Gastro other

האם מסז’ תורם לתנועתיות הקיבה ועליית משקל בתינוקות שנולדו לפני המועד ? (J Pediatr)

בגליון יולי של Journal of Pediatrics, טוענים חוקרים מבית הספר לרפואה במיאמי כי מסז’ בלחץ מתון מגביר את הפעילות הוגאלית ואת תנועתיות הקיבה וכך תורם לעליה במשקל בתינוקות שנולדו לפני המועד.

מניסויים קליניים עולה כי לאחר טיפול מסז’ של 5-10 ימים נצפתה עליה גדולה יותר במשקל תינוקות שנולדו לפני המועד, למרות שלא נמצא הבדל בצריכה הקלורית או בזמן השינה.

בכדי לקבוע את המנגנון מאחורי היתרונות בעיסוי, החוקרים חילקו בצורה רנדומלית תינוקות שנולדו לפני המועד ל-3 קבוצות, בכל קבוצה עקבו אחר 16 נבדקים:

·        טיפול מסז’ בלחץ מתון – מסז’ שניתן לתינוקות ששכבו על בטנם, בלחץ מספיק כדי לגרום לשינוי קל בצבע העור או הופעת שקע בעור.

·        טיפול מדומה טיפול מסז’ בלחץ קל, בדומה לטיפול האמיתי פרט לכך שאינו גרם לשינוי בצבע העור או שקעים בעור.

·        קבוצת ביקורת

בדיקות א.ק.ג ואג”ג בוצעו לפני הטיפול, במהלכו ולאחר יום הטיפולים הראשון.

הטיפול ניתן במשך 15 דקות ביום, למשך 5 ימים. כל טיפול כלל שני עיסויים שנמשכו 5 דקות וגירוי קינסתטי במשך 5 דקות בו יישרו וכופפו את הידיים והרגליים.

החוקרים מצאו כי העליה במשקל ילודים בקבוצה שטופלה בלחץ מתון היתה גדולה ב-27% יותר מהעליה במשקל ילודים בקבוצת הביקורת, למרות שלא היה כל הבדל בצריכה הקלורית.

בקבוצה המטופלת בלחץ מתון בלבד, נמצאה עליה משמעותית ב-Cardiac Vagal Index, בטונוס הוגאלי ובתנועתיות הקיבה וכן ירידה ב-Tachygastria.

מניתוח תוצאות המחקר נמצא קשר משמעותי בין העליה היחסית במשקל ובין השינויים בטונוס הוגאלי במהלך העיסוי ושינויים בתנועותיות הקיבה לאחר העיסוי. החוקרים טוענים כי ההבדלים הללו בין טיפול במסז’ בלחץ מתון לעומת לחץ קל מעידים על מעורבות רצפטורי לחץ ו/או ברורצפטורים.

לדברי החוקרים, יש לבחון במחקר רחב יותר את השפעות הפעילות הוגאלית ותנועתיות הקיבה על יכולת ספיגת מזון והורמוני עיכול במהלך עיסוי, תוך ניטרול פקטורים פוטנציאלים אחרים שעשויים להשפיע על התוצאות.

J Pediatr 2005;147:50-55.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שלום וברוכים הבאים לפרק נוסף של “שבירת מיתוסים”. היום נדבר על נושא חשוב ביותר – השמנה בילדים ובמבוגרים. פרופסור רז דן בשאלה מדוע השמנה בילדים רק ממשיכה לעלות, נדון בסיבה שהטיפול במגפת ההשמנה נכשל ומתי שומן עודף הוא דווקא יתרון. הצטרפו אלינו לפרק חשוב, מלמד ומלא בתובנות! בואו נתחיל! בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק […]

  • החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Leukemia and Lymphoma עולה כי סרקופניה הינה סמן פרוגנוסטי שלילי בחולים עם לימפומה ומלווה בשיעורים נמוכים יותר של הישרדות ללא-התקדמות מחלה ובשיעורי הישרדות כוללים נמוכים יותר בחולים לאחר השתלת מח עצם ובגברים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות אודות הקשר בין סרקופניה ולימפומה. כעת הם ביקשו לבחון את […]

  • השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי למעלה מ-5% מהמקרים של מוות פתאומי של תינוקות עשוי להיות קשור להשמנת-יתר אימהית. בארצות הברית מדווח בכל שנה על כ-3,500 מקרים של מוות פתאומי של תינוקות. לאחר מסעות פרסום בשנות ה-90 של המאה הקודמת שכללו המלצות על תנוחות שינה בטוחות […]

  • הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: אבחון סרטן המעי

    הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: אבחון סרטן המעי

    שלום לכולם וברוכים הבאים לעוד פרק של “טיפ מחדר הרופא”, הפעם נעסוק באחת מהמחלות החשובות והקשות לאבחון – סרטן המעי. פרופסור איתמר רז יחלוק איתנו מידע חדש ומרתק מתוך מאמר שהתפרסם ב-JAMA OPEN ממאי האחרון. נלמד על השיטות המתקדמות לאבחון מוקדם והדרכים לשיפור הסיכויים לטיפול מוצלח. לכל הטיפים השבועיים  בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד

    צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד"ר אבי פנסקי, עורך אורתופדיה

    צליעה בילדים היא סיבה שכיחה לפנייה לחדרי מיון, והאבחנה המבדלת במקרים אלו רחבה למדי: הסיבה עשויה להיות מולדת, דלקתית, זיהומית, חבלתית, נאופלסטית ואידיופאתית. ד"ר פנסקי משתף מאמר מ-Pediatrics in Review הסוקר את שיטות האבחון השונות, ומוסיף מהערותיו.

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה