Gastro other

סטטוס עבודה אימהי משפיע מעט על איכות תזונת הילד (APHA)

למרות שילדים עם אימהות עובדות מקבלים יותר קלוריות ביום ממסעדות למזון מוכן, נראה כי איכות התזונה שלהם דומה לזו של ילדים עם אימהות שאינן עובדות. רק צריכת הסידן היתה נמוכה מעט כשהאימהות עובדות, על פי מחקר שהוצג בכנס השנתי של איגוד בריאות הציבור האמריקאי.

זה לא אומר כי כל הילדים בהכרח אוכלים טוב, אך בנושא כמות המזון, שומן רווי, סיבים ומוצרי תזונה אחרים, אין הוכחה כי סטטוס העבודה של האם משפיע באופן סיסטמי. מה שברור הוא שמקורות האוכל וקבוצות האוכל שונים כשהאם עובדת.


המחקר כלל 9000 ילדים בגיל 2-18 שנה שגרו עם משפחות שכללו את אימם הביולוגית או דמות נשית בראש הבית. הנשאלים ביקשו לרשום את צריכת המזון שלהם במשך יומיים נפרדים. לילדים מתחת לגיל 6, דיווחו ההורים על מקור המזון. ילדים בגיל 6-11 נעזרו בהוריהם. אלו בגיל 11-18 דיווחו בעצמם.


המחקר העריך כמות קלוריות כללית שנצרכה וכן נפח סוכר, שומן, ירקות ופירות, סידן, ברזל וסיבים תזונתיים שבי ימים שונים. כמו כן נבדקו מקורות המזון, שכללו בית, חנות, מסעדה או מזון מהיר, בית ספר ועוד. המידע סווג לשתי קטגוריות, לפני  ובגיל בית ספר.

לילדים צעירים יותר, קשר מנה-תגובה הראה כי ככל שהאם עבדה יותר, הם צרכו פחות קלוריות ממזונות שהוכנו בבית. באופן מעניין, ילדים אלו צרכו הרבה ירקות ופירות במזון שאכלו בבית הספר.



ההבדל המשמעותי היחיד היה סידן בילדים הצעירים. כמות הסידן ממזון ביתי היתה נמוכה כאשר האם עבדה משרה מלאה (20 mg/1000 kcal). אימהות שעבדו נטו לבחור מזונות עם מעט סידן כשאכלו בחוץ. המחקר לא בדק צריכת סידן כללית על פי ההמלצות.

הבדלים במקורות מזון היו קיימים גם בילדים בגיל בית ספר עם אימהות עובדות, אך הם היו פחות בולטים. יתכן והם נבעו מכך שמתבגרים לעיתים מכינים לעצמם את המזון. הוספת סוכר למזון ביתי היתה נמוכה יותר בבתים עם אמהות עובדות, וילדים אלו לא צרכו יותר סוכר ממקורות אחרים.



זהו אחד מהמחקרים הראשונים שבדק מצב עבודה אימהית על תזונת הילדים בארה”ב, כולל מתבגרים.

אלו נתונים מעניינים בהתחשב בנטייה כלפי יותר אימהות עובדות. אוכל ביתי עדיין מציע איכות תזונתית גבוהה יותר. מדוע בדיוק יהיה מעניין לחקור.

יש צורך במוצרי מזון בריאים יותר והקפדה על התזונה בבית הספר, בכדי לאפשר בחירות בריאותיות.



APHA 133rd Annual Meeting: Abstract 100491. Presented Dec. 12, 2005.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שלום וברוכים הבאים לפרק נוסף של “שבירת מיתוסים”. היום נדבר על נושא חשוב ביותר – השמנה בילדים ובמבוגרים. פרופסור רז דן בשאלה מדוע השמנה בילדים רק ממשיכה לעלות, נדון בסיבה שהטיפול במגפת ההשמנה נכשל ומתי שומן עודף הוא דווקא יתרון. הצטרפו אלינו לפרק חשוב, מלמד ומלא בתובנות! בואו נתחיל! בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Leukemia and Lymphoma עולה כי סרקופניה הינה סמן פרוגנוסטי שלילי בחולים עם לימפומה ומלווה בשיעורים נמוכים יותר של הישרדות ללא-התקדמות מחלה ובשיעורי הישרדות כוללים נמוכים יותר בחולים לאחר השתלת מח עצם ובגברים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות אודות הקשר בין סרקופניה ולימפומה. כעת הם ביקשו לבחון את […]

  • הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: אבחון סרטן המעי

    הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: אבחון סרטן המעי

    שלום לכולם וברוכים הבאים לעוד פרק של “טיפ מחדר הרופא”, הפעם נעסוק באחת מהמחלות החשובות והקשות לאבחון – סרטן המעי. פרופסור איתמר רז יחלוק איתנו מידע חדש ומרתק מתוך מאמר שהתפרסם ב-JAMA OPEN ממאי האחרון. נלמד על השיטות המתקדמות לאבחון מוקדם והדרכים לשיפור הסיכויים לטיפול מוצלח. לכל הטיפים השבועיים  בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד

    צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד"ר אבי פנסקי, עורך אורתופדיה

    צליעה בילדים היא סיבה שכיחה לפנייה לחדרי מיון, והאבחנה המבדלת במקרים אלו רחבה למדי: הסיבה עשויה להיות מולדת, דלקתית, זיהומית, חבלתית, נאופלסטית ואידיופאתית. ד"ר פנסקי משתף מאמר מ-Pediatrics in Review הסוקר את שיטות האבחון השונות, ומוסיף מהערותיו.

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

  • יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    בחולים עם יחס אלבומין:קריאטינין בשתן של 3,500 מ”ג/גרם ומעלה תועדו שיעורים גבוהים יותר של היפרקלמיה, עם שכיחות גבוהה של ההפרעה האלקטרוליטרית גם בחולים שקיבלו טיפול באנטגוניסטים לקולטן למינרלוקורטיקואידים, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Kidney Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן הערכות שונות מאוד של שיעורי היארעות היפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה