Geriatrics

Prednisolone במינון נמוך מעכב הדרדרות Rheumatoid Arthritis (מתוך Arthritis Rheum)

משני מחקרים חדשים עולה כי תוספת Prednisolone במינון נמוך לטיפול DMARD (Disease Modifying AntiRheumatic Drug) מקטין את הנזק למפרק בחולים עם Rheumatoid Arthritis (RA) בשלב מוקדם, במהלך תקופה של שנתיים, ומעלה את שיעורי הרמיסיה.

מחקרים קודמים שבחנו את השימוש במינון נמוך של Prednisolone העלו תוצאות מעורבות, ונותר לבדוק אם התגובה המוקדמת נמשכת מעבר לששת החודשים הראשונים.

במחקר הראשון, החוקרים אספו חולים עם Arthritis פעילה, במשך פחות משנה.במחקר נכללו 116 חולים שטופלו ב- Prednisolone במינון 7.5 מ”ג ליום, בשילוב עם DMARD (Sulfalazine או Methotrexate), ו-126 טופלו ב-DMARD בלבד.

לאחר שנתיים, חציון השינוי במדדים הרדיולוגים (Sharp) עמד על 1.8 בקבוצת Prednisolone, ו-3.5 בקבוצה שלא טופלה ב- Prednisolone (P=0.019). גם השינויים במדד ארוזיות היו נמוכים יותר באופן משמעותי בקרב מטופלי Prednisolone (0.5, לעומת 1.5, P=0.019).

רמיסיה של המחלה, שהוגדרה כ-DAS28<2.6, נרשמה ב-55.5% ו-32.8% מהמטופלים, בהתאמה (P=0.0005). 5 נבדקים בקבצת Prednisolone פרשו מהמחקר בשל תופעות לוואי (סכרת, פרוטאינוריה, Striae, ו-Ecchymoses, עליה במשקל והופעה קושינגואידית).

הממצאים תומכים בשימוש ב- Prednisolone במינון נמוך, כתוספת ל-DMARD בחולי RA בשלב מוקדם.

במחקר השני, החוקרים חילקו 166 חולים לטיפול ב- Prednisolone במינון 5 מ”ג ליום, או פלסבו. החולים טופלו בנוסף ב-Methotrexate או זריקות זהב.

בסיום 24 החודשים, ממוצע מדד רדיולוגי (Ratingen) היה 1.2 בקבוצת Prednisolone, ו-4.3 בקבוצת הפלסבו (P=0.006).

מבדיקת היעילות קלינית, שנמדדה לפי מדד Thompson, מדד Visual Analog Pain Score ומשתנים אחרים, נראה כי היא גבוהה יותר בקרב מטופלי Prednisolone, אך ההבדל לא השיג חשיבות סטטיסטית. 13 מטופלי Prednisolone ו-8 מטופלי פלסבו השיגו רמיסיה קלינית.

לא נמצא הבדל משמעותי בין הקבוצות במספר תופעות הלוואי, למרות שמטופלי Prednisolone העלו בממוצע 5 ק”ג, בהשוואה ל-0.3 ק”ג בקבוצת הפלסבו.

החוקרים מסכמים כי מינון אורלי יומי של 5 מ”ג Prednisolone, כתוספת לטיפול DMARD, הוריד את ההתקדמות הרדיוגרפית בחולי RA בשלב מוקדם, ברמת סיכון מתקבלת.

עם זאת, העורך ד”ר הריס, מאוניברסיטת סטנפורד, כותב כי השימוש המוקדם בגלוקוקורטיקואידים מעכב את התקדמות המחלה, אך מספק מעט יתרונות, ותופעות לוואי יופיעו בטיפול בקורטיקואידים במשך יותר מחצי שנה, אפילו במינון נמוך, פרט להזרקות תוך מפרקיות שקולות.

הוא מוסיף, כי עד לתקופה זו, היעילות הגוברת של DMARD תשתלט על העבודה ותהיה האחראית העיקרית להקלה בתסמינים וכניסה לרמיסיה של המחלה.

Arthritis Rheum 2005;52:3324-3325,3360-3379.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מה בין רמות חומצה אורית בדם ובין הסיכון לסרטן שד? (Am J Med Sci)

    מה בין רמות חומצה אורית בדם ובין הסיכון לסרטן שד? (Am J Med Sci)

    מנתונים שפורסמו בכתב העת American Journal of the Medical Sciences עולה כי רמות גבוהות של חומצה אורית בדם עשויות להפחית את הסיכון להיארעות סרטן שד בנשים, רמז להשפעה מגנה של חומצה אורית בדם מפני המחלה הממארת בנשים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תתכן מעורבות של רמות חומצה אורית בדם בהתפתחות ממאירות בשל עיכוב עקה חמצונית, […]

  • מחקר ישראלי מצא שטיפול באמצעות קרינה ממוקדת עשוי לסייע בכאב הנלווה לסרטן הלבלב (Lancet Oncology)

    מחקר ישראלי מצא שטיפול באמצעות קרינה ממוקדת עשוי לסייע בכאב הנלווה לסרטן הלבלב (Lancet Oncology)

    מחקר ישראלי חדש שנערך במרכז הרפואי שיבא,ופורסם לאחרונה ב- Lancet Oncology, עוסק בשיטת טיפול חדשה להקלה על כאב בקרב חולי סרטן הלבלב באמצעות קרינה ממוקדת. את המחקר הוביל ד"ר יעקב לורנס, מנהל מכון הקרינה במרכז לרפואת הסרטן ע"ש חוסידמן בשיבא.

  • שכיחות גבוהה של גאוט בחולים לאחר השתלת לב או ריאה (Front Transplant)

    שכיחות גבוהה של גאוט בחולים לאחר השתלת לב או ריאה (Front Transplant)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Frontiers in Transplantation עולה כי גאוט נפוץ מאוד בחולים לאחר השתלת לב ו/או ריאות, כאשר אבחנה קודמת של גאוט טרם ההשתלה מנבאת התפתחות מחלה תסמינית לאחר ההשתלה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי גאוט עשוי להתפתח לאחר השתלת איבר סולידי עם השלכות משמעותיות על בריאות החולים. בהעדר מידע אודות שיעורי […]

  • מזון אולטרה-מעובד מעלה את הסיכון ללופוס בנשים (Arthritis Care & Research)

    מזון אולטרה-מעובד מעלה את הסיכון ללופוס בנשים (Arthritis Care & Research)

    צריכה רבה של מזון אולטרה-מעובד מעלה ביותר מ-50% את הסיכון לאבחנה של לופוס בנשים, עם סיכון גבוה כפליים באלו עם נוגדנים כנגד דנ”א סליל כפול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Arthritis Care & Research. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים אודות 204,175 נשים ממחקר Nurses’ Health Study בין השנים 1984-2016. המשתתפים השלימו שאלוני […]

  • התועלת של Tofacitinib בטיפול בחולים עם התלקחות חמורה של קוליטיס כיבית (Am J Gastroenterol)

    התועלת של Tofacitinib בטיפול בחולים עם התלקחות חמורה של קוליטיס כיבית (Am J Gastroenterol)

    במאמר שפורסם בכתב העת American Journal of Gastroenterology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים עם התלקחות חמורה של קוליטיס כיבית, משלב Tofacitinib (קסלג’אנז) עם קורטיקוסטרואידים לווה בשיפור תגובה לטיפול והפחתת הצורך בטיפול הצלה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי טיפול תוך-ורידי בקורטיקוסטרואידים מהווה את המרכיב העיקרי של הטיפול בחולים מאושפזים עם התלקחות […]

  • חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מלווה בסיכון מוגבר לכאב כרוני בקרב נשים בשירות פעיל בצבא ארצות הברית ובנות זוג של אנשי צבא בשירות פעיל, כאשר מצב סוציו-אקונומי נמוך והפרעות פסיכיאטריות מעלות עוד יותר את הסיכון לכאב כרוני, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים ממערכת Military Health System לזיהוי אבחנות של […]

  • הקלה דומה בכאב עם TENS או אופיואידים לאחר ניתוח כיס מרה (Eur J Pain)

    הקלה דומה בכאב עם TENS או אופיואידים לאחר ניתוח כיס מרה (Eur J Pain)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Journal of Pain עולה כי טיפול ב-TENS (או Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation) בתדירות גבוהה ועצימות גבוהה הוביל להקלה דומה בכאב לאחר ניתוח לפרוסוקפי לכריתת כיס מרה כמו טיפול תוך-ורידי באופיואידים. מדגם המחקר כלל 163 חולים שעברו כריתת כיס מרה בגישה לפרוסקופית בשני מרכזים בשבדיה בין השנים 2019 ו-2023. חולים […]

  • טיפול ב-Vocacapsaicin מפחית כאב ושימוש באופיואידים לאחר-ניתוח (Anesthesiology)

    טיפול ב-Vocacapsaicin מפחית כאב ושימוש באופיואידים לאחר-ניתוח (Anesthesiology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Anesthesiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי Vocacapsaicin במהלך ניתוח בוהן קלובה (Hallux Valgus) מפחית כאב ושימוש באופיואידים במהלך 96 השעות הראשונות לאחר-ניתוח, ללא רעילות מקומית או סיסטמית. החוקרים השלימו מחקר אקראי, מבוקר-פלסבו, שכלל 147 חולים שעברו ניתוח בוהן קלובה. המשתתפים חולקו באקראי לקבלת 14 מ”ל של Vocacapsaicin […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה