לפי מחקר חדש עולה, כי השמנה בטנית קשורה בסיכון מוגבר להתפתחות של Barrett’s esophagus (BE). לפי החוקרים, ייתכן והשומן הפנימי הוא האחראי לסיכון המוגבר.
למחקר גויסו מטופלים שעברו גסטרוסקופיה ו- CT בטני באותה שנה. נמצאו 36 מטופלים עם BE ו- 93 משתתפי בקרה ללא BE. החוקרים חישבו את שטחי רקמת השומן הפנימיים (VAT) ואת שטחי רקמת השומן התת-עוריים (SAT), בגובה L4-L5, לפי בדיקת ה- CT.
החוקרים מדווחים, כי ערכי ה- BMI היו גבוהים יותר באופן מובהק בקרב המטופלים עם BE, בהשוואה למשתתפי הבקרה. ה- VAT היה גדול פי 1.5 במטופלים עם BE, בהשוואה למשתתפי הבקרה. ה- SAT היה דומה בשתי הקבוצות.
לפי חישוב החוקרים, כל עלייה של 10 סמר ב- VAT, היתה קשורה בעלייה של 9% בסיכון ל- BE. גם אחרי התאמה ל- BMI, VAT נשאר קשור בסיכון מוגבר ל- BE.
The American Journal of GastroenterologyVolume 100 Issue 10 Page 2151 – October 2005
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!