Genetics

האם יש מקום להשלים בדיקת אונקוטייפ בכל הנשים עם סרטן שד מוקדם לפני גיל 40 שנים (Breast)

במאמר שפורסם בכתב העת Breast מדווחים חוקרים מסין על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בדיקת אונקוטייפ, המבוססת על הערכת 21 גנים לחיזוי הישנות סרטן שד, עשויה לסייע בקבלת החלטות אודות צורך בטיפול כימותרפי בנשים צעירות עם סרטן שד בשלב מוקדם.

מטרת המחקר הייתה לבחון את ההשפעה של מדד Recurrence Score (RS) על-בסיס בדיקת אונקוטייפ על תהליכי קבלת החלטות אודות טיפול כימותרפי והפרוגנוזה של נשים עם אבחנה של סרטן שד לפני גיל 40 שנים. הם התבססו על נתוני תכנית SEER (Surveillance, Epidemiology, and End Results) וכללו נשים שאובחנו בין השנים 2004-2015 עם ממאירות שד לפני גיל 40 שנים וגידול בגודל עד 5 ס”מ, ללא מעורבות קשריות לימפה, חיובי לקולטנים לאסטרוגן.

מדגם המחקר כלל 2,721 נשים ועל-פי ספי TAILORx, 352 נשים (12.9%) נכללו בקטגוריית סיכון נמוך, 1,814 (66.7%) נכללו בקטגוריית סיכון בינוני ו-555 נשים (20.4%) נכללו בקטגוריית סיכון גבוה.

החוקרים זיהו קשר בין קטגוריות RS ובין הסבירות לקבלת טיפול כימותרפי, כאשר 7.1% מהנשים בקטגוריית סיכון נמוך, 33.4% מאלו בקטגוריית סיכון בינוני ו-77.1% מאלו בקטגוריית סיכון גבוה קיבלו טיפול כימותרפי. בנשים בקטגוריית סיכון בינוני תועד סיכון נמוך יותר משמעותית לקבלת טיפול כימותרפי לאורך הזמן ומגמות הטיפול הכימותרפי היו יציבות לאורך זמן בנשים בקטגוריות סיכון נמוך או גבוה.

מניתוח רב-משני עלה כי מדד RS הינו סמן פרוגנוסטי בלתי-תלוי להישרדות ספציפית עקב סרטן שד. החוקרים מצאו כי קבלת טיפול כימותרפי לוותה בשיעורים טובים יותר של הישרדות ספציפית עקב סרטן שד בנשים בקטגוריית סיכון גבוה, אך לא באלו בקטגוריית סיכון בינוני לפי אונקוטייפ.

החוקרים כותבים כי למרות עליה בשיעורי מתן טיפול כימותרפי לנשים צעירות, דרושים מחקרים נוספים במטרה לקבוע את ההשפעה של טיפול כימותרפי בנשים צעירות עם מדדי אונקוטייפ שונים.

Breast. 2019;49:233241

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה