Geriatrics

מוצרי חלב עתירי שומן עשויים להפחית סיכון לסרטן קולורקטלי (Am J Clin Nutr)

צריכה גבוהה של מוצרי חלב עתירי שומן וחומצה לינולאית מוצמדת (CLA) עשוייה להפחית סיכון לסרטן קולורקטלי, על פי דיווח בגיליון אוקטובר של American Journal of Clinical Nutrition.

מוצרי חלב עתירי שומן, ולא רק דלי שומן, עשויים להועיל.

החוקרים בדקו את הקשר בין צריכה ארוכת טווח של מוצרי חלב עתירי שומן והיארעות סרטן קולורקטלי בקרב יותר מ-60,000 נשים בגיל 40-76 שנה.

לנשים שצרכו לפחות 4 מנות של מוצרי חלב עתירי שומן ליום היתה ירידה של 41% בסיכון לסרטן קולורקטלי לעומת נשים שצרכו מנה אחת ליום.

הקשר נשאר לאחר התאמה לצריכת אלכוהול, היסטוריה משפחתית של סרטן קולורקטלי, עישון, פעילות גופנית, ושימוש בתוספים, אספירין, גלולות למניעת הריון והורמונים לאחר מנופאוזה.

הירידה בסיכון לסרטן היה הבולטת ביותר בהיארעות סרטן במעי הגס הדיסטלי.

אנליזת רגרסיה זיהתה קשר מנה תגובה בין מוצרי חלב עתירי שומן לסיכון לסרטן קולורקטלי, עם צריכת שתי מנות נוספות שהפחיתה את הסיכון ב-13% לסרטן קולורקטלי וב-34% לסרטן מעי גס דיסטלי.

הסיכון הנמוך ביותר לסרטן קולורקטלי היה קשור לצריכה גבוהה של גבינה.

צריכת CLA היתה קשורה גם היא באופן הפוך לסיכון לסרטן, עם הרביעון העליון של צריכת CLA המספק ירידה של 29%, בהשוואה לרביעון התחתון. קשר זה היה גם הוא החזק ביותר לסרטן מעי גס דיסטלי.

יש צורך במחקר נוסף על קשר זה לפני מתן המלצות על צריכת מוצרי חלב עתירי שומן.

לידיעה במדסקייפ

Am J Clin Nutr 2005;82:894-900.

<!–


–>

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה