיבו לטיפול.

החוקרים מדגישים כי מדד הזהב לטיפול בחולי סרטן המעי הגס והרקטום הינו עדיין טיפול כימותרפי, כקו ראשון, או בשילוב עם טיפול נלווה. הם ממתינים לתוצאות הסופיות של טיפולים המשלבים כימותרפיה עם Cetuximab, בכדי לבחון אם ניתן ליישם טיפולים אלו כטיפולי בחירה בחולים אלו.

Cetuximab הוא נוגדן מונוקלונאלי המכוון כנגד Epidermal Growth Factor Receptor. במחקר הנוכחי, החוקרים השוו בין יעילות Cetuximab בשילוב עם Irinotecan או Oxaliplatin בחולים עם סרטן מעי גס ורקטום גרורתי. המדד העיקרי של המחקר היה שיעורי התגובה של החולים לטיפול.

המשתתפים במחקר חולקו באקראי לאחד משני משטרי טיפול. בקבוצת XELIRI, החולים טופלו ב-Irinotecan במינון 200 מ”ג למטר רבוע, שניתן דרך הוריד ביום 1, ו-Capecitabine (2 קורסים של 800 מ”ג למטר רבוע, שניתנו דרך הפה, בימים 1 ו-14).

בקבוצת XELOX, החולים טופלו ב-Oxaliplatin דרך הוריד במינון 130 מ”ג למטר רבוע ביום 1, ו-Capecitabine (2 קורסים של 1000 מ”ג למטר רבוע, שניתנו דרך הפה בימים 1 ו-14). בשתי קבוצות הטיפול, הטיפול Cetuximab החל במינון 400 מ”ג למטר רבוע, שניתן דרך הוריד, ביום הראשון של מחזור טיפול בן 3 שבועות ולאחר מכן במינון 250 מ”ג למטר רבוע בכל מחזור טיפול.

החוקרים מצאו כי שני משטרי הטיפול הינם יעילים מאוד, ומלווים בטוקסיות נמוכה מאוד. התופעות הטוקסיות השכיחות ביותר בדרגה 3-4, שזוהו בשתי הקבוצות, היו תופעות עוריות, תגובות אלרגיות, שלשולים, נוירוטוקסיות ולויקופניה. החוקרים מדווחים כי התופעות הטוקסיות ההמטולוגיות היו גדולות יותר בקבוצת XELIRI, בעוד שתופעות טוקסיות לא-המטולוגיות היו שכיחות יותר בקבוצת XELOX.

לדברי החוקרים, אין ספק כי שני הטיפולים אפשריים, הם מאמינים כי השילוב עם Irinotecan, Capecitabine ו- Cetuximab השיג תוצאות פחות טובות בהשוואה לטיפול המשולב ב-Oxaliplatin, ממצאים הדומים לאלו שזוהו במחקרים קודמים. הם סבורים כי משטר טיפול XELOX עשוי להוות את השלד והבסיס להתפתחויות בעתיד.

ממחקר נוסף שהוצג בכנס עולה כי Cetuximab מגביר את יעילות טיפול XELOX, ללא עליה בתופעות הטוקסיות.

במחקר זה טופלו המשתתפים במשטר XELOX (Oxaliplatin במינון 130 מ”ג למטר רבוע דרך הוריד ביום 1, ו-Capecitabine במינון 1000 מ”ג למטר רבוע פעמיים ביום, ביום 1 ו-14). חלק מהחולים טופלו בשילוב זה בלבד, בעוד שאחרים טופלו בנוסף ב- Cetuximab במינון 250 מ”ג למטר רבוע פעם בשבוע, לאחר מנת העמסה של 400 מ”ג למטר רבוע. הטיפול הופסק לאחר 6 מחזורי טיפול, לכל היותר.

סה”כ היו נתונים זמינים אודות 67 תגובות ראשונות לטיפול, עבור 74 חולים שהשתתפו במחקר. החוקרים מצאו כי חולים תחת טיפול ב-XELOX עם Cetuximab הציגו תגובה חלקית בולטת יותר (53%, 95% CI = 35%-70%), בהשוואה לטיפול XELOX בלבד (33%, 95% CI = 18%-52%).

הטיפול נסבל היטב, עם תופעת טוקסיות בדרגה 3-4 בפחות מ-10% ממחזורי הטיפול בכל קבוצה. בסך הכל, תופעות הלוואי היו מאוזנות, אך החוקרים מצאו כי תגובות טוקסיות בעור היו שכיחות יותר תחת טיפול ב- Cetuximab (6% לעומת 0%).

החוקרים מדגישים כי מדובר בתוצאות ראשוניות. חציון תקופת המעקב של התוצאות שהוצגו בכנס עמד על 8 חודשים. בהתבסס על הממצאים המוקדמים, החוקרים מעלים את האפשרות ש- Cetuximab יהווה בעתיד הקרוב תוספת בעלת ערך, בשילוב עם XELOX, לטיפול הבחירה לסרטן מעי גס ורקטום גרורתי.

החוקרים מסכימים כי מוקדם מדי להסיק מסקנות ממחקרים אלו, אך מדובר בממצאים מבטיחים, ויש להמתין לתוצאות מגובשות יותר לפני שניתן יהיה לקבל החלטה כלשהי.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 מעכבים משמעותית את התרוקנות הקיבה? (Am J Gastroenterol)

    האם אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 מעכבים משמעותית את התרוקנות הקיבה? (Am J Gastroenterol)

    בקרב חולים שטופלו באגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 תועד עיכוב מתון בלבד בהתרוקנות קיבה של מזון מוצק ולא תועד כל עיכוב משמעותי בהתרוקנות נוזלים, בהשוואה לאלו שקיבלו פלסבו, עדות לכך שייתכן ואין צורך בהפסקת הטיפול בתרופות אלו לפני התערבות ניתוחית, כך כותבים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת American Journal of Gastroenterology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אגוניסטים […]

  • הנציבות האירופית אישרה את משלב Osimertinib עם כימותרפיה כקו-ראשון לטיפול בסרטן ריאות מתקדם עם מוטציית EGFR (מתוך הודעת הנציבות האירופית)

    הנציבות האירופית אישרה את משלב Osimertinib עם כימותרפיה כקו-ראשון לטיפול בסרטן ריאות מתקדם עם מוטציית EGFR (מתוך הודעת הנציבות האירופית)

    הנציבות האירופית (European Commission) אישרה את מתן Osimertinib (טאגריסו) בשילוב עם Pemetrexed וכימותרפיה על-בסיס פלטינום כקו טיפול ראשון במבוגרים עם סרטן ריאות מתקדם מסוג NSCLC (או Non-Small Cell Lung Cancer) חיובי למוטציית EGFR עם עדות למוטציות L858R או מחיקות אקסון 19. המומחים מסבירים כי אבחנת סרטן ריאות באירופה עולה על 450,000 מקרים בשנה. כ-10-15% מהחולים […]

  • התועלת של Tofacitinib בטיפול בחולים עם התלקחות חמורה של קוליטיס כיבית (Am J Gastroenterol)

    התועלת של Tofacitinib בטיפול בחולים עם התלקחות חמורה של קוליטיס כיבית (Am J Gastroenterol)

    במאמר שפורסם בכתב העת American Journal of Gastroenterology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים עם התלקחות חמורה של קוליטיס כיבית, משלב Tofacitinib (קסלג’אנז) עם קורטיקוסטרואידים לווה בשיפור תגובה לטיפול והפחתת הצורך בטיפול הצלה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי טיפול תוך-ורידי בקורטיקוסטרואידים מהווה את המרכיב העיקרי של הטיפול בחולים מאושפזים עם התלקחות […]

  • שילוב Sorafenib עם TACE משפר הישרדות חולים עם הישנות סרטן כבד (JAMA Oncol)

    שילוב Sorafenib עם TACE משפר הישרדות חולים עם הישנות סרטן כבד (JAMA Oncol)

    בהשוואה ל-TACE (או Transarterial Chemoembolization) בלבד, שילוב Sorafenib עם TACE עשוי להביא לשיפור ההישרדות הכוללת והישרדות ללא התקדמות מחלה בחולים עם הישנות סרטן כבד בשלב בינוני עם חדירה מיקרווסקולארית, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Oncology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בחולים עם הישנות סרטן כבד בשלב בינוני הפרוגנוזה אינה טובה, כאשר TACE […]

  • חשיבות איכות הכנת המעי על התוצאות ארוכות הטווח של בדיקות קולונוסקופיה (Am J Gastroenterol)

    חשיבות איכות הכנת המעי על התוצאות ארוכות הטווח של בדיקות קולונוסקופיה (Am J Gastroenterol)

    בקרב מטופלים עם הכנת מעי סבירה או גרועה תועדו שיעורי זיהוי אדנומות נמוכים יותר וסיכון גבוה יותר לתמותה עקב סרטן מעי גס לאחר בדיקת קולונוסקופיה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Gastroenterology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין מחקרים רבים להערכת טיב הכנת המעי על תוצאות סרטן מעי גס ורקטום […]

  • טיפול בתרופות להפחתת משקל עשוי להפחית את הסיכון לממאירות בחולים עם סוכרת (JAMA Netw Open)

    טיפול בתרופות להפחתת משקל עשוי להפחית את הסיכון לממאירות בחולים עם סוכרת (JAMA Netw Open)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open עולה כי טיפול בתכשירים ממשפחת GLP-1RA בחולים עם סוכרת מסוג 2 עשוי להפחית את הסיכון להתפתחות מחלות ממאירות שנקשרו עם השמנה, בהשוואה לטיפול באינסולין. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 הם תכשירים המשמשים לטיפול בהשמנה וסוכרת, כאשר המשפחה כוללת את התכשירים Wegovy, Ozempic, Zepbound […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    לפניכם מפגש ראשון מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הראשון עוסק בהיפוגליקמיה. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו נורדיסק

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 3 - אינסולינים ארוכי טווח

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 3 - אינסולינים ארוכי טווח

    לפניכם מפגש שלישי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש השלישי עוסק באינסולינים ארוכי טווח. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 4 - טכנולוגיות בסוכרת

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 4 - טכנולוגיות בסוכרת

    לפניכם מפגש רביעי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הרביעי עוסק בטכנולוגיות בסוכרת. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה