Genetics

האם פולימורפיזם גנטי משפיע על הסיכוי לשבץ לאחר ניתוח לב? (Stroke)

ממחקר חדש עולה כי וריאנטים גנטיים נפוצים של CRP ו-IL-6, משפיעים על הסיכון לשבץ, לאחר ניתוח לב. אין ספק כי פקטורים גנטיים משפיעים על התוצאות לאחר ניתוח, דוגמאת שבץ. נראה כי למסלולי דלקת יש חשיבות מיוחדת בהתפתחות שבץ לאחר ניתוח לב.

החוקרים עקבו אחר 1635 נבדקים ובדקו את הקשר בין 26 SNP (Single-Nucleotide Polymorphisms) שונים ובין הסיכון להתפתחות שבץ בבית חולים, לאחר ניתוח לב.

החוקרים לא הצליחו לבודד SNP ספציפי הקשור בסיכון מוגבר להתפתחות שבץ לאחר הניתוח. אולם, נמצא קשר בין אללים מסוימים של CRP (3’UTR 1846C/T) ו-IL-6 (-174G/C)ובין סיכון מוגבר פי 3.3 לשבץ באוכלוסיה זו. הסיכון המוגבר של שילוב זה של SNP נשמר גם לאחר ניתוחים שונים של התוצאות.

מהמחקר עולה כי פולימורפיזם הכולל את אזור הפרומוטר של הגן ל-IL-6 מהווה גורם סיכון

ל-Lacunar Stroke וכן מגביר את חומרת השבץ לאחר 3 חודשים. כמו כן, CRP מהווה גורם סיכון למחלות קרדיווסקולריות ושבץ. לא נמצא קשר בין שבץ ובין מין או גזע.

לדברי החוקרים, אין מספיק ידע להצדקת בדיקות ל-SNP אלו. אולם, באופן תיאורטי בדיקות אלו ניתנות לביצוע ועשויות לספק מידע חשוב באשר להערכת הסיכון. באופן זה, הרופאים והמטופלים יוכלו לקבל החלטות באשר למצבם הבריאותי באופן מודע יותר.

לסיכום, החוקרים כותבים כי נערכים מחקרים במטרה לזהות את הגנום הרלוונטי ופקטורים המעורבים בתופעות לוואי נוירולוגיות לאחר ניתוח לב. המחקרים נועדו להרחיב את הידע בכל הנוגע לגורמי הסיכון העיקריים, וחשוב מכך, לזהות את המנגנונים הפתופיזיולוגיים להתפתחות שבץ, לאחר ניתוח לב.

Stroke 2005;36:1854-1858

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

  • אסתמה מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (J Allergy Clin Immunol)

    אסתמה מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (J Allergy Clin Immunol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Allergy and Clinical Immunology עולה כי אסתמה מלווה בסיכון מוגבר להיארעות מחלת אלצהיימר. חוקרים מטאיוואן מצאו כי בחולי אסתמה שיעורים גבוהים יותר של מחלת אלצהיימר ולכן החוקרים מוויסקונסין ביקשו כעת לבחון אם מגמה דומה קיימת בארצות הברית. המחקר כלל מדגם אקראי של 20% מהמטופלים במאגר Medicare בין השנים […]

  • גורמי סיכון להיצרות בהשקה לאחר ניתוח כריתת וושט (BMC Cancer)

    גורמי סיכון להיצרות בהשקה לאחר ניתוח כריתת וושט (BMC Cancer)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת BMC Cancer עולה כי דלף מהשקה, מחלות לב וכלי דם וסוכרת הינם גורמי סיכון אפשריים להיצרות בהשקה של הוושט בחולים לאחר כריתת וושט. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון גורמי סיכון להיצרות בהשקה בחולים עם סרטן וושט לאחר כריתת וושט. היצרות בהשקה הינה הסיבוך ארוך הטווח הנפוץ ביותר בחולים לאחר […]

  • היעילות והבטיחות של Atogepant למניעת מיגרנה (J Headache Pain)

    היעילות והבטיחות של Atogepant למניעת מיגרנה (J Headache Pain)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Headache and Pain מדווחים חוקרים מסין על תוצאות מטה-אנליזה חדשה, מהן עולה כי Atogepant (קיוליפטה) מהווה טיפול יעיל ונסבל היטב למניעת מיגרנה, כולל מיגרנה אפיזודית וכרונית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון באופן שיטתי את היעילות והבטיחות של Atogepant, אנטגוניסט של CGRP, למניעת מיגרנה על-בסיס תוצאות מחקרים אקראיים ומבוקרים. החוקרים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה