GERD/Gastritis

Endoscopic Gastroplication משפר את תסמיני GERD (מתוך Gut)

מחקר חדש, שפורסם בגליון ינואר של Gut, מצא כי טיפול מסוג Endoscopic Gastroplication, בשיטת Endocinch, מקל על התסמינים ומשפר את איכות החיים של חולי GERD (GastroEsophageal Reflux Disease), אולם ניתן לשפר עוד את היעילות ועמידות הטכניקה.

החוקרים מסבירים כי המטרה של תפירה אנדוסקופית היא להציב Gastroplication על או ממש מתחת לצומת ושט-קיבה, להקטנת תדירות ונפח ההחזר הקיבתי לושט.

החוקרים העריכו את יעילות טיפול Endoscopic Gastroplication, בהשוואה לטיפולי דמה ולמעקב אחר 60 חולי GERD. בקבוצת הטיפול הפעיל, תפירה אנדוסקופית בוצעה במטרה ליצור שלושה Gastroplication. טיפול הדמה בוצע עם ציוד דומה, אך ללא המחט התופרת והשחלת החוט.

3 חודשים לאחר הטיפול, מספר גדול יותר של חולים בקבוצת הטיפול הפעיל (13 חולים, 65%), בהשוואה לטיפול דמה (5 חולים, 25%) או לקבוצת מעקב (0 חולים), הראו תגובה חיובית לטיפול.

בכל נקודות הזמן עד לשנה אחת מהטיפול, השימוש בטיפול תרופתי ב-PPI, בקבוצת הטיפול הפעיל, היה קטן יותר באופן משמעותי, בהשוואה לשתי הקבוצות האחרות, אם כי השימוש בתרופה עלה עם הזמן.

מדד ותדירות הצרבות ירדה משמעותית בקבוצת הטיפול הפעיל, 3 חודשים לאחר הניתוח, והדבר נכון גם עבור תסמיני Regurgitation. השיפור בתסמינים נשמר גם לאחר 12 חודשים, ומדד איכות החיים היו טובים יותר, באופן משמעותי, בעקבות הטיפול הפעיל, בכל נקודות ההערכה לאחר הטיפול (3, 6 ו-12 חודשים).

עם זאת, טיפול פעיל לא הוביל לירידה משמעותית בזמני החשיפה של הושט לחומצה, או עליה בלחץ או התכווצויות הספינקטר התחתון של הושט, בהשוואה לטיפול דמה.

כל תופעות הלוואי היו קלות וזמניות.

למרות שהמחקר מאשש כי שיטה זו מהווה אפשרות טיפול אלטרנטיבי אטרקטיבית, בחולים עם GERD ללא-סיבוכים, שאינם מוכנים לקחת את הטיפול התרופתי, יש מקום לשפר את הפרוצדורה ולהגדיל את השפעתה על זמני החשיפה של הושט לחומצה (וככל הנראה על שיעור החולים שיגיבו לטיפול), ולשפר את עמידות התפרים.

החוקרים מזהירים כי ככל הנראה יש להימנע משימוש נרחב במכשירי תפירה אנדוסקופיים, עד להוכחת שיפור הטכניקה והיעילות במדדי באובייקטיבים, בהשוואה לטיפול דמה.

Gut 2007;56:20-28.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: אבחון סרטן המעי

    הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: אבחון סרטן המעי

    שלום לכולם וברוכים הבאים לעוד פרק של “טיפ מחדר הרופא”, הפעם נעסוק באחת מהמחלות החשובות והקשות לאבחון – סרטן המעי. פרופסור איתמר רז יחלוק איתנו מידע חדש ומרתק מתוך מאמר שהתפרסם ב-JAMA OPEN ממאי האחרון. נלמד על השיטות המתקדמות לאבחון מוקדם והדרכים לשיפור הסיכויים לטיפול מוצלח. לכל הטיפים השבועיים  בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק […]

  • צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד

    צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד"ר אבי פנסקי, עורך אורתופדיה

    צליעה בילדים היא סיבה שכיחה לפנייה לחדרי מיון, והאבחנה המבדלת במקרים אלו רחבה למדי: הסיבה עשויה להיות מולדת, דלקתית, זיהומית, חבלתית, נאופלסטית ואידיופאתית. ד"ר פנסקי משתף מאמר מ-Pediatrics in Review הסוקר את שיטות האבחון השונות, ומוסיף מהערותיו.

  • השתלת כבד דוחה התקדמות גרורות לסרטן מעי גס ורקטום (JAMA Surgery)

    השתלת כבד דוחה התקדמות גרורות לסרטן מעי גס ורקטום (JAMA Surgery)

    השתלת כבד מלווה בשיפור הישרדות ללא-התקדמות מחלה בחולים נבחרים עם סרטן מעי גס ורקטום לא-נתיח עם פיזור כבד; עם זאת, ההשפעה על ההישרדות הכוללת ושיעורי ההישנות לא הייתה מובהקת סטטיסטית, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Surgery. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הצביעו על תוצאות מבטיחות בחולים נבחרים עם סרטן מעי גס […]

  • גורמי סיכון להיצרות בהשקה לאחר ניתוח כריתת וושט (BMC Cancer)

    גורמי סיכון להיצרות בהשקה לאחר ניתוח כריתת וושט (BMC Cancer)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת BMC Cancer עולה כי דלף מהשקה, מחלות לב וכלי דם וסוכרת הינם גורמי סיכון אפשריים להיצרות בהשקה של הוושט בחולים לאחר כריתת וושט. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון גורמי סיכון להיצרות בהשקה בחולים עם סרטן וושט לאחר כריתת וושט. היצרות בהשקה הינה הסיבוך ארוך הטווח הנפוץ ביותר בחולים לאחר […]

  • סוכרת מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים עם סרטן מעי גס ורקטום (Br J Cancer,)

    סוכרת מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים עם סרטן מעי גס ורקטום (Br J Cancer,)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת British Journal of Cancer עולה כי אבחנה של סוכרת לפני אבחנת ממאירות מעי גס ורקטום מלווה בסיכון מוגבר לתמותה, בעיקר בשחורים לא-היספאנים ובחולים ממעמד סוציו-אקונומי נמוך. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין אבחנה של סוכרת ובין הסיכון לתמותה בקרב חולים עם אבחנה של סרטן מעי גס ורקטום […]

  • מה בין ריכוזי ויטמין D בדם ובין פיברוזיס כבדי בחולים עם סוכרת? (Acta Diabetol)

    מה בין ריכוזי ויטמין D בדם ובין פיברוזיס כבדי בחולים עם סוכרת? (Acta Diabetol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Acta Diabetologica מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ריכוז ויטמין D גבוה בדם עשוי להשפיע לטובה על בריאות הכבד בחולים עם סוכרת ופיברוזיס כבדי. ברקע למחקר החוקרים מסבירים כי פיברוזיס כבדי הינו סיבוך נפוץ בקרב חולים עם סוכרת. מחקרים קודמים רמזו לקשר בין ויטמין D ובין פיברוזיס כבדי, […]

  • האם דיאטת DASH עשויה להפחית שומן כבדי בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    האם דיאטת DASH עשויה להפחית שומן כבדי בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    מעבר לתזונה עתירת פירות, ירקות, אגוזים, קטניות, דגנים מלאים ומוצרי חלב דלי-שומן ודלה בנתרן, משקאות ממותקי-סוכר ובשר אדום ומעובד עשויה להפחית שומן כבדי, רקמת שומן תת-עורית ורקמת שומן ויסראלי בחולים עם סוכרת, בפרט באלו עם סוכרת מסוג 2, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בחולים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה