Gastro other

האם מטיילים זקוקים לזריקת-דחף כנגד Hepatitis A, B? (מתוך Clin Infect Dis)

ממחקר חדש עולה כי חיסון חד-פעמי כנגד Hepatitis A ו-Hepatitis B מספיק בכדי להגן על מרבית המטיילים, והראיות הנוכחיות מצביעות על כך שמדובר בהגנה לכל החיים.

בעוד שהיתרונות של חיסון ראשוני כנגד Hepatitis A, B ברורות, ההמלצות באשר למתן זריקות-דחף משתנות בין מדינות שונות. לאור השונות ברחבי העולם, נערך מחקר שבדק את חשיבות זריקות-דחף כנגד Hepatitis A, B, שהראה כי זריקות-דחף אינן נחוצות בקרב מחוסנים עם מערכת חיסון תקינה, המגיבים לחיסון הראשוני.

במחקר הנוכחי, החוקרים בדקו את הדיווחים הללו ומקרים עדכניים יותר בספרות הרפואית, בכדי לפתח את ההנחיות ההולמות בנושא, ספציפית עבור מטיילים.

לדבריהם, בקרב מטיילים עם דיכוי חיסוני יש לעקוב מקרוב אחר רמות הנוגדנים על-מנת לקבוע אם דרושה זריקת-דחף. החוקרים ממליצים לבדוק את טיטר הנוגדנים כנגד Hepatitis A כאומדן לחסינות, ולתת מנות נוספות של החיסון בהתאם לצורך.

אותה גישה צריכה לשמש עבור Hepatitis B, בקרב מחוסנים בהם לא ניתן לקבוע את רמות הנוגדנים בסרום (Seroconversion), למשל במדוכאי חיסון, קשישים, חולים הסובלים ממחלות כרוניות או מחוסנים בסיכון בשל חשיפה תעסוקתית.

מטייל שאינו בטוח בהיסטוריית החיסונים שלו יכול לקבל מנת חיסון נוספת כנגד Hepatitis A, מיד לפני הנסיעה. אולם, אנשים מעל גיל 40, המטיילים לעיתים קרובות, או חיו בחו”ל עשויים לפתח חסינות נרכשת, במקרים אלו יש לבדוק את טיטר הנוגדנים על-מנת להימנע מחיסון מיותר.

החוקרים מציינים כי קיים מחזור חיסון מואץ ל-Hepatitis B, של 0,1,2 חודשים או 0,7,21 ימים, במקום מחזור של 0,1,6 חודשים הסטנדרטים. בשני המחזורים הקצרים, מומלץ להוסיף מנה רביעית לאחר 12 חודשים. מחקרים מראים כי המחזורים הקצרים יעילים במניעת המחלה.

לסיכום, הראיות וההמלצות הנוכחיות מצביעות על כך שלאחר השלמת מחזור חיסון אחד, מרבית המטיילים זוכים להגנה ארוכת-שנים (לרוב מדובר בהגנה לכל החיים) מפני Hepatitis A ו-Hepatitis B.

Clin Infect Dis 2005;41:1020-1026

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: אבחון סרטן המעי

    הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: אבחון סרטן המעי

    שלום לכולם וברוכים הבאים לעוד פרק של “טיפ מחדר הרופא”, הפעם נעסוק באחת מהמחלות החשובות והקשות לאבחון – סרטן המעי. פרופסור איתמר רז יחלוק איתנו מידע חדש ומרתק מתוך מאמר שהתפרסם ב-JAMA OPEN ממאי האחרון. נלמד על השיטות המתקדמות לאבחון מוקדם והדרכים לשיפור הסיכויים לטיפול מוצלח. לכל הטיפים השבועיים  בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד

    צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד"ר אבי פנסקי, עורך אורתופדיה

    צליעה בילדים היא סיבה שכיחה לפנייה לחדרי מיון, והאבחנה המבדלת במקרים אלו רחבה למדי: הסיבה עשויה להיות מולדת, דלקתית, זיהומית, חבלתית, נאופלסטית ואידיופאתית. ד"ר פנסקי משתף מאמר מ-Pediatrics in Review הסוקר את שיטות האבחון השונות, ומוסיף מהערותיו.

  • הנחיות האיגוד האמריקאי לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה לטיפול באטופיק דרמטיטיס (JAMA Pediatrics)

    הנחיות האיגוד האמריקאי לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה לטיפול באטופיק דרמטיטיס (JAMA Pediatrics)

    כוח העבודה (Joint Task Force) של האיגוד האמריקאי לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה עדכן את ההנחיות לטיפול ב-AD. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר מה-JAMA Pediatrics שריכז את ההמלצות העיקריות לגבי טיפול בדרמטיטיס אטופית, ומוסיף מהערותיו.

  • האם יש תועלת לאיזון אינטנסיבי של רמות הסוכר בדם במבוגרים במצב קשה? (NEJM Evidence)

    האם יש תועלת לאיזון אינטנסיבי של רמות הסוכר בדם במבוגרים במצב קשה? (NEJM Evidence)

    איזון אינטנסיבי של רמות הסוכר בדם אינו מפחית את הסיכון לתמותה בחולים במצב קריטי, בהשוואה לאיזון קונבנציונאלי של רמות הסוכר בדם. מנגד, מהנתונים שפורסמו בכתב העת NEJM Evidence עולה כי איזון הדוק של משק הסוכר מעלה פי שלוש את הסיכון להיפוגליקמיה חמורה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לא ידוע אם איזון הדוק של משק הסוכר […]

  • השתלת כבד דוחה התקדמות גרורות לסרטן מעי גס ורקטום (JAMA Surgery)

    השתלת כבד דוחה התקדמות גרורות לסרטן מעי גס ורקטום (JAMA Surgery)

    השתלת כבד מלווה בשיפור הישרדות ללא-התקדמות מחלה בחולים נבחרים עם סרטן מעי גס ורקטום לא-נתיח עם פיזור כבד; עם זאת, ההשפעה על ההישרדות הכוללת ושיעורי ההישנות לא הייתה מובהקת סטטיסטית, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Surgery. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הצביעו על תוצאות מבטיחות בחולים נבחרים עם סרטן מעי גס […]

  • יתרונות בדיקות סקר של יילודים לחסר וויטמין B12 (מתוך Pediatrics)

    יתרונות בדיקות סקר של יילודים לחסר וויטמין B12 (מתוך Pediatrics)

    בדיקות סקר של יילודים לחסר וויטמין B12 עשויות להוביל לירידה של פי ארבע בסיכויי להתפתחות חסר תסמיני של הוויטמין בשנה הראשונה לחייהם, בהשוואה ליילודים שלא עברו בדיקות סקר אלו, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מגרמניה שפורסמו בכתב העת Pediatrics. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חסר וויטמין B12 עשוי לפגוע בהתפתחות יילודים, אך ההשפעה של בדיקות […]

  • גורמי סיכון להיצרות בהשקה לאחר ניתוח כריתת וושט (BMC Cancer)

    גורמי סיכון להיצרות בהשקה לאחר ניתוח כריתת וושט (BMC Cancer)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת BMC Cancer עולה כי דלף מהשקה, מחלות לב וכלי דם וסוכרת הינם גורמי סיכון אפשריים להיצרות בהשקה של הוושט בחולים לאחר כריתת וושט. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון גורמי סיכון להיצרות בהשקה בחולים עם סרטן וושט לאחר כריתת וושט. היצרות בהשקה הינה הסיבוך ארוך הטווח הנפוץ ביותר בחולים לאחר […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה