Gastro other

טיפול ב-Fidaxomicin Extended-Pulsed עדיף על ונקומיצין כנגד C. difficile בקשישים (Lancet Infect Dis)

מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת Lancet Infectious Diseases עולה כי Fidaxomicin Extended-Pulsed, הכולל מתן 20 מנות לאורך פרק זמן ארוך לאחר מינון יומי ראשוני, נמצא עדיף על טיפול סטנדרטי בונקומיצין לריפוי ממושך של זיהום CDI (Clostridium Difficile Infection) בחולים בגילאי 60 שנים ומעלה.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Fidaxomicin כבר הוכח כטיפול לא-נחות בהשוואה לטיפול סטנדרטי בונקומיצין בטיפול ב-C. Difficile, עם הפחתת שיעורי הישנות ושיפו שיעורי החלמה מהירה.

במחקר EXTEND החוקרים בחנו אם Fidaxomicin Extended-Pulsed הביא לשיפור בשיעורי ריפוי קליני ממושכים, בהשוואה לונקומיצין במחקר שכלל 364 חולים מאושפזים בגילאי 60 שנים ומעלה עם זיהום ב-C. difficile.

החוקרים כותבים כי 70% מהחולים בקבוצת הטיפול ב- Fidaxomicin Extended-Pulsed, בהשוואה ל-59% מאלו בקבוצת הטיפול בונקומיצין השיגו ריפוי קליני ממושך 30 ימים לאחר תום הטיפול.

שיעור גבוה יותר של חולים בקבוצת Fidaxomicin Extended-Pulsed השיגו גם את תוצא הסיום המשני העיקרי של ריפוי קליני ממושך לאחר 40, 55 ו-90 ימים.

מניתוח רב-משתני עלה כי בחולים עם זיהום C. difficile חמור תועד סיכוי נמוך יתר להשגת ריפוי קליני ממושך, בהשוואה לחולים עם זיהום לא-חמור בחיידק.

עוד מדווחים החוקרים כי 30 ימים לאחר תום הטיפול, שיעורי ההישנות היו נמוכים יותר משמעותית עם Fidaxomicin Extended-Pulsed (4%) לעומת ונקומיצין (17%).

מגוון חיידקי אלפא במערכת העיכול עלה בהיקף גדול יותר בקבוצת הטיפול ב- Fidaxomicin Extended-Pulsed, בהשוואה למטופלים בונקומיצין. פרט לכך, פרופיל הבטיחות של שני התכשירים היה דומה.

Lancet Infect Dis 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • ארבעה מכל עשרה אנשים ברחבי העולם סובלים מסבוריאה דרמטיטיס (JAMA Dermatology)

    ארבעה מכל עשרה אנשים ברחבי העולם סובלים מסבוריאה דרמטיטיס (JAMA Dermatology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Dermatology עולה כי סבוריאה דרמטיטיס (Seborrheic Dermatitis) פוגעת בכ-4% מכלל האוכלוסייה, עם הבדלים משמעותיים בין קבוצות גיל, אוכלוסיות ואזורים שונים, עם שכיחות גבוהה יותר במבוגרים לעומת ילדים. החוקרים השלימו מטה-אנליזה שכללה 121 מחקרים עם למעלה מ-1.2 מיליון מטופלים עם אבחנה של סבוריאה דרמטיטיס על-ידי רופא. המחקרים שנכללו בסקירה הנרחבת […]

  • האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ADA (או American Diabetes Association) עולה כי בדיקה גנטית לזיהוי נטייה להפרעה בשובע לאחר ארוחה (Abnormal Postprandial Satiety) עשויה לסייע בחיזוי טיב התגובה לטיפול ב-Semaglutide, אם כי לא הודגם קשר דומה עם הטיפול בתכשיר אחר מאותה משפחה. הבדיקה הינה חלק מהפורטפוליו של MyPhenome Obesity Phenotyping Portfolio של חברת […]

  • האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2, עודף-משקל או השמנת-יתר, טיפול ב-Semaglutide מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של NAION (או Non-Arteritic Anterior Ischemic Optic Neuropathy), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Ophthalmology. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 16,827 חולים ממרכז Massachusetts Eye and Ear בבוסטון. החוקרים התמקדו ב-710 חולים עם סוכרת מסוג 2 , כולל 194 חולים שקיבלו […]

  • זיהומים מסכני-חיים נדירים בתינוקות שנולדו במועד עם שלפוחיות או פוסטולות (Pediatrics)

    זיהומים מסכני-חיים נדירים בתינוקות שנולדו במועד עם שלפוחיות או פוסטולות (Pediatrics)

    בתינוקות שנולדו במועד וללא חום עם שלפוחיות או פוסטולות קיים סיכון נמוך מאוד לזיהומים מסכני-חיים לאחר שלילת אבחנה אפשרית של זיהום בנגיף HSV (או Herpes Simplex Virus), כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Pediatrics. החוקרים בחנו את הרשומות הרפואיות הממוחשבות של תינוקות בגיל עד 60 ימים עבורם הוזמן ייעוץ רופא עור בשישה מרכזים […]

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

  • גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי שיעורי התמותה משנית לאנדוקרדיטיס זיהומי במבוגרים עם מחלת לב מולדת הם נמוכים, אך טיפול שמרני במקרים אלו מלווה בסיכון הגבוה ביותר לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב מולדת זרימת דם טורבולנטית חריגה מלווה בסיכון הגבוה ביותר לאנדוקרדיטיס זיהומי. למרות התקדמות באבחנה וטיפול, […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה