Gastro other

זריקות לידוקאין יעילות לגרד הקשור במחלת כבד כולסטטית (Am J Med)

ממחקר חדש עולה כי זריקות לידוקאין לתוך הוריד יעילות בהקלת גרד שאינו מגיב לטיפול תרופתי סטנדרטי בחולים עם Chronic Cholestatic Live Diseases.

גרד היא בעיה קלינית מטרידה המופיעה לעיתים קרובות כסיבוך במחלות כבד כולסטטיות כרוניות, כאשר הפתוגנזה נותרת מעורפלת. מסיבה זו, לא מפתיע שהטיפול נותר אמפירי ואינו משביע רצון במספר מטופלים משמעותי.

החוקרים חילקו 18 נבדקים עמידים לטיפול בגרד הקשור ל-Cholestasis באופן אקראי לטיפול ב-100 mg Lidocaine בתמיסה של 5 סמ”ק סיליין או לתמיסת פלסבו של 5 סמ”ק סיליין, שניתנו לתוך הוריד במשך 5 דקות. כל נבדק תיעד את חומרת הגרד בתחילת המחקר וכל 12 שעות (בבוקר ובערב) במהלך 7 ימים.

לידוקאין נסבל היטב בקרב המטופלים והביא לירידה משמעותית בחומרת הגרד, בהשוואה לפלסבו (P<0.05). הירידה בגרד היתה קשורה בשיפור בעייפות, כנראה עקב איכות השינה.

האפקט של לידוקאין, חסם תעלות נתרן, בגרד רומז כי הפעלת תעלות נתרן בקצוות עצבים פריפרים עשויה לשחק תפקיד בפתוגנזה של גרד הקשור ב-Cholestasis. בהסתמך על הממצאים, החוקרים טוענים כי יש לחקור את השפעות זריקות אינטרמיטנטיות חוזרות של לידוקאין או חסמי תעלות נתרן אורליים אחרים.

Am J Med 2005;118:1160-1163.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: אבחון סרטן המעי

    הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: אבחון סרטן המעי

    שלום לכולם וברוכים הבאים לעוד פרק של “טיפ מחדר הרופא”, הפעם נעסוק באחת מהמחלות החשובות והקשות לאבחון – סרטן המעי. פרופסור איתמר רז יחלוק איתנו מידע חדש ומרתק מתוך מאמר שהתפרסם ב-JAMA OPEN ממאי האחרון. נלמד על השיטות המתקדמות לאבחון מוקדם והדרכים לשיפור הסיכויים לטיפול מוצלח. לכל הטיפים השבועיים  בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד

    צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד"ר אבי פנסקי, עורך אורתופדיה

    צליעה בילדים היא סיבה שכיחה לפנייה לחדרי מיון, והאבחנה המבדלת במקרים אלו רחבה למדי: הסיבה עשויה להיות מולדת, דלקתית, זיהומית, חבלתית, נאופלסטית ואידיופאתית. ד"ר פנסקי משתף מאמר מ-Pediatrics in Review הסוקר את שיטות האבחון השונות, ומוסיף מהערותיו.

  • השתלת כבד דוחה התקדמות גרורות לסרטן מעי גס ורקטום (JAMA Surgery)

    השתלת כבד דוחה התקדמות גרורות לסרטן מעי גס ורקטום (JAMA Surgery)

    השתלת כבד מלווה בשיפור הישרדות ללא-התקדמות מחלה בחולים נבחרים עם סרטן מעי גס ורקטום לא-נתיח עם פיזור כבד; עם זאת, ההשפעה על ההישרדות הכוללת ושיעורי ההישנות לא הייתה מובהקת סטטיסטית, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Surgery. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הצביעו על תוצאות מבטיחות בחולים נבחרים עם סרטן מעי גס […]

  • גורמי סיכון להיצרות בהשקה לאחר ניתוח כריתת וושט (BMC Cancer)

    גורמי סיכון להיצרות בהשקה לאחר ניתוח כריתת וושט (BMC Cancer)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת BMC Cancer עולה כי דלף מהשקה, מחלות לב וכלי דם וסוכרת הינם גורמי סיכון אפשריים להיצרות בהשקה של הוושט בחולים לאחר כריתת וושט. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון גורמי סיכון להיצרות בהשקה בחולים עם סרטן וושט לאחר כריתת וושט. היצרות בהשקה הינה הסיבוך ארוך הטווח הנפוץ ביותר בחולים לאחר […]

  • סוכרת מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים עם סרטן מעי גס ורקטום (Br J Cancer,)

    סוכרת מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים עם סרטן מעי גס ורקטום (Br J Cancer,)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת British Journal of Cancer עולה כי אבחנה של סוכרת לפני אבחנת ממאירות מעי גס ורקטום מלווה בסיכון מוגבר לתמותה, בעיקר בשחורים לא-היספאנים ובחולים ממעמד סוציו-אקונומי נמוך. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין אבחנה של סוכרת ובין הסיכון לתמותה בקרב חולים עם אבחנה של סרטן מעי גס ורקטום […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה