Geriatrics

ויטמין B6 עשוי לסייע במניעת סרטן קולורקטלי (Gastroenterology)

ויטמין B6 עשוי להגן נגד סרטן קולורקטלי, במיוחד בנשים הצורכות אלכוהול, על פי תוצאות מחקר שפורסם בגיליון יוני של Gastroenterology.

לויטמין B6 תפקיד חשוב סמטבוליזם פחמן-1, המערב סינטזת DNA ומתילציית DNA. פגם בתהליך זה קשור לקרציוגנזה קולורקטלית. 

המחקר כלל 61,433 נשים בגילאים 40-76 ללא היסטוריה של סרטן. הנשים מילאו שאלון בנושא אוכל בין 1987-1990, ועידכנו את המידע התזונתי שלהן ב-1997. במהלך מעקב ממוצע של 14.8 שנים, היו 805 מקרי סרטן קולורקטלי.

צריכה לאורך זמן של ויטמין B6 קשורה באופן הפוך לסיכון לסרטן קולורקטלי, לאחר התאמה לגיל ולמשתנים שונים (P for trend = .002). בהשוואה לנשים בחמישון התחתון של צריכת ויטמין B6 לאלו בחמישון העליון היה סיכון של 34% פחות לסרטן קולורקטלי (יחס סיכון 0.66; 95% רווח בר סמך, 0.50-0.86).

הקשר ההפוך היה הברור ביותר בנשים אשר צרכו אלכוהול באופן בינוני עד גבוה. בהשוואה בין החמישונים הקיצוניים של ויטמין B6, יחס סיכון לסרטן קולורקטלי היה 0.28 (95% רווח בר סמך, 0.13-0.59) בנשים שצרכו לפחות 30 ג’ אלכוהול או שני משקאות בשבוע.

הממצאים במחקר מציעים כי ויטמין  משחק תפקיד במניעת סרטן קולורקטלי, במיוחד בקרב נשים הצורכות אלכוהול. קשר בין צריכת ויטמין B6 וצריכת אלכוהול הינו סביר מבחינה ביולוגית.

מיגבלות המחקר כללו העדר מידע לגבי שימוש בתוספי ויטמינים בתחילת המחקר, שאלוני תדירות מזון במילוי עצמי, ואופי תצפייתי.

לממצאים השלכות חשובות למניעת סרטן קולורקטלי, בגלל שנשים רבים צורכים אלכוהול וניתן לשפר את מצב הויטמין B6 באוכלוסיה בקלות יחסית באמצעות שינוים בתזונה ותוספי ויטמינים. לכן, מחקר נוסף דרוש בנושא הקשר בין ויטמין B6, צריכת אלכוהול ופולימורפיזם בגנים המקודדים לאנזימים המעורבים במטבוליזם פחמן-1 בקשר לסיכון לסרטן קולורקטלי.

Gastroenterology. June 2005;128:1830-1837

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה