הקשר נשאר לאחר התאמה לצריכת אלכוהול, היסטוריה משפחתית של סרטן קולורקטלי, עישון, פעילות גופנית, ושימוש בתוספים, אספירין, גלולות למניעת הריון והורמונים לאחר מנופאוזה.
הירידה בסיכון לסרטן היה הבולטת ביותר בהיארעות סרטן במעי הגס הדיסטלי.
אנליזת רגרסיה זיהתה קשר מנה תגובה בין מוצרי חלב עתירי שומן לסיכון לסרטן קולורקטלי, עם צריכת שתי מנות נוספות שהפחיתה את הסיכון ב-13% לסרטן קולורקטלי וב-34% לסרטן מעי גס דיסטלי.
הסיכון הנמוך ביותר לסרטן קולורקטלי היה קשור לצריכה גבוהה של גבינה.
צריכת CLA היתה קשורה גם היא באופן הפוך לסיכון לסרטן, עם הרביעון העליון של צריכת CLA המספק ירידה של 29%, בהשוואה לרביעון התחתון. קשר זה היה גם הוא החזק ביותר לסרטן מעי גס דיסטלי.
יש צורך במחקר נוסף על קשר זה לפני מתן המלצות על צריכת מוצרי חלב עתירי שומן.
Am J Clin Nutr 2005;82:894-900.
<!–
–>
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!