Geriatrics

לקטובצילוס עשוי למנוע גידולים קולורקטלים (Int J Cancer)

צריכה רגילה של לקטובצילוס קסאי עשויה למנוע התפתחות גידולים קולורקטלים עם אטיפיה, מדווחים חוקרים יפנים. עם זאת, צריכה גבוהה של סיבים תזונתיים אינה בעלת אותו היתרון.

מספר מחקרים הראו כי צריכת סיבים או לקטובצילוס קסאי מונעת סרטן קולורקטלי וסרטנים אחרים, מדווחים החוקרים בגיליון ספטמבר של International Journal of Cancer, אך לא דווח על מחקר התערבות באסיה.

לכן ערכו החוקרים מאוסקה מחקר אקראי קליני בכדי לקבוע האם סיבים תזונתיים מסובין חיטה ולקטובצילוס קסאי מונעים היארעות גידולים קולורקטלים ב-398 גברים ונשים יפנים בגיל 40-65 שנה.

הנבדקים, שלכולם הוסרו לפחות 2 גידולים קולורקטלים, קיבלו באקראי תוספת סובין , L. casei, שניהם או אף אחד מהם. התוצאה הראשונית היתה היארעות גידול חדש.

לאחר 4 שנים, הסיכון לפתח לפחות גידול אחד היה מעט גבוה יותר אך לא משמעותית בקרב חולים שלקחו סובין חיטה. גידולים גדולים יותר באופן משמעותי היו באלו שלקחו סובין חיטה.

לעומת זאת, הסיכון לפתח לפחות גידול אחד היה נמוך ב-24% באופן לא משמעותי בקרב חולים שלקחו L. casei. הגידולים היו עם אטיפיה בינונית עד חמורה היו 35% פחות נפוצים באופן משמעותי בחולים שלקחו L. casei.

לא היו השפעות סינרגטיות נראות בקבוצה שלקחה גם סובין חיטה וגם L. casei.

מחקר גדול זה מראה כי L. casei מונע התפתחות גידולים קולורקטלים. לא מומלץ לקחת תוספים עם ריכוז גבוה של סיבים תזונתיים למניעת סרטן קולורקטלי. הצוות מתכנן לבדוק את השפעת L. casei על פרוליפרציה תאית, למצוא את דרך המתן הטובה ביותר שתראה בבירור השפעה מדכאת על התפתחות גידול.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה