Gastro other

הנחיות חדשות לטיפול במחלת קרוהן (Am J Gastroenterol)

איגוד ה-American College of Gastroenterology פרסם בכתב העת American Journal of Gastroenterology מסמך הנחיות לטיפול במבוגרים עם מחלת קרוהן, הכולל 60 המלצות מבוססות-עדויות ו-53 הצהרות.

פרופסור דיוויד ג’ונסון, מנהל המכון הגסטרואנטרולוגי בבית הספר לרפואה במזרח וירג’יניה, התמקד בחמישה נושאים מרכזיים שעלו בהנחיות האחרונות:

א)     כרומואנדוסקופיה

לפי ההמלצה אין מקום לבצע כרומואנדוסקופיה באופן שגרתי בחולים עם מחלת מעי דלקתית כחלק מהמעקב. במידה ובוחרים בגישה זו, אזי יש מספר שיטות הכשרה ועקומת הלמידה היא די קצרה. במידה וחשים בנוח עם כרומואנדוסקופיה, ניתן לחסוך ביופסיות אקראיות, המבוצעות כל 10 סנטימטרים, ולבחור בביופסיה ממוקדת של אזורים חריגים בהנחיית כרומואנדוסקופיה.

כרומואנדוסקופיה אינה נדרשת בכל החולים, אך יש מקום לבדיקה בחולים בסיכון גבוה, דוגמת אלו עם היסטוריה של דיספלזיה ידועה, או Primary Sclerosing Cholangitis. לכן, בחולים בסיכון גבוה לסרטן מעי גס, מומלץ להשלים כרומואנדוסקופיה.

ב)     השראת הפוגה

העדויות בנוגע לטיפול ב-5-ASA במחלה בדרגה קלה-עד-בינונית הן מאוד חלשות. אין נתונים המעידים כי טיפול זה, בפרט Mesalamine, יעיל בהשראת הפוגה. הדבר נכון גם לגבי טיפול אנטיביוטי; לו אין חשיבות כאשר ניתן לבדו.

אין מקום לטיפול בתרופות לדיכוי חיסוני ואין מחקרים השוואתיים שהראו כי 6-Mercaptopurine או Azathioprine טובים יותר מפלסבו בטווח הזמן הקצר או הבינוני.

סטרואידים עשויים לסייע בהקלה על התסמינים, אך אינם מנבאים הפוגה של מחלה של הרירית. גם במקרים של מחלה קלה-עד-בינונית ומחלה בינונית-עד-חמורה.

תרופות ביולוגיות, כולל אנטגוניסטים ל-TNF-Alpha עשויים לסייע בהשראת הפוגה במחלה.

ג)     תכשירים ביוסימילארים

מהעדויות עולה כי תכשירים ביוסימילארים הם בטוחים ולא-נחותים, בהשוואה לתכשירי המקור. ניתן להשתמש בתכשירים אלו להשראת ואחזקת הפוגה בחולים שלא קיבלו טיפול קודם. עדיין קיים חשש מפני השפעה אימונולוגית צולבת לאחר חשיפה לתרופת המקור. יש להיזהר מהחלפת טיפול מקור בתכשיר ביוסימילאר בחולים המאוזנים היטב.

ד)     אחזקת הפוגה

שוב, אין מקום לתכשירי 5-ASA בהיבט זה מאחר ואין להם השפעה משמעותית. סטרואידים אינם משמשים כטיפול ארוך-טווח ובעלי השפעה ניכרת להשראת הפוגה בטווח הקצר.

Budesonide עשוי לשמש בחולים עם מחלה של האילאום או של מעי גס ימני, אך ההמלצה היא לא לטפל למעלה מארבעה  חודשים, לאור תופעות הלוואי האפשריות של הטיפול התרופתי.

יש עדויות התומכות בשימוש ארוך-טווח בתכשירים ביולוגיים, כולל Natalizumab, Vedolizumab, Ustekinumab ו-Adalimumab, בשלב אחזקה כלומר, לאחר הפוגה ראשונית וריפוי רירית.

ה)    מטופלים לאחר-ניתוח

עדויות תומכות בהתחלת טיפול ביולוגי בתוך ארבעה שבועות מניתוח חולים בסיכון גבוה. סיכון גבוה להישנות כולל חולים עם ניתוח קודם בשל מחלת קרוהן, מעשנים ואלו עם מחלה חודרת. לאחר חלוף תקופת הסיכון המוגבר לזיהומים, יש לחדש את הטיפול. מומלץ כי החולים יקבלו טיפול משולב במידה וקיים חשש מפני התפתחות נוגדנים.

בחולים שאינם בסיכון גבוה, בהם בוחרים שלא לחדש טיפול אימונותרפי או ביולוגי, ניתן להשלים הערכה אנדוסוקפית. לרוב הדבר יבוצע בתוך 3-6 חודשים לבחינת הישנות מוקדמת ברירית, במטרה להצדיק טיפול בנקודת זמן זו.

Am J Gastroenterol. 2018;113:481-517.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפול ב-Pantoprazole מגן מפני דימום מדרכי עיכול עליונות בחולים תחת הנשמה פולשנית (N Engl J Med)

    טיפול ב-Pantoprazole מגן מפני דימום מדרכי עיכול עליונות בחולים תחת הנשמה פולשנית (N Engl J Med)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים תחת הנשמה פולשנית, טיפול ב- Pantoprazole הפחית משמעותית את הסיכון לדימום משמעותי קלינית מדרכי עיכול עליונות, ללא השפעה משמעותית על הסיכון לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לא ידוע אם טיפול במעכבי תעלות מימן מועיל או […]

  • משלב Bulevirtide עם Peginterferon Alfa-2a עדיף על Bulevirtide לבדו כנגד זיהום כרוני בהפטיטיס D (מתוך N Engl J Med)

    משלב Bulevirtide עם Peginterferon Alfa-2a עדיף על Bulevirtide לבדו כנגד זיהום כרוני בהפטיטיס D (מתוך N Engl J Med)

    משלב Bulevirtide במינון 10 מ”ג עם Peginterferon Alfa-2a עדיף על Bulevirtide במינון 10 מ”ג בלבד בטיפול בחולים עם זיהום כרוני בנגיף הפטיטיס D (HDV, או Hepatitis D Virus) כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine. במחקר בשלב 3, טיפול מונותרפי ב- Bulevirtide הוביל לתגובה נגיפית בחולים עם זיהום כרוני […]

  • בנשים עם מחלת כבד אוטואימונית סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (מתוך כנס ה-DDW)

    בנשים עם מחלת כבד אוטואימונית סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (מתוך כנס ה-DDW)

    בנשים עם מחלת כבד אוטואימונית ייתכן סיכון מוגבר לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-Digestive Disease Week. באופן ספציפי יותר, תעד סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם בנשים עם דלקת כבד אוטואימונית (Autoimmune Hepatitis) ודלקת ראשונית של דרכי המרה (Primary Biliary Cholangitis). החוקרים השלימו מחקר עוקבה רב-מרכזי, רטרוספקטיבי, […]

  • האם הנקה בינקות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות סרטן מעי גס ורקטום בבגרות? (Clin Gastroenterol Hepatol)

    האם הנקה בינקות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות סרטן מעי גס ורקטום בבגרות? (Clin Gastroenterol Hepatol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology עולה כי במבוגרים אשר ניזונו מהנקה בינקות ייתכן סיכון מוגבר לאבחנה של סרטן מעי גס ורקטום בבגרות, כולל במבוגרים צעירים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עוד ועוד עדויות מצביעות על החשיבות של גורמי חשיפה במהלך ההיריון ובשלב מוקדם במהלך החיים ובין הסיכון להתפתחות סרטן מעי […]

  • מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר לעצירות (Clinical Gastroenterological and Hepatology)

    מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר לעצירות (Clinical Gastroenterological and Hepatology)

    צריכת מזון אולטרה-מעובד ומזון מלווה בסיכון מוגבר להופעת עצירות ואילו צריכת מזון מעובד מינימאלית מלווה בסיכון נמוך יותר לעצירות, כאשר ההשפעה של עיבוד המזון אינה תלויה באיכות הרכב התזונה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צריכה מוגזמת של מזון אולטרה-מעובד נקשה עם הפרעה בתנועתיות המעי. […]

  • דימום ממערכת העיכול התחתונה (JAMA)

    דימום ממערכת העיכול התחתונה (JAMA)

    דימום ממערכת העיכול התחתונה, המוגדר כהמטוֹכזיה, מהווה חמישית מכלל המקרים של דימום במערכת העיכול בקרב חולים הזקוקים לאשפוז בבית חולים. מאמר סקירה זה הוא סיכום של ההנחיות הקליניות של JAMA שפורסמו באפריל 2024. מתוך הגליון הראשון של מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב.

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את סקייריזי לטיפול בקוליטיס כיבית (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את סקייריזי לטיפול בקוליטיס כיבית (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור Risankizumab (סקייריזי) לטיפול במבוגרים עם קוליטיס כיבית פעילה בדרגה חמורה. בעקבות אישור זה, הטיפול בנוגדן חד-שבטי כנגד IL-23 הספציפי מאושר לשימוש בחולים עם קוליטיס כיבית ומחלת קרוהן בדרגה בינונית-עד-חמורה. התרופה מאושרת לשימוש בארצות הברית גם לטיפול במבוגרים עם דלקת מפרקים פסוריאטית פעילה ופסוריאזיס רובדי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה