Gastro other

השוואה בין Esomeprazole ו-Pantoprazole כחלק מטיפול משולש כנגד הליקובקטר פילורי (Gastroenterol Res Pract)

במאמר חדש שפורסם בכתב העת Gastroenterology Research and Practice מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול חד-יומי ב-Esomeprazole (נקסיום) כחלק מטיפול משולש הינה גישה יעילה להכחדה של חיידקי הליקובקטר פילורי.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את התועלת של שני משטרי טיפול, מנה יומית בודדת של Esomeprazole ו-Pantoprazole (קונטרולוק) כחלק מטיפול משולש להכחדה של הליקובקטר פילורי.

מדגם המחקר כלל 453 חולים שהיו מיועדים להכחדה של החיידק. הם חולקו באקראי לטיפול בגישת EAC (Esomeprazole במינון 40 מ”ג, פעם ביום, Amoxicillin במינון 1 גרם, פעמיים ביום, Clarithromycin במינון 500 מ”ג, פעמיים ביום, למשך שבוע) או PAC (Pantoprazole במינון 40 מ”ג, פעמיים ביום, Amoxicillin במינון 1 גרם פעמיים ביום, Clarithromycin במינון 500 מ”ג, פעמיים ביום, למשך שבעה ימים).

מהתוצאות עולים שיעורי הכחדה גבוהים יותר בקבוצת EAC, בהשוואה ל-PAC, הן בניתוח ITT (Intent To Treat, 72% עם EAC לעומת 55% עם PAC, p<0.05) והן בניתוח PP (Per Protocol, 91% עם EAC לעומת 72% עם PAC, p<0.05).

ההיארעות של תופעות לוואי הייתה דומה בשתי הקבוצות (19% עם EAC לעומת 17% עם PAC, p=0.712) וכך גם שיעורי ההיענות לטיפול (87% עם EAC לעומת 91% עם PAC, p=0.083).

החוקרים מסכמים וכותבים כי טיפול משולש המבוסס על Esomeprazole פעם ביום הינה גישה יעילה להכחדה של זיהומי הליקובקטר פילורי.

Gastroenterol Res Pract. 2012;2012:674324

לידיעה ב-Pubmed

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה