Gastro other

ניתוח מעקף קיבה בגישה לפרוסקופית בטוח יותר מגישה פתוחה (Arch Surg)

מניתוח מעקף קיבה בגישה לפרוסקופית (LRYGB או Laparoscopic Roux-en-Y Gastric Bypass) מלווה בשיעור סיבוכים נמוך יותר, משך אשפוז קצר יותר, עלות נמוכה יותר ושיעורי תמותה נמוכים יותר בהשוואה לניתוח מעקף קיבה בגישה פתוחה (ORYGB או Open Roux-en-Y Gastric Bypass).

החוקרים בחנו את התוצאות בקרב כ-115,000 משתתפים לאחר ניתוח בגישה לפרוסקופית וכ-40,000 לאחר ניתוח בגישה פתוחה שנכללו במדגם Nationwide Inpatient Sample, בשנים 2005-2007. החוקרים מדווחים על תוצאות המחקר במהדורת יוני של כתב העת Archives of Surgery.

מעט מחקרים מבוססי-אוכלוסייה השוו את התועלת של LRYGB אל מול ORYGB במונחים של בטיחות החולים. החוקרים כותבים כי למיטב ידיעתם, זוהי ההשוואה הארצית הראשונה והגדולה ביותר בין ניתוח מעקף קיבה בגישה לפרוסקופית וגישה פתוחה.

החוקרים מצאו כי שיעורי ההיארעות של מדדי הבטיחות היו גבוהים יותר משמעותית בנבדקים לאחר ניתוח בגישה פתוחה, בהשוואה לאלו שעברו את הניתוח בגישה לפרוסקופית.

שיעורי ההיארעות היו גבוהים למעלה מפי ארבע לזיהומים נבחרים שהובילו לטיפול רפואי (5.42 לעומת 1.17, p<0.001); עליה של למעלה מפי שתיים בשיעור התסחיפים הריאתיים או פקקת ורידים עמוקים לאחר-ניתוח(17.22 לעומת 6.19, p<0.001), כשל נשימתי לאחר-ניתוח (10.87 לעומת 3.94, p<0.001), ודימומים או המטומה לאחר ניתוח (4.34 לעומת 1.94, p<0.001).

שיעור הסיבוכים באשפוז היה גבוה יותר באלו שעברו את הניתוח בגישה פתוחה ב-15 מבין 18 הקטגוריות שנבחנו: עירויי דם (2.7% לעומת 1.9%), אבצסים (0.7% לעומת 0.4%), תסחיף ריאתי (0.3% לעומת 0.1%), דלקת ריאות (1.1% לעומת 0.5%), סיבוכים ריאתיים אחרים (2.6% לעומת 1.2%), סיבוכי פצע (0.8% לעומת 0.4%), סיבוכים בטחול (0.5% לעומת 0.04%), סיבוכים במערכת המין והשתן (2.3% לעומת 1.3%), הפרעות קצב לב (4.3% לעומת 2.8%), סיבוכים לבביים אחרים (1.2% לעומת 0.7%), השפעות אחרות ובלתי-ספציפיות (9.2% לעומת 6.1%), דלף ממערכת העיכול (1.9% לעומת 1.2%), חסימת מעי דק (1.3% לעומת 0.9%), אלח-דם (0.9% לעומת 0.4%) וסיבוכים נשימתיים או ניתוחיים בלתי-צפויים (1.1% לעומת 0.3%, p<0.001).

יחס הסיכויים המתוקן לניתוח בגישה לפרוסקופית מול ניתוח בגישה פתוחה עמד על 0.24 לסיבוכים של הטחול, 0.24 לתסחיף ריאתי, 0.29 לסיבוכים נשימתיים או ניתוחיים בלתי-צפויים, 0.50 לדלקת ריאות, 0.51 לאלח-דם, 0.53 לסיבוכי פצע, 0.55 לסיבוכים ריאתיים אחרים, 0.56 לסיבוכים לבביים לא-מוגדרים, 0.57 לאבצסים, 0.64 לסיבוכים במערכת המין והשתן, 0.65 לסיבוכים אחרים, 0.66 לדלף ממערכת העיכול, 0.69 להפרעות קצב לב, 0.70 לחסימת מעי דק ו-0.76 לעירויי דם.

שיעור מקרי התמותה היה גבוה יותר בקבוצת המשתתפים לאחר OYRGB, בהשוואה ל-LYRGB (0.2% לעומת 0.1%, p<0.001), וכך גם שיעור החולים שפיתח סיבוך אחד, או יותר (18.7% לעומת 12.3%, p<0.001).

בקבוצת הניתוח בגישה לפרוסקופית נרשם סיכון מופחת לסיבוכים באשפוז (יחס סיכויים של 0.657, p<0.001), וכך גם בקבוצת החולים שעברו את הפרוצדורה בבתי חולים עם נפח מטופלים גבוה (יחס סיכויים של 0.785, p=0.003).

בנוסף, עם ניתוח פתוח, בהשוואה לניתוח לפרוסקופי, חציון משך האשפוז (3.5 לעומת 2.4 ימים) היה ארוך יותר וכך גם סך ההוצאות הרפואיות (35,018 דולרים לעומת 32,671 דולרים, P<0.001).

החוקרים מסכמים וכותבים כי גישה הזעיר פולשנית של LYRGB בטוחה יותר עם ניצול פחות משאבים בהשוואה לניתוח בגישה פתוחה. עם זאת, דרושים נתונים נוספים בנושא.

Arch Surg. 2012;147:550-556

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מחלת כבד שומני שאינה על-רקע צריכת אלכוהול מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים בנשים הרות (Gastroenterol Hepatol Bed Bench)

    מחלת כבד שומני שאינה על-רקע צריכת אלכוהול מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים בנשים הרות (Gastroenterol Hepatol Bed Bench)

    בנשים הרות עם מחלת כבד שומני שאינה על-רקע צריכת אלכוהול (Nonalcoholic Fatty Liver Disease, או NAFLD) ייתכן סיכון מוגבר לסיבוכים שונים במהלך ההיריון, כולל שכיחות גבוהה יותר של סוכרת הריון, עליה באנזימי כבד ולחץ דם גבוה יותר, בהשוואה לנשים עם הריון תקין, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Gastroenterology and  Hepatology from Bed […]

  • האם אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 מעכבים משמעותית את התרוקנות הקיבה? (Am J Gastroenterol)

    האם אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 מעכבים משמעותית את התרוקנות הקיבה? (Am J Gastroenterol)

    בקרב חולים שטופלו באגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 תועד עיכוב מתון בלבד בהתרוקנות קיבה של מזון מוצק ולא תועד כל עיכוב משמעותי בהתרוקנות נוזלים, בהשוואה לאלו שקיבלו פלסבו, עדות לכך שייתכן ואין צורך בהפסקת הטיפול בתרופות אלו לפני התערבות ניתוחית, כך כותבים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת American Journal of Gastroenterology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אגוניסטים […]

  • התועלת של Tofacitinib בטיפול בחולים עם התלקחות חמורה של קוליטיס כיבית (Am J Gastroenterol)

    התועלת של Tofacitinib בטיפול בחולים עם התלקחות חמורה של קוליטיס כיבית (Am J Gastroenterol)

    במאמר שפורסם בכתב העת American Journal of Gastroenterology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים עם התלקחות חמורה של קוליטיס כיבית, משלב Tofacitinib (קסלג’אנז) עם קורטיקוסטרואידים לווה בשיפור תגובה לטיפול והפחתת הצורך בטיפול הצלה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי טיפול תוך-ורידי בקורטיקוסטרואידים מהווה את המרכיב העיקרי של הטיפול בחולים מאושפזים עם התלקחות […]

  • טיפול ב-Tirzepatide טוב יותר מ-Semaglutide להפחתת משקל (JAMA Internal Medicine)

    טיפול ב-Tirzepatide טוב יותר מ-Semaglutide להפחתת משקל (JAMA Internal Medicine)

    במבוגרים עם עודף-משקל או השמנת-יתר שטופלו ב- Tirzepatide תועד סיכוי גדול יותר משמעותית להשגת ירידה של לפחות 5%, 10% ו-15% ממשקל הגוף, בהשוואה לאלו שטופלו ב-Semaglutide, ללא תלות בנוכחות או העדר סוכרת, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Internal Medicine. מחקר העוקבה כלל מבוגרים עם עודף-משקל או השמנת-יתר שהחלו טיפול ב-Semaglutide (אוזמפיק) […]

  • שילוב Sorafenib עם TACE משפר הישרדות חולים עם הישנות סרטן כבד (JAMA Oncol)

    שילוב Sorafenib עם TACE משפר הישרדות חולים עם הישנות סרטן כבד (JAMA Oncol)

    בהשוואה ל-TACE (או Transarterial Chemoembolization) בלבד, שילוב Sorafenib עם TACE עשוי להביא לשיפור ההישרדות הכוללת והישרדות ללא התקדמות מחלה בחולים עם הישנות סרטן כבד בשלב בינוני עם חדירה מיקרווסקולארית, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Oncology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בחולים עם הישנות סרטן כבד בשלב בינוני הפרוגנוזה אינה טובה, כאשר TACE […]

  • הקלה דומה בכאב עם TENS או אופיואידים לאחר ניתוח כיס מרה (Eur J Pain)

    הקלה דומה בכאב עם TENS או אופיואידים לאחר ניתוח כיס מרה (Eur J Pain)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Journal of Pain עולה כי טיפול ב-TENS (או Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation) בתדירות גבוהה ועצימות גבוהה הוביל להקלה דומה בכאב לאחר ניתוח לפרוסוקפי לכריתת כיס מרה כמו טיפול תוך-ורידי באופיואידים. מדגם המחקר כלל 163 חולים שעברו כריתת כיס מרה בגישה לפרוסקופית בשני מרכזים בשבדיה בין השנים 2019 ו-2023. חולים […]

  • חשיבות איכות הכנת המעי על התוצאות ארוכות הטווח של בדיקות קולונוסקופיה (Am J Gastroenterol)

    חשיבות איכות הכנת המעי על התוצאות ארוכות הטווח של בדיקות קולונוסקופיה (Am J Gastroenterol)

    בקרב מטופלים עם הכנת מעי סבירה או גרועה תועדו שיעורי זיהוי אדנומות נמוכים יותר וסיכון גבוה יותר לתמותה עקב סרטן מעי גס לאחר בדיקת קולונוסקופיה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Gastroenterology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין מחקרים רבים להערכת טיב הכנת המעי על תוצאות סרטן מעי גס ורקטום […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה