Gastro other

בדיקות האבחנה הטובות ביותר מפספסות מקרים של זיהומי HCV סמויים (Ann Fam Med)

הגישה הטובה ביותר לשיפור אבחנת זיהום בנגיף HBV (Hepatitis B Virus) ו-HCV (Hepatitis C Virus) לא הצליחה לזהות מקרים לא-מאובחנים של זיהומי HCV, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו במהלך חודש ינואר בכתב העת Annals of Family Medicine.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי זיהומי HCV ו-HBV מופיעים לרוב ללא-תסמינים, לכן ייתכן כי חולים רבים אינם מאובחנים עד שלב מאוחר של הזיהום, כאשר כבר התפתח נזק כבדי. בשנים האחרונות פותחו טיפולים יעילים יותר כנגד HCV אך נדרשות גישות טובות יותר לזיהוי הזיהומים כך שחולים יוכלו ליהנות מיתרונות השיפור בטיפול.

החוקרים השלימו מחקר פרוספקטיבי שכלל 6,743 משתתפים בגילאי 40-70 שנים. המשתתפים טופלו ב-11 מרפאות ראשוניות בשני אזורים בהם שכיחות גבוהה של HCV בדרום-מזרח הולנד. באזורים אלו, שיעורי הימצאות HCV נעים סביב 1%, כאשר 66% מזיהומי HCV אינם מאובחנים.

רופאי משפחה הזמינו אישית את המטופלים לקחת חלק בבדיקות, שפורסמו גם בחדרי המתנה ועיתונים מקומיים. בנוסף, שירותי בריאות הציבור באזור חילקו מכתבים ותזכורות אודות בדיקות בשני מרכזים קהילתיים. הבדיקות בוצעו ללא עלות ונערכו גם במרפאות הראשוניות, בבית או בבית חולים. המשתתפים השלימו תחילה בדיקת סקר על-בסיס נוגדנים כנגד HCV ונוגדנים כנגד Hepatitis B Core Antigen. תוצאות חיוביות אושרו בבדיקות נוספות.

אלו שהשלימו את הבדיקות ואלו שסירבו לבדיקות השלימו שאלון שכלל מידע סוציו-דמוגרפי, גורמי סיכון לחשיפה ל-HCV וסיבות להשתתפות.

הגישה זכתה להיענות גבוהה של 50.9% (3,434 משתתפים), אך לא זיהתה מקרה של זיהום פעיל או כרוני בנגיף HCV. שיעור תוצאות חיוביות לנוגדנים כנגד HCV, המעידים על זיהום ישן, עמד על 0.20% (7 נבדקים). שיעור הנוגדנים כנגד Hepatitis B Core Antigen, עדות לזיהום HBV ישן, עמד על 4.14% (142 נבדקים). שיעור הנבדקים עם עדות ל-Hepatitis B Surface Antigen, עדות לזיהום HBV פעיל, עמד על 0.26% (9 נבדקים).

מבין אלו עם זיהום HBV פעיל, בדיקות מעקב לאחר שישה חודשים העידו כי שבעה חולים לא אובחנו קודם לכן ושישה חולים סבלו מזיהום כרוני. שירותי בריאות הציבור עקבו אחר 13 מגעים קרובים וחיסנו תשעה מהם כנגד HBV.

לזיהוי מקרה חיובי אחד של זיהום קודם בנגיף HCV, יש להשלים בדיקות סקר של 491 נבדקים. לזיהוי מקרה חיובי אחד של זיהום HBV ישן, יש להשלים בדיקות סקר של 24 משתתפים. לזיהוי מקרה חיובי אחד של HBV פעיל, יש להשלים בדיקות סקר של 382 נבדקים.

Ann Fam Med. Published online January 8, 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפול ב-Pantoprazole מגן מפני דימום מדרכי עיכול עליונות בחולים תחת הנשמה פולשנית (N Engl J Med)

    טיפול ב-Pantoprazole מגן מפני דימום מדרכי עיכול עליונות בחולים תחת הנשמה פולשנית (N Engl J Med)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים תחת הנשמה פולשנית, טיפול ב- Pantoprazole הפחית משמעותית את הסיכון לדימום משמעותי קלינית מדרכי עיכול עליונות, ללא השפעה משמעותית על הסיכון לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לא ידוע אם טיפול במעכבי תעלות מימן מועיל או […]

  • משלב Bulevirtide עם Peginterferon Alfa-2a עדיף על Bulevirtide לבדו כנגד זיהום כרוני בהפטיטיס D (מתוך N Engl J Med)

    משלב Bulevirtide עם Peginterferon Alfa-2a עדיף על Bulevirtide לבדו כנגד זיהום כרוני בהפטיטיס D (מתוך N Engl J Med)

    משלב Bulevirtide במינון 10 מ”ג עם Peginterferon Alfa-2a עדיף על Bulevirtide במינון 10 מ”ג בלבד בטיפול בחולים עם זיהום כרוני בנגיף הפטיטיס D (HDV, או Hepatitis D Virus) כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine. במחקר בשלב 3, טיפול מונותרפי ב- Bulevirtide הוביל לתגובה נגיפית בחולים עם זיהום כרוני […]

  • רמות AMH בגיל צעיר מנבאות תסמיני מנופאוזה בגיל מבוגר (Menopause)

    רמות AMH בגיל צעיר מנבאות תסמיני מנופאוזה בגיל מבוגר (Menopause)

    במאמר שפורסם בכתב העת Menopause מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי רמות AMH (או Anti-Mullerian Hormone) נמוכות יותר בשנות ה-30 לחייהן מלווה בהופעה מוקדמת יותר של מנופאוזה ושכיחות גבוהה יותר של יובש נרתיקי, אך פחות תסמינים פסיכולוגיים לאחר למעלה מעשור. מטרת המחקר הייתה לבחון את הקשר בין רמות AMH בנשים הרות באמצע […]

  • בנשים עם מחלת כבד אוטואימונית סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (מתוך כנס ה-DDW)

    בנשים עם מחלת כבד אוטואימונית סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (מתוך כנס ה-DDW)

    בנשים עם מחלת כבד אוטואימונית ייתכן סיכון מוגבר לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-Digestive Disease Week. באופן ספציפי יותר, תעד סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם בנשים עם דלקת כבד אוטואימונית (Autoimmune Hepatitis) ודלקת ראשונית של דרכי המרה (Primary Biliary Cholangitis). החוקרים השלימו מחקר עוקבה רב-מרכזי, רטרוספקטיבי, […]

  • האם הנקה בינקות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות סרטן מעי גס ורקטום בבגרות? (Clin Gastroenterol Hepatol)

    האם הנקה בינקות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות סרטן מעי גס ורקטום בבגרות? (Clin Gastroenterol Hepatol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology עולה כי במבוגרים אשר ניזונו מהנקה בינקות ייתכן סיכון מוגבר לאבחנה של סרטן מעי גס ורקטום בבגרות, כולל במבוגרים צעירים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עוד ועוד עדויות מצביעות על החשיבות של גורמי חשיפה במהלך ההיריון ובשלב מוקדם במהלך החיים ובין הסיכון להתפתחות סרטן מעי […]

  • מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר לעצירות (Clinical Gastroenterological and Hepatology)

    מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר לעצירות (Clinical Gastroenterological and Hepatology)

    צריכת מזון אולטרה-מעובד ומזון מלווה בסיכון מוגבר להופעת עצירות ואילו צריכת מזון מעובד מינימאלית מלווה בסיכון נמוך יותר לעצירות, כאשר ההשפעה של עיבוד המזון אינה תלויה באיכות הרכב התזונה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צריכה מוגזמת של מזון אולטרה-מעובד נקשה עם הפרעה בתנועתיות המעי. […]

  • דימום ממערכת העיכול התחתונה (JAMA)

    דימום ממערכת העיכול התחתונה (JAMA)

    דימום ממערכת העיכול התחתונה, המוגדר כהמטוֹכזיה, מהווה חמישית מכלל המקרים של דימום במערכת העיכול בקרב חולים הזקוקים לאשפוז בבית חולים. מאמר סקירה זה הוא סיכום של ההנחיות הקליניות של JAMA שפורסמו באפריל 2024. מתוך הגליון הראשון של מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה