Geriatrics

השפעות המתנה ארוכה ל-ICD על התמותה בחולי קרדיומיופתיה (J Am Coll Cardiol.)

ממחקר חדש עולה כי ההנחיות הנוכחיות ממליצות על המתנה של 3 חודשים בין אבחנת 

Non-Ischemic Cardiomyopathy (NIDCM) ובין השתלת ICD (Implantable Cardioverter Defibrillator), אינה מתאימה בכל המקרים.

ההסבר התיאורטי העיקרי להמתנה של מספר חודשים, היא העובדה שיש חולים המפתחים Myocarditis שתשפר עם הזמן, ולאור חשש זה, אין מקום לבצע השתלה מיד לאחר האבחנה.

עם זאת, החוקרים מעריכים כי יש לבחון מחדש את ההנחיה, מאחר שבהתבסס על הנתונים מהמחקר הנוכחי ומחקרים רטרוספקטיביים אחרים, קיימות עדויות לפיהן ההמתנה אינה טובה בחלק מהחולים.

החוקרים בדקו את הנתונים ממחקר DEFINITE (Defibrillators in Nonischemic Cardiomyopathy Treatment Evaluation), שכלל חולים עם NIDCM ו-LVEF מתחת ל-36%, ולא כללו חולים עם NIDCM בעל פוטנציאל הפיכות.

לדברי החוקרים, הם הורו לרופאים לכלול במחקר רק חולים בהם לא נראה שקיים פוטנציאל הפיכות, דבר שאיפשר להם לבחון לאחור ולבדוק אם טיפול בשלב מוקדם לאחר האבחנה השפיע בצורה כלשהי.

במחקר המקורי, חולקו 458 חולים לטיפול תרופתי סטנדרטי, עם או בלי ICD, בלא תלות בזמן שחלף מהאבחנה. קבוצת החוקרים העריכה את התוצאות בהתיחס לזמן שבין האבחנה ובין החלוקה לטיפול ICD או ללא טיפול ICD, לאחר 3 חודשים ו-9 חודשים.

מהתוצאות עולה כי כאשר מדד הסף הוא 3 חודשים, 10.2% מהמטופלים עם NIDCM שאובחן לאחרונה, נפטרו במהלך השנתיים וחצי שלאחר מכן, בעוד שבקרב חולים שטופלו 9 חודשים לאחר האבחנה, 11.2% נפטרו במהלך אותה תקופה.

החוקרים מצאו קשר בין השתלת ICD ובין ירידה סביכון לתמותה בחולים שאובחנו זמן קצר לפני גיוסם למחקר. באופן ספציפי, שיעור התמותה מכלל הסיבות עמד על 7.3% באלו שאובחנו במהלך 3 חודשים מטיפול ICD, לעומת 15% באלו שטופלו לאחר למעלה מ-3 חודשים לאחר האבחנה, עם Hazard Ratio = 0.37 (P<0.05).

כאשר הסף נקבע ל-9 חודשים, ההבדל היה דומה 9.2% תמותה לפני, ו-15.6% לאחר הטיפול (HR=0.48, P=0.058).

מהנתונים הללו עולה כי בחלק מהחולים עם NIDCM המתנה של מספר חודשים לפני השתלת ICD אינה טובה, בעוד שאחרים חיים זמן ארוך. המגמה באלו עם אבחנה חדשה מעידה כי הפרוגנוזה טובה יותר עם השתלה מוקדמת.

ייתכן שחלק מהחולים סובלים מצורה מסוכנת יותר של NIDCM, ובאחרים קיימת צורה פחות מסוכנת. באלו עם הסוג המסוכן, השתלת ICD משפרת את סיכויי ההישרדות.

לא ניתן לנקוט בגישה דוגמטית בנושא, נראה כי חלק מהחולים שאובחנו חודשים או שנים לפני השתלת ICD ירוויחו פחות מהטיפול. החוקרים חוששים יותר לפספס חולים שיזדקקו להשתלת ICD זמן קצר לאחר האבחנה.

במאמר מערכת נכתב כי יש להקים צוות מומחים שיפתח רשימת מיופתיות הפיכות בהן אין מקום להשתלת ICD, וכך ניתן יהיה לזהות את החולים בהם יש לטפל תוך זמן קצר מאבחנה.

צויינו מגוון ביומרקרים המעידים על אי-הפיכות, כולל ביטוי מוגבר של Fas, ונוכחות פיברוזיס לבבי.

כמו כן, קיימים פרמטרים קליניים המעידים על מחלה בלתי-הפיכה, כולל יל”ד ריאתי, LVEF<20%, הפרעה נלווית בתפקוד חדר ימני, ורמות מוגברות של BNP וטרופונין. פקטור חשוב נוסף, היא אי-סבילות לתרופות.

בכדי לבחון את הסמנים האלו למחלה בלתי-הפיכה, דרוש מחקר תצפיתי, בו ישתילו ICD ויבדקו אילו פקטורים מנבאים שוק בעקבות ICD , מחקר שכרגע נמצא בשלבי תיכנון, אך יידרשו שנים לפני שיהיו תוצאות זמינות.

J Am Coll Cardiol. 2006;47:2477-2482

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • גורמי סיכון לתמותה עקב מחלות לב וכלי דם בחולים עם לימפומה מסוג DLBCL (מתוך Leuk Lymphoma)

    גורמי סיכון לתמותה עקב מחלות לב וכלי דם בחולים עם לימפומה מסוג DLBCL (מתוך Leuk Lymphoma)

    במאמר שפורסם בכתב העת Leukemia & Lymphoma מדווחים חוקרים מסין על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי גיל מתקדם, מין זכר, שלב מוקדם יותר של הגידול באבחנה, כימותרפיה, קרינה וניתוח מלווים כולם בסיכון מוגבר לתמותה עקב מחלות לב וכלי דם בחולים עם אבחנה של לימפומה מסוג DLBCL (או Diffuse Large B Cell Lymphoma). מטרת המחקר […]

  • ההשפעה של עישון על הישנות פרפור פרוזדורים לאחר בידוד ורידי הריאה (Int J Cardiol)

    ההשפעה של עישון על הישנות פרפור פרוזדורים לאחר בידוד ורידי הריאה (Int J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי עישון סיגריות מלווה בסיכון מוגבר להישנות פרפור פרוזדורים לאחר בירור ורידי הריאה, עם עדות לסיכון מוגבר לפרפור פרוזדורים התקפי וקבוע. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים מאסיה הצביעו על תוצאות סותרות בכל הנוגע להשפעה הקלינית של עישון על הישנות פרפור פרוזדורים לאחר […]

  • הקלה דומה בכאב עם TENS או אופיואידים לאחר ניתוח כיס מרה (Eur J Pain)

    הקלה דומה בכאב עם TENS או אופיואידים לאחר ניתוח כיס מרה (Eur J Pain)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Journal of Pain עולה כי טיפול ב-TENS (או Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation) בתדירות גבוהה ועצימות גבוהה הוביל להקלה דומה בכאב לאחר ניתוח לפרוסוקפי לכריתת כיס מרה כמו טיפול תוך-ורידי באופיואידים. מדגם המחקר כלל 163 חולים שעברו כריתת כיס מרה בגישה לפרוסקופית בשני מרכזים בשבדיה בין השנים 2019 ו-2023. חולים […]

  • טיפול ב-Vocacapsaicin מפחית כאב ושימוש באופיואידים לאחר-ניתוח (Anesthesiology)

    טיפול ב-Vocacapsaicin מפחית כאב ושימוש באופיואידים לאחר-ניתוח (Anesthesiology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Anesthesiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי Vocacapsaicin במהלך ניתוח בוהן קלובה (Hallux Valgus) מפחית כאב ושימוש באופיואידים במהלך 96 השעות הראשונות לאחר-ניתוח, ללא רעילות מקומית או סיסטמית. החוקרים השלימו מחקר אקראי, מבוקר-פלסבו, שכלל 147 חולים שעברו ניתוח בוהן קלובה. המשתתפים חולקו באקראי לקבלת 14 מ”ל של Vocacapsaicin […]

  • מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי משך שינה ארוך יותר והתחלת שינה בשעה מוקדמת יותר מלווים במדדי לחץ דם נמוכים יותר. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כיום אין בהמלצות התייחסות ליעד דפוסי שינה אופטימאליים כטיפול ביתר לחץ דם. כעת הם בחנו את הקשר בין משך ומועד שינה […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    לפניכם מפגש ראשון מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הראשון עוסק בהיפוגליקמיה. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו נורדיסק

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 3 - אינסולינים ארוכי טווח

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 3 - אינסולינים ארוכי טווח

    לפניכם מפגש שלישי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש השלישי עוסק באינסולינים ארוכי טווח. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה