Gastro other

הטיפול ב-Ranitidine והופעת סיבוכים ביילודים (Pediatrics)

במאמר חדש שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מהן עולה כי מתן Ranitidine לטיפול ביילודים בעלי משקל לידה נמוך מאוד (VLBW או Very Low Birth Weight) מלווה בעליה בשיעורי זיהומים, NEC ותמותה.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חומציות הקיבה הינה מנגנון הגנה חשוב כנגד זיהומים. במחקר הנוכחי הם ביקשו לבחון אם הוספת Ranitidineלטיפול ביילודים בעלי משקל לידה נמו מאוד מלווה בסיכון מוגבר לזיהומים, NEC (Necrotizing Enterocolitis) ותמותה.

המחקר הרב-מרכזי, פרוספקטיבי, תצפיתי, כלל יילודים עם משקל לידה בטווח 401-1500 גרם, או גיל הריון של 24-32 שבועות, שהיו במעקב יחידות טיפול נמרץ ביילודים. החוקרים עקבו אחר שיעור מחלות זיהומיות, NEC ותמותה.

החוקרים סקרו את הנתונים אודות 274 תינוקות בעלי משקל לידה נמוך מאוד: 91 מהם טופלו ב- Ranitidine ו-183 לא קיבלו את הטיפול התרופתי. המאפיינים הקליניים והדמוגרפים העיקריים לא היו שונים בין שתי הקבוצות.

34 מבין 91 היילודים שטופלו ב- Ranitidine (37.4%) ו-18 מבין 183 היילודים שלא טופלו בתרופה זו (9.8%) פיתחו זיהומים (יחס סיכויים של 5.5, p<0.001). הסיכון ל-NEC היה גבוה פי 6.6 בקבוצת המטופלים ב- Ranitidine, בהשוואה לקבוצת הביקורת (p=0.003). שיעורי התמותה היו גבוהים יותר משמעותית בקבוצת היילודים שטופלו ב- Ranitidine (9.9% לעומת 1.6%, p=0.003).

החוקרים מסכמים וכותבים כי טיפול ב- Ranitidine מלווה בסיכון מוגבר לזיהומים, NEC ותמותה ביילודים עם משקל לידה נמוך מאוד. לאור הממצאים, הם ממליצים לנקוט משנה זהירות במתן התרופה ליילודים.

Pediatrics Vol. 129 No. 1 January 1, 2012

הערות עורך מדור נאונטולוגיה, ד”ר ברזילי:יש להיזהר בפירוש תוצאות מחקרים שאינם RCT . יתכן כי דווקא הילודים החולים יותר הם אלה שטופלו ברניטידין. אולם, כמו בכל תרופה אין להקל ראש בתופעות הלואי הצפויות ממנה, ויש לנקוט משנה זהירות במתן שלה.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה