שיתוק מוחין אינו קשור ל-Twin-to-Twin Transfusion Syndrome (מתוך Br J Obstet Gynaecol)

למרות ששורדי הריונות שהסתבכו בסינדרום twin-to-twin transfusion (או TTTS) עלולים להיות בסיכון גבוה לבעיות קוגנטיביות, זהו לא המקרה במצבים קוגנטיבים, מדווחים חוקרים אוסטרלים בגיליון ינואר של British Journal of Obstetrics and Gynaecology.

יש מעט נחמה בתוצאות של שורדי TTTS בנכות נוירולוגית חמורה – אחוזי עיוורון, חרשות, ושיתוק מוחין הינם נמוכים ולא גבוהים משמעותית לעומת שורדי לידה מוקדמת בהריונות ללא TTS, אומר חוקר ראשי ד”ר יאן דיקינסון. 

אחוז גבוה מאוד של לידות מוקדמות עם טיפולי הרחקת נוזל מי השפיר ב-TTTS נשאר כקובע משמעותי של תמותה, כשלידה מוקדמת ממוצעת בשבוע 29, לידה שהשפעותיה על תוצאות לטווח ארוך הן גבוהות.

ד”ר דיקינסון מאונ’ ווסטרן באוסטרליה ושותפיו הגיעו למסקנה זו לאחר מחקר של 49 ילדים ששרדו הריונות TTTS.

בקבוצת TTTS היו 3 מקרים (5.8%) של לידות עם שיתוק מוחין. אחוז דומה (4.9%) היה בקבוצת הלידות המוקדמות של תאומים ללא TTTS, ובלידות יחיד מוקדמות (3.3%).

מדד IQ ממוצע היה נמוך ב-8 נקודות בילדי TTTS. זה היה בעיקר בשל ירידה של 13 נקודות במדד IQ בילדים שנולדו לפני שבוע 33. 

מדדי התנהגות והתנהגות אדפטיבית היו דומים לקבוצת הביקורת.

ד”ר דיקינסון הסיק כי טכניקות הרחקת נוזל מי השפיר קשורות לאחוזים גבוהים של לידות מוקדמות ב-TTTS, עם תחלואות נוספות של לידה מוקדמת, אך לא להרחבה של נכות נוירולוגית חמורה.

Br J Obstet Gynaecol 2005;13:63-68

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

האם מתן דקסמתזון פומי לאחר ניתוח כריתת אדנוטונסילקטומיה בילדים מפחית כאב בהשוואה לפלצבו? ניסוי קליני אקראי

האם מתן דקסמתזון פומי לאחר ניתוח כריתת אדנוטונסילקטומיה בילדים מפחית כאב בהשוואה לפלצבו? ניסוי קליני אקראי

מקור: JAMA Otolaryngol Head Neck Surg
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|18/09/2026

כריתת שקדים היא בין הניתוחים הכואבים ביותר בתחום אף־אוזן־גרון. לא ברור אם טיפול פומי בסטרואידים לאחר הניתוח מפחית כאב ותחלואה לאחר כריתת שקדים בילדים

אובאיטיס שאינה זיהומית קשורה לשכיחות מוגברת של תחלואה נלווית פסיכיאטרית: ניתוח נתונים מתוכנית המחקר “All of Us”

אובאיטיס שאינה זיהומית קשורה לשכיחות מוגברת של תחלואה נלווית פסיכיאטרית: ניתוח נתונים מתוכנית המחקר “All of Us”

מקור: Am J Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|17/09/2026

מחקרים קודמים תיארו שיעורי חרדה ודיכאון גבוהים בחולי NIU, אך הם היו מוגבלים בגודל המדגם, בפיזור הגאוגרפי ובגיוון הדמוגרפי, ולא בחנו קשת רחבה של אבחנות פסיכיאטריות בגישת מקרה־ביקורת

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן