Gastro other

בנוכחות הנחיות שונות לטיפול בהליקובקטר פילורי, כיצד על הרופאים לנהוג במקרים אלו? (מתוך אתר מדסקייפ)

בספרות הרפואית ניתן למצוא המלצות שונות בנושא הטיפול הטוב ביותר כנגד הליקובקטר פילורי, אשר השתנו לאורך הזמן, עדות להבנה טובה יותר של הזיהום. כיום ניתן למצוא שלוש קווים מנחים הנחיות ה-American College of Gastroenterology Clinical Guideline, מסמך ה-Toronto Consensus ודו”ח ה-Maastricht VFlorence Consensus Report. במאמר הנוכחי דנים הכותבים בסקירה קצרה וכללית של חלק מהשינויים הבאים לידי ביטוי בהנחיות אלו.

בחירת טיפול אנטיביוטי

שלושת הקווים המנחים מעידים על עליה בעמידות ל-Clarithromycin, ואין מקום לטיפול משולש מסורתי (Clarithromycin+Amoxicillin+PPI), אלא אם שיעורי עמידות ל-Clarithromycin נמוכים מ-15%. מדובר בממצא המשנה את כללי המשחק; במקומות בהן לא נהוג לבצע בדיקת רגישות לטיפול בהליקובקטר פילורי, יש להימנע ממתן טיפול משולש על-בסיס Clarithromycin.

טיפול קו-ראשון

טיפול מרוב מהווה את הטיפול הסטנדרטי החדש. משלב של Clarithromycin עם Amoxicillin, Metronidazole ו-PPI, הניתנים כולם פעמיים ביום, מומלץ כטיפול קו-ראשון. משטר חליפי כולל Bismuth, Metronidazole, Tetracycline ו-PPI. טיפול משולש עם Levofloxacin, Amoxicillin ו-PPI מהווה חלופה, אך אינו מומלץ כאפשרות הראשונית הטובה ביותר.

משך טיפול

למרות מרוץ לטיפול בעל משך קצר יותר, ההמלצה היא למתן 14 ימי טיפול.

טיפול הצלה

במקרים בהם מדובר בזיהום עיקש, יש לנקוט בכל המאמצים להימנע משימוש בתרופות אנטיביוטיות בהן היה שימוש קודם ולבחון דיווחים אודות עמידות משמעותית ל-Amoxicillin. טיפול מרובע על-בסיס Bismuth, או טיפול משולש על-בסיס Levofloxacin מהווים משטרי הצלה מקובלים.

המלצות חדשות לבדיקה וטיפול

בחולים צעירים מתחת לגיל 60 שנים עם דיספפסיה שלא השלימו בירור, וללא עדות לסימני אזהרה, ניתן לשקול בדיקות לא-אנדוסקופיות. בחולים עם חסר ברזל ללא-הסבר יש לבדוק להליקובקטר פילורי. נתונים חדשים אודות חולים עם ITP (Idiopathic Thrombocytopenic Purpura) מעידים כי לפחות במבוגרים, יש שיפור ממושך בספירת טסיות לאחר טיפול.

בדיקה לאחר הכחדה

יש לבצע בדיקה לאחר טיפול הכחדה בכל החולים, אך לא לפני ארבעה שבועות לאחר השלמת טיפול. כאשר אין צורך בבדיקה אנדוסקופיה, ניתן להשלים תבחין נשיפה או בדיקת אנטיגן בצואה. יש לעצור טיפול ב-Bismuth ותרופות אנטיביוטיות למשך לפחות 28 ימים ו-PPI לפחות 7-14 ימים לפי תבחין נשיפה. מעדויות עולה כי אין לבצע בדיקת אנטיגן בצואה פחות מארבעה שבועות לאחר טיפול.

חולים תחת NSAID

טיפול להכחדת הליקובקטר פילורי לפני התחלת NSAID הפחית משמעותית היארעות כיבים וסיבוכים על-רקע דימומים. עם זאת, אין נתונים אודות התועלת של טיפול בהליקובקטר פילורי בחולים שכבר נוטלים NSAID.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ADA (או American Diabetes Association) עולה כי בדיקה גנטית לזיהוי נטייה להפרעה בשובע לאחר ארוחה (Abnormal Postprandial Satiety) עשויה לסייע בחיזוי טיב התגובה לטיפול ב-Semaglutide, אם כי לא הודגם קשר דומה עם הטיפול בתכשיר אחר מאותה משפחה. הבדיקה הינה חלק מהפורטפוליו של MyPhenome Obesity Phenotyping Portfolio של חברת […]

  • האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2, עודף-משקל או השמנת-יתר, טיפול ב-Semaglutide מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של NAION (או Non-Arteritic Anterior Ischemic Optic Neuropathy), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Ophthalmology. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 16,827 חולים ממרכז Massachusetts Eye and Ear בבוסטון. החוקרים התמקדו ב-710 חולים עם סוכרת מסוג 2 , כולל 194 חולים שקיבלו […]

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

  • תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    טיפול במינון גבוה של תרופות אנטי-פסיכוטיות, בפרט Quetiapine, Clozapine ו-Olanzapine, מלווה בסיכון מוגבר לדלקת ריאות בחולים עם סכיזופרניה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry. טיפול מונותרפי בתכשירים עם עומס אנטי-כולינרגי גבוה גם מעלה את הסיכון לדלקת ריאות. החוקרים התבססו על מספר מאגרי נתונים ארציים ובחנו את הנתונים אודות חולים שטופלו בשל סכיזופרניה […]

  • תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    טיפול משולש הכולל מטפורמין, Dapagliflozin ו-Saxagliptin מהווה גישת טיפול יעילה ובטוחה לחולים עם סוכרת מסוג 2 שלא קיבלו טיפול תרופתי קודם, בהשוואה להגברת עצימות הטיפול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ההנחיות הנוכחיות ממליצות על טיפול משולב מוקדם להפחתת הסיכון לסיבוכי סוכרת ומניעת אינרציה קלינית בחולים עם סוכרת מסוג 2. […]

  • היעילות והבטיחות של Donidalorsen כנגד אנגיואדמה תורשתית (N Engl J Med)

    היעילות והבטיחות של Donidalorsen כנגד אנגיואדמה תורשתית (N Engl J Med)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine עולות עדויות חדשות התומכות במתן Donidalorsen כטיפול מניעתי בחולים עם אנגיואדמה תורשתית לאחר שהוכח כי הטיפול התרופתי הפחית את שיעור התלקחויות המחלה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אנגיואדמה תורשתית הינה הפרעה נדירה, המתאפיינת באירועים חוזרים של נפיחות העלולה להיות מסכנת-חיים.  טיפול מונע ארוך-טווח עשוי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה